AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, April 21, 2015

ISKRA.gr: ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ Η ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

0 comments
(Τρ. 21/4/15 - 12:05 - 13:30)
ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΜΜΕ
ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREADS, ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ
Συνεχίζονται την Τρίτη (21/4) στο Παρίσι οι συζητήσεις, οι οποίες βρίσκονται, πλέον, σε κάτι παραπάνω από οριακό σημείο, ανάμεσα στο«Brussels Group» και την ελληνική αντιπροσωπεία.
Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται εν μέσωέντονων εκβιασμών από την πλευρά των λεγόμενων «εταίρων» ώστε να υπάρξουν εδώ και τώρα «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή αντιλαϊκά μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση της Τρίτης ξεκίνησε στις 11 το πρωί και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στη μέρα, ενόψει της τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group στις Βρυξέλλες την Τετάρτη (22/4).
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η EKT εξετάζει τρόπους να περιορίσει περαιτέρω τον ELAπρος τις ελληνικές τράπεζες, συνεχίζοντας την τακτική του «μαρτυρίου της σταγόνας» σχετικά με τη ρευστότητα.
Πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο κάνουν λόγο για αντιδράσεις εντός του Διοικητικού Συμβουλίουτης τράπεζας οι οποίες αυξάνονται σχετικά με την παροχή οποιασδήποτε επιπλέον «βοήθειας» προς τα Ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.
«Το θέμα δεν έχει ακόμη συζητηθεί επισήμως στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, αλλά μπορεί να εξεταστεί εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν καταφέρει να πείσει γρήγορα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει κεφάλαια στήριξης» δήλωσε πηγή του πρακτορείου, συνεχίζοντας να εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση με το γνωστό και μη-εξαιρετέο κίβδηλο δίλημμα : πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.
Πάντως , σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ΕΚΤ διαρρέει ότι η επόμενη συνεδίραση για τηνεπανεξέταση του ELA για την Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για την 6η Μαΐου ή την 20η Μαίου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για κάποια πρόοδο στις Βρυξέλλες.
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΚΤ Francesco Papadia πάντως δεν βλέπει ιδαίτερη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικά σε tweet του αναφέρει : "Η οικονομική κατάσταση, η δημοσιονομική κατάστασηκαι η κατάσταση της ρευστότητας σταδιακά επιδεινώνεται , η αμοιβαία εμπιστοσύνη εξαφανίστηκε και δεν υπάρχει ορατή πρόοδος στη διαπραγμάτευση".
Την ίδια ώρα , μάλιστα, η Γαλλική Κεντρική Τράπεζα σε πλήρη σύμπνοια με τα γερμανο-ΕΕ συμφέροντα τονίζει εκβιαστικά και στο ίδιο ακριβώς κλίμα ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Κινούμενος στην ίδια ακριβώς γραμμή , ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg εξέφρασε την θέση ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των TIMES οι πιστωτές επιμένουν στην αύξηση τουΦΠΑ, στις μειώσεις συντάξεων και στην «μεταρρύθμιση» - απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μικρό χρονικό περιθώριο ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του Tomsen σύμφωνα με τις οποίες «έχουν γίνει μικρά βήματα αλλά η απόσταση που πρέπει να διανυθεί είναι μεγάλη».
«Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο αποκλείω 100% ένα Grexit, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία», τόνισε από την πλευρά του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ , ωστόσο έκανε λόγο για ελληνικήαδιαλλαξία(!) η οποία κινδυνεύει να ωθήσει την ήπειρο προς την οικονομική καταστροφή και επέκρινε με νεοαποικιακό ύφος την Αθήνα για «μη-αποδεκτή» έλλειψη συνεργασίας.
Εν μέσω των νεοαποιακού τύπου και ύφους εκβιασμών και της στάσης της ΕΚΤ η οποία προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα σε χρηματοδοτική ασφυξία, εκτόξευση παρουσιάζουν τα spreads καταδεικνύοντας τον βρώμικο ρόλο των περιβόητων «αγορών» και των πιο επιθετικών διεθνών κερδοσκόπων.
Συγκεκριμένα , προς το 30% κινούνται τα 2ετή και 3ετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο μετά το περιβόητο PSI του 2012. Ωστόσο να μη ξεχνάμε ότι όταν υπερβαίνουν το 8% έτσι και αλλιώς έχουν μόνο σημασία στο επίπεδο τωνεντυπώσεων, καθώς η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις «αγορές».
Αρνητικά κινείται και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών υπό την ασφυκτική πίεση των εκβιασμών των«θεσμών» και των κυρίαρχων διεθνών ΜΜΕ.
Χαρακρηριστικό του ρόλου των διεθνών κερδοσκόπων είναι και το γεγονός ότι στις διαπραγματεύσειςελληνικής κυβέρνησης - "θεσμών" αναφέρθηκε και η περιβόητη Goldman Sachs η οποία διαβλέπει πιθανή επέκταση των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της μέχρι και τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του τέλους Ιουνίου.
ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+