AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, August 11, 2015

Κ. Ήσυχος: το "ΌΧΙ" δεν ηττήθηκε - Συνεχίζουμε τον Αγώνα για μια Δίκαιη & Δημοκρατική Κοινωνία

0 comments
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Iskra ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (10/8)

Την Δευτέρα 10-08-15 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ποτάμι της Λευκίμμης (Νότια Κέρκυρα) η συγκέντρωση-ομιλία-συζήτηση της Iskra για την πολιτική υπεράσπιση του "ΟΧΙ" του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Κώστας Ήσυχος, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τ. Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Τοποθετήθηκε επίσης οΣτέφανος Σαμοΐλης βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ και χαιρέτησε οΔημήτρης Παλαιοχωρίτης πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Σε κλίμα εποικοδομητικό οι κάτοικοι της Λευκίμμης εξέφρασαν την αγωνία τους για τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, για το επερχόμενο 3ο εκβιαστικό Μνημόνιο, για το μέλλον των θιγόμενων από τη μνημονιακή βαρβαρότητα στρωμάτων της κοινωνίας, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ο Κώστας Ήσυχος και ο Στέφανος Σαμοΐλης με πνεύμα ουσιαστικής αυτοκριτικής αλλά και ψύχραιμης τεκμηριωμένης εκτίμησης για την υπάρχουσα πολιτική συγκυρία, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αφορούν το απαράδεκτο νέο τρίτο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση και στην ανάγκηυπεράσπισης στις νέες συνθήκες της λαϊκής βούλησης του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Οι θέσεις, τα προγράμματα και οι αποφάσεις των συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίστηκε απ' όλους και όλες ότι αποτελούν τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας για την ενότητα της Ριζοσπαστικής Αριστεράςαυτές τις κρίσιμες στιγμές. Κοινή επίσης εκτίμηση, αποτέλεσε η ανάγκη περιφρούρησης των παραδοσιακών δημοκρατικών αξιών του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια απεγκλωβισμού του από τη μνημονιακή ρότα που προωθούν τα διεθνή και εγχώρια νεοφιλελεύθερα συμφέροντα.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ

Πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Ήσυχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: Η κυβέρνηση έπρεπε να διαπραγματευτεί με την πίστη, την ελπίδα και τη δύναμη που της έδωσε το ηχηρό "ΟΧΙ" του Δημοψηφίσματος και να ενεργοποιήσει εγκαίρως το Εναλλακτικό Σχέδιο που ήταν η ίδια η πολιτική της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις ομόφωνες Αποφάσεις του Συνεδρίου του 2012, του Προγράμματος της ΔΕΘ και τις πολιτικές αποφάσεις της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα Μνημόνια ταυτίζονται με την ιδεολογική τρομοκρατία και όχι με τη δημοκρατία, ότι δεν συνάδουν με την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ότι απειλούν την κοινωνική συνοχή του ελληνικού λαού, έπρεπε να αποφευχθεί η συνθηκολόγηση με τους μηχανισμούς της Ε.Ε. Διότι -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- η ΟΝΕ δεν είναι απλά μια νομισματική ένωση, είναι ένα σύστημα οικονομικής και κοινωνικής κυριαρχίας τηςνεοφιλελεύθερης Γερμανίας και των τραπεζιτών.

Πρέπει ακόμα και τώρα να ενεργοποιηθεί το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τη διεκδίκηση των Γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, να αξιοποιηθεί άμεσα το Προκαταρκτικό Πόρισμα τηςΕπιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για τη διαγραφή του παράνομου και απεχθούς δημόσιου χρέους, να προστατευτούν σα κόρη οφθαλμού οι αναπτυξιακές υποδομές της Ελλάδας και να αξιοποιηθούν τα γεωστρατηγικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Αυτά μαζί με τη δίκαιη δημοσιονομική -φορολογική - νομισματική στρατηγική, αρκούν για να αποτελέσουν την πολιτική και οικονομοτεχνική βάση ενός εφαρμόσιμου Εναλλακτικού Σχεδίου.

