AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, September 10, 2015

Ν. Μπογιόπουλος: Με αφορμή τα ντιμπέιτ

0 comments
Παρενθετικά: Αν θα υπήρχε ένα ντιμπέιτ με γαργαλιστικό ενδιαφέρον, θα ήταν εκείνο ανάμεσα στον Τσίπρα (των εκλογών του Γενάρη) και στον σημερινό Τσίπρα (του τρίτου Μνημονίου). Πέρα από τους… τεχνικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίησή του, υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς που υποστηρίζουν απίθανα πράγματα. Λένε, επί παραδείγματι, ότι για να δραπετεύσει από ένα τέτοιο ντιμπέιτ ο σημερινός Τσίπρας, λίγο πριν την έναρξή του και αναζητώντας αληθοφανείς λόγους για την μη προσέλευσή του, θα επέλεγε ακόμα και να σπάσει το αριστερό του χέρι… 
***
    Πάμε, τώρα, στο σημερινό μας θέμα:
    Ο αρχιφυρερίσκος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκε γιατί χτες δεν τον κάλεσαν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
    Ως εκ τούτου η στήλη παραχωρεί σήμερα τη θέση της στον κατάλογο που παρουσίασε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) με τη βοήθεια των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως δημοσιεύτηκε σε σχετικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών».
    Τα παρακάτω είναι μερικά μόνο ενδεικτικά στοιχεία. Και δεν εξηγούν απλώς τους λόγους για την αποβολή της Χρυσής Αυγής από τα ντιμπέιτ. Η σημασία τους δεν περιορίζεται επίσης ως χρήσιμο υλικό που καταδεικνύει την χρόνια υποκρισία των πολιτικών εκπροσώπων του συστήματος που γεννά και εκτρέφει το φασισμό.
    Αλλά – λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στον κατάλογο δεν συμπεριλαμβάνεται καν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα – αποτελούν στοιχεία που υπενθυμίζουν γιατί ο ναζισμός και οι φορείς του πρέπει να αποβληθούν και να εξοβελιστούν συνολικά, πραγματικά και όχι εικονικά ή τηλεοπτικά, από την κοινωνία των ανθρώπων.
    1. Απόφαση 1932/2003 Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών: Καταδίκη Δημητρίου Ζαφειρόπουλου και Χαράλαμπου Κουσουμβρή για επίθεση σε βάρος μελών της αριστερής οργάνωσης ΟΣΕ στην Κυψέλη (6/4/1996). Τα τότε ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης καταδικάστηκαν για πρόκληση σωματικών βλαβών. Έξι μήνες φυλάκισης ο πρώτος που επιτέθηκε με μπουνιά και κλοτσιές και 8 μήνες ο δεύτερος που χτύπησε το θύμα του με πέτρα στο κεφάλι.
    2. Απόφαση 116, 162, 163/2009 Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών: Καταδίκη Περίανδρου για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή έξω από την Ευελπίδων (6/6/1998). 10μελής φάλαγγα της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τότε υπαρχηγό της Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο, πιο γνωστό ως «Περίανδρο», επιτέθηκε με ξύλινα ρόπαλα κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και κατά του καθηγητή Ιωάννη Καραμπατσόλη.
    3. Απόφαση 3110/2008 Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο Αθηνών): Καταδίκη Ιωάννη Αδράσκελα για επίθεση στο «Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο» στην Αθήνα (17/6/2000). Το μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο επιτέθηκε μαζί με άλλα περίπου 7 άτομα, καταστρέφοντας το μαγαζί, καταδικάστηκε για απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού σε φυλάκιση 5 μηνών.
    4. Απόφαση 72207/2006 Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών: Καταδίκη Ι. Αδράσκελα για επίθεση σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000). Μαζί με 8-10 άτομα επιτέθηκε στον Γεώργιο Πίττα με γροθιές στο πρόσωπο και στον αυχένα και με κλοτσιές σε όλο του το σώμα, ενώ αυτός είχε γονατίσει. Καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση σε φυλάκιση ενός έτους.
    5. Απόφαση 4020/2006 Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών: Καταδίκη Δημήτρη Παπαγεωργίου για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ στην Ευελπίδων (10/1/2001). Το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα «Αυτόνομος Εθνικιστής» συμμετείχε σε ομάδα μελών της ναζιστικής οργάνωσης η οποία επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών και μελών του ΣΕΚ με γιαούρτια και λοιπά αντικείμενα και προξένησε φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Καταδικάστηκε για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση σε φυλάκιση επτά μηνών.
