AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, June 18, 2015

"ΘΕΣΜΟΙ" : ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ

0 comments
 
http://iskra.gr

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Μ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΥ*

Σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ κινδυνολογίας και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού προβαίνουν τις τελευταίες ώρες τα διεθνή κυρίαρχα ΜΜΕ κατ' επιταγή των λεγόμενων "Θεσμών".

Σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς αναλυτές οι αλλεπάλληλες κινδυνολογικές αναφορές διοχετεύονται στον διεθνή τύπο με σκοπό οι λεγόμενοι "εταίροι" να κρύψουν τον πανικό τους μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα και την αρνητική στάση που κρατάει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στα τελεσιγραφικά φιρμάνια των πιστωτών.
Με αφορμή την περιβόητη έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα(βλ.περισσότερα και ΕΔΩ), αλλά και τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση, στο διεθνή Τύπο, δημοσιεύονται σήμερα, Πέμπτη (18/6), σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με αποκορύφωμα το γαλανόλευκο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης του βρετανικού Guardian, υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θα πληρώσει» (σ.σ. εννοεί τις δόσεις στους δανειστές).

Στον αντίποδα, πολιτική επίθεση σε εκλεγμένη κυβέρνηση χαρακτηρίζει μέχρι και κεντρικός αρθρογράφος της Daily Telegraph το περιεχόμενο της έκθεσης του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας. Όπως σημειώνει, ο κ. Στουρνάρας δεν παρουσιάζει δυνητικούς κινδύνους στο χειρότερο σενάριο, αλλά συμπεραίνει ότι όλα αυτά θα συμβούν αν ο έλληνας πρωθυπουργός δεν συμφωνήσει με τους όρους που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Με τον χρόνο να τελειώνει, η Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ξαναβάλει στο μονοπάτι τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα, σημειώνει το Bloomberg. Λες και αυτό είναι το μονοπάτι της αρετής!Σε άλλο άρθρο του, το πρακτορείο αναρωτιέται με σαφή κινδυνολογική διάθεση εάν «το μεγάλο όχι»που δηλώνει ότι ενδέχεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας είναι απλώς ένας στίχος από ποίημα του Καβάφη, που βασίζεται στην Κόλαση του Δάντη, με άλλα λόγια ένα σχήμα λόγου ή πρόκειται να τον... παρασύρει.

Οι Financial Times δημοσιεύουν ένα χρονολόγιο κρίσιμων ημερομηνιών έως τις 20 Ιουλίου, κάνοντας λόγο για πορεία προς ένα ενδεχόμενο Grexit, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πανικό τους μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, όπως επαισήμαιναν εύστοχα στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το Reuters μεταδίδει το κλίμα των φιλοκυβερνητικών, όπως τις χαρακτηρίζει, διαδηλώσεων που παραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη (17/6) στο Σύνταγμα, καθώς και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο Economist σημειώνει ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδας παραμένει βαρύτερο από τα ωφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, ενώ σε άλλο άρθρο επισημαίνει ότι πολλές προθεσμίες χάθηκαν, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά η 30η Ιουνίου είναι διαφορετική και εξηγεί γιατί.

Ο Independent σημειώνει με προφανή στόχο να τρομοκρατήσει ότι η Ιρλανδία είναι μεταξύ εκείνων που προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το Politico, πάντως, υπογραμίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να τελειώσει τη καριέρα της γερμανίδας καγκαλαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ.

* Με πληροφορίες από τον διεθνή τύπο και το in.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+