Στην ίδια βάση, ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποικιακές πολιτικές της Ευρώπης, τις επιζήμιες για την τοπική οικονομία και το φυσικό περιβάλλον ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ τόσο στην Κέρκυρα όσο και τα Ιόνια Νησιά, την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του φτωχοποιημένου πλέον ελληνικού λαού, και τόνισε τις δραματικές συνέπειες της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου. Ξεκάθαρη ήταν επίσης η προτροπή του Κώστα Ήσυχου προς την κυβέρνηση να μην επικυρώσει το 3ο Μνημόνιο, που έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ
Ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης παρέθεσε τους πολιτικούς και ηθικούς λόγους για τους οποίους οι 38 βουλευτές του Παρών και του Όχι δεν υπέκυψαν στους πολιτικούς εκβιασμούς των "θεσμών". Αποτέλεσε πράξη υπεράσπισης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, πράξη περιφρούρησης της ενότητας της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πράξη συνέχισης των αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα των πολιτών, για την ακύρωση της υποθήκευσης της δημόσιας γης και περιουσίας, για την προστασία των Κρατικών Αεροδρομίων, των αιγιαλών, των δασών, της "Μπούκας" του "Ερημίτη" και του "Ίσσου" από το ΤΑΙΠΕΔ, για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση, για την εξάλειψη του κράτους της διαπλοκής και την προστασία των δικαιωμάτων της επόμενης γενιάς.

Ο λαός -ανέφερε ο Στέφανος Σαμοΐλης- δεν επέλεξε την αντιμνημονιακή Ριζοσπαστική Αριστερά για να εφαρμόσει Μνημόνια. Την επέλεξε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τη λιτότητα, την επέλεξε για να εφαρμόσει μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που από μόνη της αποτελεί το Εναλλακτικό Σχέδιο στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης. Την επέλεξε για να διαγράψει το παράνομο χρέος, για να κρατικοποιήσει – κοινωνικοποιήσει τιςΤράπεζες, για να εφαρμόσει δίκαιο φορολογικό σύστημα, για να ελέγξει την οικονομική και νομισματική πολιτική προς όφελος του λαού, για να επανεκκινήσει την ελληνική παραγωγική βάση.

Στην εκδήλωση της Iskra, ήταν φανερή η ανησυχία των πολιτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο της εφαρμογής ενός 3ου Μνημονίου από τη σημερινή κυβέρνηση, ήταν όμως διάχυτη η αισιοδοξία και η ελπίδα που γεννά το δίκαιο των αγώνων, η ηθική της αντίστασης απέναντι στην ασυδοσία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η πάλη της κοινωνίας απέναντι σε ό,τι υποθηκεύει το μέλλον της. Μια αισιοδοξία που γέννησε το ιστορικό "ΟΧΙ" του Δημοψηφίσματος και μας υπενθύμισε ότι ο λαός αντιστέκεται και παγιώνει πολιτικά την πορεία της σταδιακής ριζοσπαστικοποίησής του, ότι η μάχη για έναν άλλο κόσμο εφικτό δεν τελειώνει εδώ.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Δημήτρη Παλαιοχωρίτη "είμαστε εδώ γιατί δεν ηττηθήκαμε, γιατί δεν υποκύψαμε στα πλαστά διλήμματα ευρώ ή δραχμή, γιατί υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι για όλα τα κράτη της γης, γιατί η αριστερά πάντα θα παλεύει για την πατρίδα και την αξιοπρέπειά της".

Η βραδιά έκλεισε με τη φράση του Κώστα Ήσυχου: "η κόκκινη κλωστή της ιστορίας δεν θα σπάσει, όπως και οι αγώνες μας για μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Η αριστερά περπατάει στις ανηφόρες και μιλάει αταλάντευτα, χωρίς μισόλογα στον ελληνικό λαό".

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+