AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, June 15, 2015

Βαρουφάκης από Ηράκλειο: Δε θελω η Κρήτη να γίνει Σιγκαπούρη, όχι στις εύκολες λύσεις – Oι δανειστές προωθούν σαδιστικά μέτρα

0 comments

“Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης”, τόνισε από το βήμα ο Έλληνας Υποικ- Στα σκοτεινά πραγματοποίησε μέρος της ομιλίας του ο Βαρουφάκης, λόγω τεχνικού προβλήματος – “Παίρναμε χρόνια το φάρμακο της λιτότητας αλλά δε λειτούργησε”


Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε απόψε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το Ηρακλείο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις συνοδευόμενος από τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ , με τον οποίο ο υπουργός έχει γραψει το βιβλίο «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ», λίγο μετά τις 8 το απόγευμα.

“Αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που θέλουν , θα βαθύνει η κρίση”, είπε ο κ. Βαρουφάκης στο ένθερμο κοινό μπαίνοντας γρήγορα στο “ζουμί”. Το ΔΝΤ δε θέλει συμφωνία χωρις αναδιάρθρωση ,ξεκαθάρισε και θέτει τον όρο της λιτότητας. “Έχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες.” “Δε κάνουμε διαπράγματευση , διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμα να διαπραγματευτουμε!”, ανέφερε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τις καθυστερήσεις.


Ο ίδιος τόνισε: “Συμφωνία δεν έχει επέλθει γιατί είναι πολυδιασπασμένοι. Έχουν χάσει τον έλεγχο διαδικασιών. Η οναδική δύναμη ευθύνης είναι η Ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.”

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως το eurogroup χωρίζεται σε τρει ομάδες. Σε εκείνους που πιστεύουν στην λιτότητα , οι οποίοι όπως είπε είναι λιγότεροι από πέντε, σε εκείνους που έχουν επιβάλλει λιτότητα αλλά δε πιστεύουν σε αυτή αλλά υπέκυψαν από φόβο μην εκτεθούν και τέλος από ηγέτες σημαντικών χωρών που φοβούνται μη τους επιβληθεί η λιτότητα αν η Ελλάδα τα καταφέρει να διαπραγματευτεί καλύτερα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε κατά την ομιλία του αναλυτικά στην ελληνική πρόταση για την επιτευξη συμφωνίας.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μη δεχόμαστε εξωτερικές παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ , “αυτο είναι χασαπική!”,σχολίασε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, τόνισε πως ο δεύτερος πυλώνας είναι οι επενδύσεις κα η διασύνδεση τους με τις μεταρρυθμίσεις.

“Εμείς εκλεγήκαμε για να αμφισβητησουμε την ισχυ αυτού του μνημονίου.”, τόνισε ο Έλληνας Υποικ. Και συνέχισε: ” Οι μαζορέτες του μημονίου , αυτοί που έφεραν το μνημόνιο μας κατηγορούν και με κατηγορούν οτι υπέγραψα μνημόνιο στη βάση της 20ης Φεβρουαρίου.”

“Τη ρήξη δε την εχουμε στο τραπέζι αλλά πρεπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε.Θα έχουν από εμας τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δε θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση.Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό.”,είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ομιλία του δεν έλεπε η αναφορά στην Κρήτη αλλά και στην ανάπτυξη της. Συγκεκριμένα, είπε: “Πρέπει να προστατεύουμε παραδεισους οπως η Κρήτη, όχι σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Δεν μου αρέσει η ανάπτυξη της Bόρειας Κρήτης,δε θελω διαμετακομιστικό λιμάνι στο Νότο. Δε θελω η Κρήτη να γίνει Σιγκαπούρη,όχι στις εύκολες λύσεις”.

Ο Γιάνης Βρουφάκης αναφερόμενος στη χαρά που εκφράζeι την αντιπολίτευση για την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων προς τους Ευρωπαίους τους παρομοίασε με τους μαυραγορίτες που έλεγαν “Βάστα Ρομελ”.


Μετά τη ληξη της ομιλίας του ο Έλληνας Υποικ δέχτηκε ερωτήσεις και είχε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι η έξοδος από το ευρώ δε μπαίνει στη συζήτηση, “θα είμαστε μέσα!”,είπε χαρακτηριστικά.

Δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση Παναρίτη λέγοντας πως η ίδια μπορεί να ψήφισε τα μνημόνια όμως μετά κατάλαβε το λάθος της και το μετάνιωσε και μάλιστα ήθελε να βοηθήσει.

“Ο άγιος Παύλος που μετάνιωσε τι άλλο έκανε; Εγώ θα πω όχι στην Έλενα που θέλει να βοηθήσει ;”, διερωτήθηκε.

cretalive.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+