AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, April 7, 2015

Η σημασία της πολιτικής δημοσιότητας για την εθνική-λαϊκή ενότητα

0 comments


Του ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Η εκβιαστική πολιτική των ευρωενωσιακών τοκογλυφικών μηχανισμών εντείνεται. Στο εσωτερικό μέτωπο το μνημονιακό κατεστημένο βγάζει αφρούς λύσσας. Ο διμέτωπος πόλεμος κατά της ελληνικής κυβέρνησης προχωρεί συντονισμένα με κοινό σκοπό τη μετακύλιση της επιδιωκόμενης αποτυχίας στην Αριστερά και την υλοποίηση της «παρένθεσης».Ευελπιστούν ότι η κοινωνία θα κουραστεί από τις ατέρμονες διαβουλεύσεις με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών (οι οποίοι τις καθιστούν επίτηδες διάλογο κωφών), σκοπεύουν να αυτοπαρουσιαστούν την κρίσιμη στιγμή ως οι σώφρονες που θα μας «σώσουν» ασκώντας και πάλι την κοινωνική γενοκτονία που διέπραξαν επί πενταετία στον τόπο και στηρίζονται γι’ αυτό στην προπαγάνδα ταγών και κίτρινων μέσων της Ευρωπαϊκής ελίτ (που έχει μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε φυλακή των εθνών).Είναι βέβαιοι (και δεν σφάλλουν σε αυτό) ότι όλοι αυτοί οι «θεσμοί» θα τους υποδεχθούν τότε με ανοικτές αγκάλες και με πάθος ανάλογο με το πάθος, με το οποίο βρίζουν σήμερα την Εθνική Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οφείλει να παύσει τις δειλίες και να οργανώσει μια σαρωτική επίθεση στο εσωτερικό μέτωπο για την πολιτική εκμηδένιση των εθνικά επικίνδυνων δυνάμεων, τους εκπροσώπους των οποίων υποχρεούται να ανέχεται ο λαός να ασελγούν από τηλεοράσεως απροσχημάτιστα πάνω στην ηθική και τις αρχές του. Με ψευδαίσθηση ισχύος (που προκύπτει όταν οι δημοσκοπήσεις τους καταβαραθρώνουν μεν, αλλά η ρητορική ατονία της κυβέρνησης τους αποθρασύνει) σκοταδιστές με πολιτική διάνοια εντόμου και αισθητική trash-tv, επίγονοι και πολιτικοί κληρονόμοι του Πλυτζανόπουλου και του Μαγγανά, αλλά και διάφορα περιφερόμενα απολιτίκ παραδείσια πτηνά, υβρίζουν και κουνούν το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που η ανεκτικότητά της αρχίζει πραγματικά να δίνει στα νεύρα.

Αλήθεια λοιπόν, τι κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Ξεχνούν την κρισιμότητα του ιδεολογικού πολέμου με τον ορκισμένο εχθρό; Εξαιρουμένων των συνεργατών της κυβέρνησης από το χώρο της πατριωτικής Δεξιάς, όλο το υπόλοιπο σύμπλεγμα του αμαρτωλού κατεστημένου (δεν αναφέρομαι φυσικά στο ΚΚΕ, που παρακολουθεί από την εξέδρα) πολεμά ανελέητα την κυβέρνηση, όπως οι φορτηγατζήδες πολεμούσαν τον Αλιέντε. Βέβαια, οι σχεδιασμοί τους θα συντριβούν για τον απλούστατο λόγο ότι η κοινωνία δεν θα επιστρέψει ποτέ στους δολοφόνους της, ο κόσμος να χαλάσει. Όμως αυτό δεν αλλάζει τη δολιότητα της επιβουλής από τον εσωτερικό συνειδητό δολιοφθορέα. Δεν αλλάζει επίσης τη βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κρίσιμο, κομβικό, μοναδικής σπουδαιότητας ζήτημα, αυτό της κατάκτησης της πολιτικής και ιδεολογικής κυριαρχίας (συνειδητά δεν μιλώ για «ηγεμονία», αυτόν τον πλαδαρό και χυλώδη όρο, τούτο δε για λόγους που δεν είναι του παρόντος, έχουν πάντως να κάνουν με την θεωρητική ανωτερότητα του Καρλ Σμιτ έναντι του Γκράμσι, επί της οποίας θα επανέλθουμε με άλλη ευκαιρία). Και εν προκειμένω, η κυριαρχία περνά από την επιβολή του λόγου της Αριστεράς στην παραγωγή και τη διαμόρφωση της πολιτικής δημοσιότητας.

Δεν είναι δυνατό να απουσιάζει η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ από τους υπάρχοντες διαύλους μαζικής επικοινωνίας, όπου ένας εσμός υβριστών και συκοφαντών κόμματος και κυβέρνησης καλείται για να ασχημονεί ανενδοίαστα και χωρίς αντίλογο, σαν να κυβερνούν πολιτικά ανάπηροι, ανίσχυροι και ηττοπαθείς. Δεν μπορεί ο ιδιωτικός τηλεοπτικός χορός ψευδεπίγραφης «υπευθυνότητας»,ακατάσχετης τρομολαγνείας και υπηρετικής της πολιτικής ξένων Δυνάμεων νοοτροπίας, να μολύνει την ατμόσφαιρα ατιμωρητί. Η ψήφιση του νόμου για την ΕΡΤ και η εκκαθάριση του τοπίου στα ιδιωτικά τηλεμέσα επείγουν ανυπερθέτως. Την ίδια στιγμή κάθε συκοφαντικά θιγόμενος εκπρόσωπος του κόμματος ή φορέας του κυβερνητικού έργου πρέπει να μη διστάζει να ενεργοποιεί αμελλητί όλα τα μέσα του αστικού και του ποινικού νόμου για την σκληρότερη δυνατή πάταξη των προσβολών της προσωπικής τιμής και υπόληψής του. Κυρίως όμως αυτό που πρέπει να αρχίσει να χτίζεται σταθερά και χωρίς άλλη καθυστέρηση είναι η εξάπλωση σε όλη την επικράτεια ενός μηχανισμού ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής πληροφόρησης, πολιτικής σε βάθος ανάλυσης και πατριωτικής διαμόρφωσης των συνειδήσεων, εφοδιασμένου με ετοιμότητα δράσης, δυνατότητες επαγρύπνησης και ικανότητα τόσο μεγάλης διείσδυσης στην κοινωνία, όσο και έγκαιρης κινητοποίησης των ενεργών πολιτών. Χρειάζεται με άλλα λόγια μια εθνική-λαϊκή φρουρά στο χώρο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατανοήσουν επί τέλους, ότι το βρωμο-μνημόνιο και η πολιτική αποβλάκωση που επιφέρει δεν μπορούν άλλο να μονοπωλούν και να εξαντλούν την ικμάδα του Κόμματος και της Κυβέρνησης. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να τελειώνουν με αυτό ως μείζον πολιτικό διακύβευμα, γιατί το μνημόνιο αποτέλεσε μόνο την αφορμή για την εκλογική επιτυχία, αυτή όμως οφείλει να επιδιώξει πια άλλα πράγματα, την καθολική αλλαγή παντού στη χώρα και στο κράτος, με τρόπο στιβαρό, αποφασιστικό και αμετάκλητο. Και αυτό προϋποθέτει την κατίσχυση στο δημόσιο ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα, κατίσχυση που με τη σειρά της θα εμπεδώσει μια συντριπτικής δύναμης εθνική-λαϊκή ενότητα, τη μοναδική εγγύηση δηλαδή της τελικής νίκης.

*O Χάρης Παπαχαραλάμπους είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+