    6. Απόφαση 4775/2009 Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο (Εφετείο) Αθηνών: Καταδίκη Χαράλαμπου Κουσουμβρή και Θεόδωρου Μαγκώτσου για επίθεση σε φοιτητή την παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου (16/11/2002). Ο Πάρης Χρυσός μαχαιρώθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία επιτέθηκαν και κατά των δύο γυναικών. Ο Κουσουμβρής καταδικάστηκε για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε 5 μήνες φυλακή και ο Μαγκώτσος σε 4 μήνες.
    7. Απόφαση 738, κ.λπ./2014 Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών: Καταδίκη Σιατούνη και Στράτου για επίθεση στο Στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα (30/6/2008). Ο Βασίλειος Σιατούνης, μέλος τότε της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, ο Αθανάσιος Στράτος και άλλα άτομα χαιρέτησαν ναζιστικά και δήλωσαν στα παριστάμενα άτομα ότι «θα πεθάνετε», ενώ άρχισαν να προκαλούν φθορές. Οι δύο δράστες χτύπησαν με πτυσσόμενα μαχαίρια και τσεκούρι δύο άτομα με ανθρωποκτόνο πρόθεση που σύμφωνα με την απόφαση δεν ολοκληρώθηκε λόγω εντολής να αποχωρήσουν. Καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με ποινές κάθειρξης 11 ετών και 6 μηνών και 13 ετών και 6 μηνών, αντίστοιχα. Οι δύο δράστες είναι κατηγορούμενοι στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής..
    8. Απόφαση 1580/2011 Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου: Καταδίκη Νίκου Ρήγα για επίθεση με λαστιχένιο κλομπ εναντίον δύο Αλβανών υπηκόων στη Χαλκιδική (2/6/2011). Το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή σε 5 μήνες και 20 ημέρες.
    9. Απόφαση 62284/2011 Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών: Καταδίκη Ηλία Κολιόπουλου για φθορά καταστήματος στην πλατεία Βικτωρίας μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη (10/5/2011). Ο υποψήφιος βουλευτής Αρτας της Χρυσής Αυγής συμμετείχε σε ομάδα 10 ατόμων, τα οποία προκαλούσαν φθορές σε καταστήματα μεταναστών. Καταδικάστηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη κοινής ειρήνης σε 12 μήνες.
    10. Απόφαση 8723/2011 Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά: Καταδίκη Ιωάννη Λαγού για παράνομη οπλοφορία στον Πειραιά και οπλοκατοχή (26/7/2011). Καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκισης.
    11. Απόφαση 65738/2014 Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών: Καταδίκη Αλέξανδρου Πλωμαρίτη για προτροπή σε πράξεις ρατσιστικής βίας στον Αγιο Παντελεήμονα (1-30/5/2012). Ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής προέτρεψε μπροστά στην κάμερα του κινηματογραφιστή Κ. Γεωργούση σε πράξεις δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ανθρώπων με μόνο τον λόγο της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους. «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους», «κάνα λαμπατέρ θα φτιάξουμε με το δέρμα τους», ήταν μερικές από τις φράσεις που εκστόμισε για τους μετανάστες. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.
    12. Απόφαση 1465/2012 Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου: Καταδίκη Σπυρίδωνα Φλωροσκούφη και Βασίλειου Χατζή για αντιποίηση αρχής σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι (11/9/2012). Καταδικάστηκαν σε 10 μήνες φυλακή.
    13. Απόφαση 114, κ.λπ./2014 Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών: Καταδίκη Κωνσταντίνου Κοντομού για εμπρησμό κομμωτηρίου και δολοφονικές επιθέσεις κατά Πακιστανών στη Μεταμόρφωση (10/9/2012 και 22/9/2012). Δύο άτομα εισήλθαν σε κουρείο ιδιοκτησίας υπηκόου Πακιστάν, χτύπησαν και μαχαίρωσαν Έλληνα οδηγό ταξί, ξυλοκόπησαν Πακιστανό εργαζόμενο και έβαλαν φωτιά στο κουρείο την ώρα που ο τελευταίος βρισκόταν μέσα. Δώδεκα μέρες μετά, ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων πραγματοποίησε τρεις διαδοχικές επιθέσεις σε Πακιστανούς, τους οποίους λήστεψε και μαχαίρωσε. Οι επιθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράσεις σχετιζόμενες με τη Χρυσή Αυγή. Ο Κοντομούς καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συναυτουργία σε ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εμπρησμό κ.λπ., με ποινή κάθειρξης 14 χρόνια και 3 μήνες.
