AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, July 13, 2015

Να Ανταποκριθούμε στο Κάλεσμα των Δυνάμεων της Εργασίας!

0 comments
Πηγή: http://iskra.gr
Του ΣΠΥΡΟΥ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΥ*
Δεν υπάρχει σήμερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι βαθιά απογοητευμένο από την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,  και  για το νέο μνημόνιο (γιατί τέτοιο είναι) που έρχεται πάλι να πλήξει τον κόσμο της εργασίας. Ακόμα και οι σύντροφοι, που στην συγκυρία βάζουν ως πρώτο την στήριξη της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, ξέρουν ότι ηττηθήκαμε. Δεν θα κάνουμε αναλυτική παρουσίαση του προσχεδίου της συμφωνίας, αφού έχει γίνει σε πολλά διαδικτυακά μέσα, απλά αναφέρουμε τους βασικούς άξονες του νέου μνημονίου, που είναι η μείωση των εισοδημάτων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, της διατήρησης ενός άδικου φορολογικού,  και της αύξησης εισφορών, την κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τα επιπλέον βάρη που έρχονται για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, και τις παράλογες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, για να δοθεί ως βορά στα γεράκια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σίγουρα μιλάμε για προδιαγεγραμμένη ολίσθηση της κυβέρνησης, και επιθυμία από κάποια στιγμή και μετά ηγετικών κύκλων της της να οδηγηθεί η κατάσταση εδώ. Και ενώ οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις που τα μνημόνια που έφερναν, εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας πρωτίστως και έτσι η εξαθλίωση του λαού ερχόταν σε απόλυτη συνέπεια με την ιδεολογία των Παπανδρέου, Βενιζέλου και Σαμαρά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τι ρόλο είχε;. Η ηγεσία του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν θύματα της αδιέξοδης, όπως αποδείχθηκε, πολιτικής τους του συγκερασμού της παύσης της λιτότητας και του σεβασμού των κανόνων της ευρωζώνης. Σε περίοδο παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο είναι άκρως επιθετικό στον ταξικό του αντίπαλο με σκοπό και την διαφύλαξη της κερδοφορίας του, αλλά και την πλήρη υποταγή του κόσμου της εργασίας, ως παράγοντα διεξόδου από την δική του κρίση. Έτσι, λοιπόν ήταν σαφές από σε πολλούς από εμάς από το 2012, και αυταπόδεικτο σήμερα, ότι η Ευρωζώνη, δεν θα δεχόταν με τίποτα, χώρα μέλος της να δώσει αχτίδες ελπίδας, όχι μόνο στο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα, αλλά στους εργαζόμενους της Ευρώπης συνολικά! Δυστυχώς εναλλακτικά σχέδια εντός ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν (όχι πλήρη δυστυχώς), αλλά ο η ηγεσία του κόμματος μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές «απαγόρευε» επί της ουσίας να διατυπωθεί επίσημα στον λαό ένα επίσημο, δεύτερο, εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα επέτρεπε σήμερα, να πούμε στον Ελληνικό λαό, ακολουθούμε το δεύτερο σχέδιο (που και αυτό θα ψηφιζόταν  τον Ιανουάριο) , με αυτές τις συνέπειες και με αυτά βήματα!
Και φτάσαμε τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου, όπου ήρθε στην Βουλή προς ψήφιση η εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθούν το τρίτο μνημόνιο.Ατυχώς ο Αλέξης Τσίπρας βάζει  θέμα δεδηλωμένης για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν απλά πρόκειται για μία εξουσιοδότηση, και όταν κυρίως το προτεινόμενο σχέδιο ήταν 100% απέναντι στις συνεδριακές  αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ούτε βέβαια ήρθε σε κάποιο όργανο του κόμματος. Το σχέδιο καταψηφίζεται από 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψηφίζεται από άλλους 15, ενώ άλλοι 15 ψηφίζουν, όπως λένε, με βαριά καρδιά και επιφυλάσσονται για το μέλλον. Μπορεί, αλήθεια, κάποιος να μέμψει τους συγκεκριμένους συντρόφους για την συγκεκριμένη πράξη τους;; Μπορεί να τους κατηγορήσει ότι παραβίασαν κάποια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Αυτοί σε μία  κρίσιμη ψηφοφορία εξέφρασαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο, είναι απαράδεκτό κύκλοι της ηγεσίας να συνδράμουν σε ένα κλίμα ανθρωποφαγίας εναντία στους συγκεκριμένους συντρόφους, και να κουνάνε το δάκτυλο…. Η σεμνότητα αντίθετα επιβάλλει την δημόσια παραδοχή της ήττας τους (τα όποια μέτρα που στοχεύουν στον πλούτο δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την γενική εικόνα). Και κυρίως, να γίνει αυτό που δεν έγινε το 2012 και το 2013…..Να μπουν σε εφαρμογή τα εναλλακτικά σχέδια, έστω και τώρα! Και το κόμμα να ξεκινήσει τον διάλογο, με όσους τον αντέχουν και δεν έχουν περίεργες εξαρτήσεις με ότι χρεοκόπησε την χώρα και τον λαό της!
Βλέπουμε με ενδιαφέρον, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά την διαπραγμάτευση ήταν στο πνεύμα «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ», να καλούν τον Πρόεδρο του κόμματος να λάβει πειθαρχικά μέτρα, διαλύοντας επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν κόμμα γιατί μιλάμε για 30-40 βουλευτές και το 40% του κόμματος! Και ρωτάμε
ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;
Μήπως αυτός είναι ο σκοπός κάποιων «υπερασπιστών» του Τσίπρα;; Μήπως ονειρεύονται και οι ίδιοι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας;;; Μήπως τελικά το σχέδιο των «υπερασπιστών» είναι μία κυβέρνηση με λίγο ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς Τσίπρα επίσης;; Μήπως τελικά έτσι εξυπηρετηθούν τα σχέδια των δανειστών να απαλλαγούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Τσίπρα προσωπικά, παραδόθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Ιερατείο;
Άλλωστε η στάση αυτών των στελεχών στο δημοψήφισμα, ήταν χαρακτηριστική. Απείχαν από τη καμπάνια του ΟΧΙ!
Είναι δεδομένο για εμάς, ότι σε υπουργικές θέσεις, δεν μπορεί να είναι σύντροφοι που διαφωνούν, και δικαίως, με την εφαρμογή ενός τρίτου μνημονίου. Το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι, άλλωστε και οι αποφάσεις από μεριάς τους έχουν παρθεί, προς απογοήτευση των μιντιακών παπαγαλακίων που καλούν τον Τσίπρα, να τους καρατομήσει και να δείξει αρχηγική πυγμή. Ας την δείξει ο ίδιος, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν εκλέχθηκε για μνημόνια!
Μεγάλο θέμα αποτελεί ποια θα πρέπει να είναι η στάση των συντρόφων βουλευτών στις επερχόμενες ψηφοφορίες. Είναι δυνατόν σύντροφοι (ανεξαρτήτων τάσεων) να ταυτίσουν την Αριστερά με πολιτικές εξάρτησης και αποικίας;; Είναι δυνατόν, με ένα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ , να παραδώσουμε τα όπλα της υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΒΑΡΚΙΖΕΣ…!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ!
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ) ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
*Ο Σπύρος Γουδέβενος είναι Συντονιστής της ΟΜ Αγίας Σοφίας-Ζαβλανίου-Αγυιάς, Πάτρας

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+