AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, April 18, 2015

"ΥΨΗΛΕΣ" ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

0 comments
(Παρ. 17/4/15 - 18:49 - 21:20)
ΥΠΟΥΛΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΝΟΨΕΙ «ΒRUSSELS GROUP» ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ»
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ
Σε ύπουλους εκβιασμούς επιδίδονται τις τελευταίες ώρες, ενόψει και των συζητήσεων στο «Brussels Group», οι οποίες ξαναρχίζουν από αύριο Σάββατο (18/4), οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ μαζί με τους ευρωατλαντικούς τους συμμάχους σε βάρος της κυβέρνησης, του ελληνικού λαού και της χώρας μας.
Έντονη εντύπωση προκάλεσε ότι την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις" , επισήμανε μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει στους πιστωτές της ότι προσπαθεί να ... βοηθήσει τον εαυτό της (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος την πολιτική πιέσεων και εκβιασμών της ΕΕ, του αμερικανοκίνητου ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, με ύφος επικυρίαρχου.
Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί ώστε να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.
Αναλυτικότερα ο Μ. Ρέτσι ανέφερε ότι «πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη συμφωνίας» σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις"(σ.σ. γνωστές άλλωστε οι αντιλαϊκές του "μεταρρυθμίσεις" στη γειτονική Ιταλία και ιδιαίτερα οι εργασιακές του απορρυθμίσεις), αλλά επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων πολιτών!!!
ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ : "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Ο Επίτροπος Οικονομικών και Υποθέσεων της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποιεί εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε «μεταρρυθμίσεις» ή να βρεθεί αντιμέτωπη με χρεοκοπία.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στους Financial Times, η επόμενη «καθοριστική» στιγμή για την Ελλάδα ώστε να συμφωνήσει σε μια νέα σειρά οικονομικών «μεταρρυθμίσεων» ή θα βρεθεί αντιμέτωπη με την χρεοκοπία, είναι τα μέσα Μαΐου. 

Μιλώντας από την Ουάσιγκτον,ο Ευρωπαίος Επίτροπος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα.
Επέμεινε δε ότι δεν υπάρχει Plan B αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάλεσε την Ελλάδα να βιαστεί με τις τεχνικές συζητήσεις για τις «μεταρρυθμίσεις» για να απελευθερωθεί «βοήθεια».
Τόνισε ,δε, ότι αν δεν διατηρηθεί η ακεραιότητα (στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας), σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα.
«Το Grexit θα είναι κακό για την ευρωζώνη στο σύνολό της, για τους Έλληνες πολίτες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν άσχημο. Επομένως, όχι Grexit είναι το σύνθημά μας».
ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ Γ. ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ"
«Αν είναι αναγκαίο μπορεί να γίνουν περισσότερα για το χρέος» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά υπογράμμισε εκβιαστικά ότι προηγούνται οι "μεταρρυθμίσεις".
Οι δανειστές της ευρωζώνης μπορεί να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν το 2012 να βοηθήσουν στην ελάφρυνση του βάρους του χρέους της Ελλάδας μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τις"μεταρρυθμίσεις" που προβλέπει το "πρόγραμμα διάσωσης", δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως ενώ δεν υπάρχει βούληση να υπάρξει οποιαδήποτε συγχώρεση ελληνικού χρέους, η ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει την επιμήκυνση τωνωριμάνσεων και την μείωση των επιτοκίων.
Αλλά για να συμβεί αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει πρώτα τις "μεταρρυθμίσεις" που έχει συμφωνήσει, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού, τόνισε σε σεμινάριο στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον. Όπως υπογράμμισε ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο.
«Αν είναι αναγκαίο μπορεί να γίνουν περισσότερα για το χρέος» δήλωσε. «Θα τηρήσω ότι μου αναλογεί από την συμφωνία» είπε, αναφερόμενος στην συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012.
ΤΟΜΣΕΝ: ΤΟ ΔΝΤ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ - ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Στο ίδιο κλίμα εκβιασμών αλλά και έκδηλου πανικού παρουσιάστηκε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, μιλώντας στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, έθεσε εκ νέου το ζήτημα του συνταξιοδοτικού,αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων.
Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δεχτεί ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης μόνο με βάση λίγες "μεταρρυθμίσεις", αλλά απαιτεί ένα πλήρες πακέτο αλλαγών, όπως δήλωσε με στόχο να σπρώξει την κυβέρνηση προς μια "συμφωνία" στα μέτρα των "θεσμών", με σαφές αντιλαϊκό περιεχόμενο και μακριά από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Διευκρίνισε ,δε, πως το Ταμείο ποτέ δεν ανέμενε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωνόταν στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου.
Συνεχίζοντας, ο Π. Τόμσεν επανέφερε και το ζήτημα του ασφαλιστικού, τονίζοντας όμως πως το ΔΝΤ δεν απαιτεί και ουδέποτε ζήτησε οριζόντιες μειώσεις συντάξεων στην Ελλάδα.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι προτάσεις του Ταμείου «δεν μπορούν να εγγυηθούν» πως δεν θα υπάρξει περικοπή στις μεγάλες(!) συντάξεις στη χώρα μας και τόνισε πως η "μεταρρύθμιση" του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι «κρίσιμη» για την Ελλάδα, καθώς διαφορετικά δεν είναι βιώσιμο. Βέβαια , δεν μας είπε ο Κ. Τόμσεν αν η συνταγή του ΔΝΤ και των "θεσμών" έχει βοηθήσει στο ελάχιστο τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν πληρώσει το μάρμαρο ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια των "σωτήριων" μνημονιακών ετών.
Ερωτηθείς για την κατάσταση ρευστότητας στην Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν σημείωσε πως δεν έχει στη διάθεσή του λεπτομερή στοιχεία για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας μας, όμως επισήμανε πως την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των υποχρεώσεων που θα πρέπει να αποπληρωθούν, και συνεπώς είναι σημαντικό να υπάρχει συμφωνία έως τότε.
Ωστόσο, ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ «δεν περιμένει» έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ειδικά με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης να παραμείνει στο κοινό νόμισμα.
Προειδοποίησε μάλιστα πως οι κίνδυνοι που θα πήγαζαν τυχόν Grexit «δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν».
Αναφερόμενος στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για ανάπτυξη 2,5% στην Ελλάδα το 2015, παραδέχτηκε πως δεν είναι ρεαλιστική και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί επί τα χείρω, όταν θα είναι διαθέσιμα τα αναλυτικά δημοσιονομικά στοιχεία για τη χώρα μας.
Επισήμανε τέλος πως το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα διαρκεί ως τον Μάρτιο του 2016.
ΟΣΜΠΟΡΝ: ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εν τω μεταξύ , ενδεικτική του πανικού των κυρίαρχων ευρωατλαντικών κύκλων υπήρξε η δήλωση του Βρετανού Υπουργού Οικονομικών Τζωρτζ Όσμπορν ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία.
Ένα λάθος βήμα, είτε από την Ελλάδα είτε από τους πιστωτές θα οδηγήσει τις οικονομίες της Ευρώπης στην κατάσταση κινδύνου που βρίσκονταν πριν από 3-4 χρόνια, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών της Αγγλίας, Τζωρτζ Οσμπορν.
Θα ήταν λάθος να θεωρήσει κανείς ότι η Αγγλία θα επιδείξει ανοσία στα προβλήματα της Ευρώπης, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός οικονομικών.
Επιπλέον ανέφερε ότι στην παρούσα φάση, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η σχέση της με το ΔΝΤ αλλά η σχέση της με την ευρωζώνη.
SPIEGEL ΕΝΑΝΤΙΟΝ SPIEGEL
Χαρακτηριστικό του πανικού των «θεσμών» και των «αγορών» είναι και νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel με το οποίο αναιρεί προηγούμενο δημοσίευμά του.
«Η επιλογή "κλείστε επιτέλους το ζήτημα, διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ", μοιάζει ελκυστική. ΈναGrexit όμως δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ευρωζώνης αλλά ούτε και της Αθήνας» σχολιάζει οΚρίστιαν Ρίκενς στο «Spiegel». Πρόκειται για εκ διαμέτρου αντίθετο δημοσίευμα σε σχέση με το προχθεσινό «5 χρόνια είναι αρκετά», επίσης από το γερμανικό περιοδικό.
