AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, April 11, 2015

Απαγορεύτηκε στην Ουκρανία το Κομμουνιστικό Κόμμα

0 comments
ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ
ΆΡΩΜΑ» ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Με ψήφους 254 έναντι 226 η Ουκρανική βουλή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται κόμματα και δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον κομμουνισμό και τον ναζισμό. Ο συγκεκριμένος νόμος θέτει στην παρανομία και τα ανάλογα σύμβολα καθώς και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν παρόμοιες δραστηριότητες, συλλογικότητες και οργανώσεις με σχετικό προσανατολισμό.  
Στις δικαστικές αρχές της χώρας ανατίθεται η αποστολή να καθορίσουν ποιες οργανώσεις εμπίπτουν στην απαγόρευση του νόμου και να τις κηρύξουν παράνομες.  


Είναι μια τακτική που έχει εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια και σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες ενώ η ταύτιση κομμουνισμού – φασισμού χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα γιατί στην πραγματικότητα ξεκάθαρος στόχος είναι το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα. Ειδικά στην Ουκρανία οι ναζιστικές οργανώσεις έχουν μεγάλη πρόσβαση στον κυβερνητικό μηχανισμό και οι δραστηριότητες τους είναι ανεμπόδιστες σε όλες τις πτυχές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Τα μνημεία που είχαν ανεγερθεί προς τιμήν μπολσεβίκων ηγετών γκρεμίστηκαν από νεαρούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, όπως φαίνεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο YouTube από τους φιλο-ουκρανούς ακτιβιστές του κινήματος Nakipelo στο Χάρκοβο.
Οι νεαροί εμφανίζονται να σκαρφαλώνουν σε ένα μνημείο χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σκάλα και να τοποθετούν στο πάνω μέρος του αγάλματος ένα σκοινί το οποίο τραβούν με τα βοήθεια ενός μικρού φορτηγού.
Η αστυνομία παρακολούθησε χωρίς να επεμβαίνει το γκρέμισμα ενός από αυτά τα μνημεία στο Χάρκοβο, πρωτεύουσα της επαρχίας που συνορεύει με τις φιλορωσικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.
Οι Αρχές δεν έχουν σχολιάσει τις ενέργειες αυτές που σημειώθηκαν δύο ημέρες μετά την υιοθέτηση από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας  νόμου που απαγορεύει «κάθε κομμουνιστική ή ναζιστική προπαγάνδα», καθώς και τη χρήση των συμβόλων τους. Βάσει του νόμου αυτού, που μένει να επικυρωθεί από τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, τα μνημεία που έχουν ανεγερθεί προς τιμήν αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος -μεταξύ αυτών και πολλά αγάλματα του Λένιν- πρέπει να γκρεμιστούν, ενώ πρέπει να αλλάξουν ονομασία τοποθεσίες, δρόμοι ή επιχειρήσεις τα ονόματα των οποίων παραπέμπουν στον κομμουνισμό.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ
«Το Κίεβο χρησιμοποιεί μεθόδους αληθινά ολοκληρωτικές, οι οποίες επιτίθενται στην ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της συνείδησης», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «η ουκρανική πολιτική ηγεσία διχάζει την κοινωνία και προωθεί μια εθνικιστική ιδεολογία».
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την «απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου, να ταυτίσει τον κομμουνισμό με το φασισμό και να απαγορεύσει την δράση των κομμουνιστών και τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ιστορική δικαίωση των ντόπιων φασιστών, του λεγόμενου “Ουκρανικού απελευθερωτικού στρατού”».
«Οι πολιτικές δυνάμεις που αναδείχτηκαν στην κυβέρνηση και πλειοψηφούν στο σημερινό κοινοβούλιο της Ουκρανίας, επιδιώκουν με τον συγκεκριμένο νόμο να ακολουθήσουν ως ‘μοντέλο’ το δρόμο των Βαλτικών χωρών, όπου εδώ και πάνω από 20 χρόνια εφαρμόζονται ανάλογοι νόμοι ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού, την ώρα που οι ντόπιοι φασίστες δικαιώνονται ιστορικά και επιπλέον παρουσιάζονται ως ‘πατριώτες’ και ‘δημοκράτες’ γιατί πολέμησαν κατά της σοβιετικής εξουσίας, στο πλευρό των ναζί», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+