AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, June 10, 2015

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΝΤΟΥZ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

0 comments

Πηγή: http://iskra.gr
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 22 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας, το οποίο έχει δημιουργηθεί εξαιτίας τωνπαρελκυστικών τακτικών των λεγόμενων «θεσμών», αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/6) συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Προέδρου Φρ. Ολάντ, στο πλαίσιο της συνάντησης της ΕΕ και Κοινότητας Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Την ίδια ώρα, η «ανταλλαγή» προτάσεων και εγγράφων μεταξύ της κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών» συνεχίζεται, με την πλευρά των πιστωτών να αξιοποιεί επικοινωνιακά προς όφελός της τις συνομιλίες, αφού σε συνεργασία με τα διεθνή και τα εγχώρια μίντια έχει στήσει ένα χορό διαρροών,διαψεύσεων και απειλών, η οποία δεν αφορούσε μόνο τις ελληνικές προτάσεις αλλά ακόμα και το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σημερινή τριμερής.

Ενδεικτικό είναι τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο γαλλική πηγή αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση. Είχε προηγηθεί η «παραίνεση» του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις το βράδυ της Τρίτης (9/6), ο οποίος ζήτησε από την ελληνική πλευρά να υπαναχωρήσει σε όλες της θέσεις της, κατηγορώντας την τελευταία για τακτικισμούς, ελιγμούς και έλλειψη ουσιαστικής δουλειάς.

Από την πλευρά τους, οι Financial Times συντηρούν την κίβδηλη «φιλελληνική» εικόνα του Ζ.Κ.Γιούνκερ και μεταφέρουν τη δυσφορία του τελευταίου σχετικά με την στάση της Αθήνας. «Δεν κατάφεραν να δουν [δηλ. η ελληνική κυβέρνηση] ότι ο καλύτερος φίλος ενός μικρού ή μεσαίου μεγέθους κράτους – μέλους είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του επικεφαλής της Κομισιόν...

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τρεις Γάλλοι διανοούμενοι, οι Μαξίμ Παροντί, Τομά Πικετύ και Ξαβιέ Τιμπώ, παρενέβησαν στις εξελίξεις και με άρθρο τους στην γαλλική εφημερίδα «Le Monde» (9/6), τάχθηκαν υπέρ μιας συνολικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρέους, με τη διαμεσολάβηση μιας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης σε επίπεδο ευρωζώνης, η οποία θα διαδραματίζει διαιτητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και θα είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της παρακολούθησης των συμφωνηθέντων.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μέσα αυτή την ατμόσφαιρα έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνησή την πρότασή της καθώς και δύο συμπληρωματικά κείμενα, για τα οποία, πέραν των διαρροών από την πλευρά των πιστωτών, δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελληνικό συμπληρωματικό κείμενο περιλαμβάνει αλλαγές στο θέμα του ΦΠΑ, δεν κάνει καμία αναφορά στο φορολογικό καθεστώς των νησιών και σεπερικοπές συντάξεων, και περιλαμβάνει αναλυτική πρόταση για την χρηματοδότηση της χώρας και την αποπληρωμή των μεσοπρόθεσμων χρεών προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Στο φορολογικό, η ελληνική πρόταση προβλέπει:

-Αύξηση του μειωμένου συντελεστή από 11% σε 12% έτσι ώστε τα προσδοκώμενα έσοδα να ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ. Σήμερα είναι στο 13%.

-Μη αποδοχή της υπαγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 23%.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, η Αθήνα προτείνει:

-Πλεόνασμα 0,75% (αντί 0,6%) για το 2015

-Πλεόνασμα 1,5% (αντί 1%) το 2016

-Πλεόνασμα 2,5% το 2017.

Στο σκέλος της χρηματοδότησης και της διαχείρισης του χρέους η ελληνική πλευρά ζητά ουσιαστικά την εκταμίευση των 10,9 δισ. ευρώ που υπήρχαν στο ΤΧΣ για τις τράπεζες και επιστράφηκαν στο EFSF. Παράλληλα προτείνει να αναλάβει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM/EFSF) τα 27 δισ. ευρώ των ομολόγων της ΕΚΤ, άρα και τα 6,7 δισ. ευρώ που ωριμάζουν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου εφέτος.

Το συνολικό πακέτο της χρηματοδότησης, με βάση την ελληνική πρόταση μπορεί να φθάσει τα 28 δις ευρώ, καθώς προβλέπει ακόμη:

*Επιστροφή 3,3 δις ευρώ από τα SMP (δηλαδη τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών) για το 2014 – 2015.

*4 δις από τη μετάθεση πληρωμής των τόκων του δεύτερου δανείου των 50 δις από τον EFSF

*3,5 δις από τη μετακύλιση των ομολόγων ANFA (Agreement on Net Financial Assets)

* 1,8 δις από τη οφειλόμενη καταβολή της δόσης.

* Επιστροφή του «πλεονάζοντος» 1,2 δις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

* 3,1 δις από την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων που σήμερα είναι στα 14,9 δις.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 22 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) και του κατώτατου μισθού καθώς και για τη μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η επιστολή απευθύνεται και στον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Ολόκληρη η επιστολή των βουλευτών εχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:

-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη

-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Στρατούλη Δημήτριο

-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης

Βέττας Δημήτριος

Γαϊτάνη Ιωάννα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Ζάννας Ζήσης

Κατσαβριά-Σιωροπούλου Χρυσούλα

Κυρίτση Αγλαΐα

Λεουτσάκος Ευστάθιος

Μακρή Ραχήλ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαλάκης Νίκος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Ουρσουζίδης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Πετράκος Αθανάσιος

Πολάκης Παύλος

Σκούμας Αθανάσιος

Σωτηρίου Ελένη

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Ψαρρέα Ελένη

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+