Αντικρουόμενες θέσεις στο εσωτερικό του «Spiegel» για το τι πρέπει να γίνει με την Ελλάδα, λοιπόν.
«Call it a day! Kλείστε επιτέλους το ελληνικό ζήτημα, ζητεί ο συνάδελφός μου, Νίκολαους Μπλόμε, ο οποίος εκτιμά ότι Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ δεν θέλουν να επωμιστούν την ευθύνη μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» γράφει από τη μεριά του στο Spiegel Online o επικεφαλής της οικονομικής σύνταξης του γερμανικού περιοδικού Κρίστιαν Ρίκενς στο σχόλιο-απάντησή του.
«Όμως, μια προσεκτική ματιά δείχνει ότι ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα έλυνε ούτε ένα από τα προβλήματα που τόσο μας ενοχλούν. Εκτός αυτού, θα ήταν άδικος, διότι η ευθύνη για την αποτυχημένη πολιτική βαραίνει σχεδόν το ίδιο τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και τους ξεπεσμένους πολιτικούς ταγούς στην Ελλάδα» προσθέτει στο προχθεσινό σχόλιό του. 
ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΑΓΟΡΕΣ" ΑΠ' ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Τον πανικό των "θεσμών" και των "αγορών" επιτείνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας Καουσίκ Μπασού, ο οποίος σε συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι «μεγάλο κίνδυνο» για την παγκόσμια οικονομία συνιστά η περίπτωση ενός "Grexit".
Οι δηλώσεις του Καουσίκ Μπασούκ αποδεικνύουν από τη μία το γεγονός ότι ο κίνδυνος για τους "θεσμούς" και τις "αγορές" είναι μεγαλύτερος από ότι για τον ελληνικό λαό, ενώ αποδεικνύουν παράλληλα ότι οι "θεσμοί" παίζουν με τη φωτιά προτάσσοντας στην Ελλάδα , η οποία έχει να επιλέξει άλλους εναλλακτικούς δρόμους, το κάλπικο και παραπλανητικό δίλημμα αντιλαϊκά μέτρα και "συμφωνία" εντός ευρωζώνης ή καταστροφή εκτός ευρωζώνης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ BUNDESBANK : ΠΑΡΑΛΟΓΟ & ΠΟΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Την πεποίθηση ότι θα ήταν παράλογο να δοθούν χρήματα στην Ελλάδα χωρίς εκπλήρωση των προϋποθέσεων του προγράμματος, εξέφρασε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.
«Παράλογο» χαρακτήρισε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει νέα ποσά από τους δανειστές της χωρίς πρώτα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του προγράμματος.
Τις νέες δηλώσεις μεταδίδει το πρακτορείο Reuters μαζί με επισημάνσεις του Γερμανού υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ότι δεν υπάρχει τίποτα καινούριο αναφορικά με την Ελλάδα κι ότι πιθανότητα δε θα υπάρξει τίποτα καινούριο στη Ρίγα την επόμενη βδομάδα (σ.σ. δηλ. στο Eurogroup της 24ης Απριλίου).
Ο πρόεδρος της Bundesbank, J. Weidmann, δήλωσε εκτός των άλλων, ότι θα ήταν ακόμα πιο παράλογο, αλλά και παράνομο, αν η ΕΚΤ αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Όσον αφορά στις έκτακτες πιστώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA) για τη χώρα, είπε ότι τις βλέπει με σκεπτικισμό.
ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Εν τω μεταξύ, νέο «όχι» στο ενδεχόμενο καθυστέρησης πληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα υπήρξε από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας στο Bloomberg η Κριστίν Λαγκάρντεπανέλαβε ότι ποτέ μια προηγμένη οικονομία δεν ζήτησε καθυστέρηση πληρωμής.
«Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί με την Ελλάδα», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστήριζε ένα τέτοιο αίτημα.
Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον: «Δεν έχουν εγκριθεί καθυστερήσεις πληρωμών τα τελευταία 30 χρόνια από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Έγιναν κάποιες εξαιρέσεις για κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες αλλά αυτές οι καθυστερήσεις δεν είχαν παραγωγικά αποτελέσματα».
«Όπως ξέρετε το ΔΝΤ διέπεται από κανόνες. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες για όλες τις χώρες - μέλη. Σίγουρα δεν θα ήταν μια ταιριαστή εξέλιξη ή μια εξέλιξη που θα συνιστούσαμε στην παρούσα κατάσταση. Ποτέ μια ανεπτυγμένη οικονομία δεν μας ζήτησε καθυστέρηση στην αποπληρωμή δανείων» πρόσθεσε.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για άτυπη προσέγγιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από Έλληνες αξιωματούχους ώστε να καθυστερήσει η πληρωμή της δόσης που τελικά καταβλήθηκε στις 9 Απριλίου αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ είχε διαψεύσει το δημοσίευμα.
ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΑ (-3%), ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Αποτέλεσμα των ύπουλων αυτών εκβιασμών υπήρξε και η άτακτη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά και η μεγάλη άνοδος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε στις 729,81 μονάδες με πτώση -3%.
Ισχυρή πτώση σημειώθηκε στις μετοχές των τραπεζών οι οποίες έχουν συνθλιβεί, λόγω του οργίου εκβιασμών των «θεσμών», των «αγορών» , των εγχώριων κερδοσκόπων αλλά και του βρώμικου παιχνιδιού που παίζει στις πλάτες της χώρας μας σχετικά με τη ρευστότητα η ΕΚΤ. (-20% ο δείκτης των τραπεζών τις τελευταίες τέσσερις ημέρες)
Η Εθνική που έχει την πιο ανθεκτική εικόνα στον κλάδο τελευταία καθώς χάνει το τριήμερο μόνο -12% (!) έκλεισε στα 0,9590 ευρώ με πτώση -9,53% και όγκο 21 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 3,38 δισ. ευρώ.
Η Alpha Βank που χάνει το προηγούμενο τριήμερο -18,22% έκλεισε στα 0,2040 ευρώ με πτώση -7,27% και όγκο 28,59 εκατ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 2,60 δισ. ευρώ. 
Η Πειραιώς που καταγράφει πτώση -21,66% το τελευταίο τριήμερο έκλεισε στα 0,2590 ευρώ με πτώση -1,89% διακινώντας όγκο 18,3 εκατ. τεμάχια, με κεφαλαιοποίηση στα 1,58 δισ. ευρώ.  
Η Eurobank που καταγράφει πτώση -22,25% το τελευταίο 3ήμερο έκλεισε στα 0,0890 ευρώ με άνοδο +3,49% και όγκο 101,4 εκατ. τεμάχια με κεφαλαιοποίηση μόλις στα 1,31 δισ. ευρώ!
Η Attica Βank έκλεισε στα 0,0420 ευρώ με πτώση -12,58% και όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση στα 43,9 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 9 ευρώ με πτώση -0,33% και αποτίμηση στα 178,7 εκατ. ευρώ.
Η επιδείνωση που σημειώθηκε χθες στα ελληνικά ομόλογα συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή (17/4).
Η ελληνική 10ετία σημείωσε υψηλά ετών με απόδοση 12,81% σήμερα 17 Απριλίου του 2015.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ - Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ
Το ευρωπαϊκό κατεστημένο ακόμη πιο αδίστακτα και προκλητικά περισφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, για το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός, και να εφαρμόσει καταστροφικές «νέο-μνημονιακές» πολιτικές.
Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ και τα πιο κερδοσκοπικά τμήματα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, έχουν εξαπολύσει όργιο απειλών, εκβιασμών και πιέσεων όχι μόνο σήμερα αλλά και από την έναρξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – «θεσμών».
Η ελληνική κυβέρνηση είναι επιτακτική ανάγκη να επεξεργαστεί εδώ και τώρα ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε προοδευτική κατεύθυνση, που θα δώσει ανάσες στο λαό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ανορθωτική πορεία του τόπου. Ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του.
ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+