AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, April 17, 2015

ECONOMIST, ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ’’, ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΣΙΠΡΑ!!!

0 comments
-------------------00000aaapipegaz(Σαβ. 11/4/15 -14:20)    
ΠΩΣ Ο Ο ECONOMIST ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ        
Η Iskra παραθέτει δημοσίευμα του Εconomist σε σχέση με τα αποτελέσματα της επίσκεψης ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα.
Το δημοσίευμα αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό της απαξιωτικής κατεύθυνσης που ακολουθεί ηιμπεριαλιστική Δύση σε σχέση με την ελληνική επίσκεψη στη Μόσχα. Δυστυχώς την ίδια κατεύθυνση απαξίωσης, υποβάθμισης και διαστρέβλωσης ακολουθούν τα περισσότερα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αλλά ‘’απρόσμενα’’ και αρκετοί αριστεροί δημοσιογράφοι μαζί και το ΚΚΕ!Σύμπτωση και μόνο; H απάντηση στους αναγνώστες.
Δεν είναι καθόλου τυχαία ότι τα δημοσιεύματα αυτά παρακάμπτουν, ανάμεσα στα άλλα, το θέμα της συμφωνίας για τον αγωγό, τα μεγάλα ωφελήματα της χώρας καθώς και την άμεση χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου (προκαταβολή) ύψους περίπου 5 δις. Ευρώ!
Το πιο αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της Δύσης, όχι τυχαία στραμμένοι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν στο σημείο να αποδώσουν το ταξίδι στη Μόσχα σε μια απόπειρα της ηγεσίας του κυβερνητικού κόμματος να δώσει εξετάσεις στην ‘’Αριστερή Πλατφόρμα’’.
 Για άλλη μια φορά οι κύκλοι αυτοί προδίδονται και φανερώνουν ότι ο εφιάλτης τους είναι μια πιο ριζοσπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Ας τους φοβίσουμε λοιπόν!!!
Ν.Ζ
ECONOMIST: ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα δεν είχε κανένα άλλο αποτέλεσμα από την ικανοποίηση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας και την δημιουργία εντυπώσεων στους Έλληνες ψηφοφόρους, εκτιμά σε άρθρο του ο Economist.
Όπως επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Μόσχα σε αναζήτηση οικονομικής στήριξης. Τότε, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ξεκάθαρα στον Γιώργο Παπανδρέου να πάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια.
Πριν φύγει από την Αθήνα για την Μόσχα ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως δεν θα ζητήσει από τονΒλαντιμίρ Πούτιν χρήματα, μολονότι τα οικονομικά της χώρας του είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι το 2010.
Τελικά η συνάντηση των δύο ηγετών δεν παρήγαγε πολλά περισσότερα από μια ζεστή ατμόσφαιρα και υποσχέσεις για επανέναρξη και τόνωση των σχέσεων, σημειώνει ο Economist.
Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε την πρόταση για το ρωσικό αγωγό που θα διέρχεται από την Ελλάδα και άσκησε κριτική στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις σχέσεις με την Ελλάδα για να διχάσει την Ε.Ε.
Για ορισμένους παρατηρητές στην Αθήνα το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Μόσχα ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικοινωνιακής πολιτικής που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να κρατήσει υψηλά τα ποσοστά αποδοχής ενώ η ανεργία αυξάνεται, οι τράπεζες παγώνουν τον δανεισμό και η Ελλάδα διολισθαίνει στην ύφεση.
Μάλιστα έγινε την ώρα που Έλληνες και Ρώσοι γιόρταζαν την μεγάλη εβδομάδα του ορθόδοξου Πάσχα, σημειώνει ο Economist.
Για τον Bλ. Πούτιν η επαναπροσέγγιση με την Ελλάδα αφορά κυρίως το φυσικό αέριο. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000», ανέφερε στο βρετανικό περιοδικό πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας την υπόσχεση του Ρώσου ηγέτη να μετατρέψει την Ελλάδα σε κόμβο φυσικού αερίου αν υπέγραφε το σχέδιο για τον αγωγό South Stream.
Tώρα η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στον Turkish Stream, ο οποίος θα διασχίζει την Τουρκία προτού περάσει από την Ελλάδα, την Μακεδονία, την Σερβία και την Ουγγαρία.
Κρατικές ρωσικές εταιρείες μεταφορών θέλουν να εξαγοράσουν τον ΟΣΕ και τον ΟΛΘ +0,57% σε μια συνολική συμφωνία. Αλλά η πρόταση τους απορρίφθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
Το ταξίδι του κ. Τσίπρα μπορεί να ικανοποιήσει την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά η προτεραιότητα της κυβέρνησης του είναι να φτάσει σε μια συμφωνία με τους δανειστές και καθώς τα χρήματα της κυβέρνησης στερεύουν τα όνειρα για ρωσικές επενδύσεις θα ξεθωριάσουν και αυτά, τονίζει το περιοδικό.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+