    14. Απόφαση ΒΤ 1727/2015 Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά: Καταδίκη Νικόλαου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, μαζί με άλλους δύο, με ξύλα, γροθιές και κλοτσιές (15/9/2012). Οι δύο δράστες καταδικάστηκαν για πρόκληση απλών σωματικών βλαβών σε ποινές φυλάκισης επτά μηνών. Ο Αποστόλου είναι μέλος του πυρήνα Πειραιά της Χρυσής Αυγής και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
    15. Απόφαση 44444/2013 Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης: Καταδίκη Παναγιώτη Σεκερτζή για επίθεση σε Αλβανίδα υπήκοο στη Νέα Ραιδεστό, Θεσσαλονίκη (15/11/2012). Την περίμεναν έξω απ’ το σπίτι της πέντε άνδρες με μπλούζες της Χρυσής Αυγής και μία γυναίκα. Ανάμεσά τους και ο Σεκερτζής, συνεργάτης στη Βουλή του Γρέγου, ο οποίος, δηλώνοντας ότι είναι χρυσαυγίτης και εκτοξεύοντας απειλές, της έδωσε διορία ενός μηνός να φύγει απ’ το σπίτι της. Δύο μέρες μετά τηλεφώνησε στον σύζυγό της δίνοντάς του 15 μέρες διορία. Ο Σεκερτζής καταδικάστηκε για απόπειρα παράνομης βίας, απειλή και εξύβριση σε 12 μήνες, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στην Αγαθή Ταμπάκη για ηθική αυτουργία.
    16. Απόφαση 1835/2012 Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης:Καταδίκη Αθανάσιου Καρπούζα για επίθεση με μαχαίρι στην Κοζάνη (15/12/2012). Ο χρυσαυγίτης έβαλε μαχαίρι στον λαιμό του θαμώνα ενός καταστήματος επειδή ο τελευταίος είχε αποκαλέσει τον ίδιο και τους δύο συνοδοιπόρους του «φασίστες». Σύμφωνα με την απόφαση, είχε την πρόθεση να μαχαιρώσει το θύμα, αλλά αναγκάστηκε να αποσύρει το μαχαίρι όταν του επιτέθηκαν άλλοι θαμώνες. Καταδικάστηκε για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε 14 μήνες.
    17. Απόφαση 1079/2014 Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου: Καταδίκη στελεχών Τ.Ο. Ιεράπετρας για επίθεση σε Πακιστανούς (13/2/2013). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Τ.Ο. Ιεράπετρας τέσσερα στελέχη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στα γραφεία τους και αποφάσισαν να μεταβούν σε ελαιουργείο όπου εργάζονταν Πακιστανοί με σκοπό να βιαιοπραγήσουν σε βάρος τους, όπως και έκαναν χτυπώντας τους με ξύλα. Σύμφωνα με την απόφαση, «ενήργησαν με κίνητρα ξενοφοβικά και ρατσιστικά αισθήματα». Ο Αριστόδημος Δασκαλάκης, υπεύθυνος της Τ.Ο. και υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου, καθώς επίσης και οι Γεώργιος Πετράκης, Εμμανουήλ Μαυρικάκης και Εμμανουήλ Ψυλλάκης καταδικάστηκαν για απρόκλητες, επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες και συμμορία με ποινές φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών και ο Σάββας Γαροφαλάκης σε έντεκα μήνες. Όλοι τους είναι κατηγορούμενοι στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής.
    18. Απόφαση 14532/2013 Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών: Καταδίκη Παναγιώτη Δράκου και Λουκά Χαϊδά, μελών της Χρυσής Αυγής της Κορίνθου, για οπλοφορία και οπλοκατοχή στο Χαϊδάρι Αττικής (5/2/2013). Εμφανίζονται σε φωτογραφίες με επικεφαλής τον Μπούκουρα. Καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης οκτώ και τεσσάρων μηνών, αντίστοιχα.
    19. Απόφαση 60084/2013 Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών: Καταδίκη Νίκου Παπαβασιλείου και Γιώργου Περρή για τον εμπρησμό του μπαρ «Cointreau» ιδιοκτησίας υπηκόου Καμερούν, στην πλατεία Αμερικής στην Αθήνα (13/5/2013). Σύμφωνα με την απόφαση, «ωθήθηκαν στις πράξεις τους από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής και της εθνικής καταγωγής τού πολιτικώς ενάγοντα». Καταδικάστηκαν για εμπρησμό, παράνομη βία και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, με συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών. Και οι δύο κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο Παπαβασιλείου ήταν μέλος του Πυρήνα Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα πήρε «μεταγραφή» στην περιοχή Kυψέλης-Πατησίων.
    20. Απόφαση 7752/2013 Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά: Καταδίκη Σωτήρη Δεβελέκου, μέλους της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής και οδηγού-σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου, για παράνομη οπλοκατοχή (18/9/2013). Ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+