AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, April 10, 2015

Η Επιτροπή Αλήθειας παιδί γνήσιων αγωνιών για την επιβίωση του τόπου

0 comments
Η συγκρότηση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου ή “Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” όπως επίσημα ονομάζεται αποτέλεσε κορυφαία πρωτοβουλία της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης. Στην πρωτοβουλία αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξαν δύο εκπληκτικές γυναίκες και αγωνίστριες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Σοφία Σακοράφα αλλά και πολλοί άλλοι λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί άνθρωποι της αριστεράς και του κινήματος.

Η εμπειρία άλλων χωρών που ξεκίνησαν αντίστοιχη προσπάθεια και είχαν τη διάθεση να το πάνε μέχρι τέλους αναδεικνύει τη δυναμική μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Η προοπτική του να μάθουμε την αλήθεια (πρώτη φορά!) για το που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια από τους κόπους του λαού, πως καταληστεύτηκε ο τόπος μας και με βάση αυτή την αλήθεια και επιχειρήματα από το διεθνές δίκαιο (υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού, κοινή επίγνωση δανειστών και προηγούμενων Ελληνικών κυβερνήσεων για το που πάνε τα λεφτά, πως δεν βοηθούν το λαό και μάλιστα το κράτος δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει υπέρογκα δάνεια) να οδηγηθούμε στη διαγραφή πολύ μεγάλου μέρους αυτού αποτελεί κορυφαία ριζοσπαστική και πατριωτική κίνηση.

Η υπόθεση αυτή έχει τη σφραγίδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Σοφίας Σακοράφα. Και οι δύο τους επανακαθορίζουν σήμερα τι σημαίνει συνέπεια λόγων και έργων, τι σημαίνει ριζοσπαστισμός από μια αριστερή κυβέρνηση, τι σημαίνει άνθρωπος που αξίζει να θαυμάσεις. Αν το πάνε μέχρι τέλους τότε οι στιγμές που θα ανακοινώνουν το επαχθές και απεχθές μέρος του χρέους θα μείνουν στην ιστορία. Τα χαμόγελα τους, τα σφιγμένα τους χείλη και οι χιλιάδες των ανθρώπων που θα έχουν κατακλύσει εκείνες τις μέρες το σύνταγμα θα μείνουν στην ιστορία.

Μην περιμένουμε όμως να το πάνε μόνες μέχρι τέλους. Ήδη εξάλλου δεκάδες σημαντικοί άνθρωποι από πολλαπλούς χώρους και με εξαιρετικές γνώσεις και εμπειρίες έχουν τυλίξει αυτή την πρωτοβουλία. Πολλοί εξάλλου ήταν πρωτεργάτες αυτών των κινήσεων από παλιότερα. Σήμερα απαιτείται λαϊκή στήριξη και το δυνατόν συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. Και αυτό μπορεί να γίνει με πολλαπλούς τρόπους:

Καταρχήν με την απλή δημόσια στήριξη για να διαμορφωθεί σε όλη την κοινωνία το κλίμα απαίτησης της αλήθειας όπως το έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εισαγωγική της ομιλία. Να MOUGAθουν και να SKAσουν τα κανάλια της διαπλοκής που από το πρώτο δευτερόλεπτο εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση στην όλη προσπάθεια.

Με συλλογικές αποφάσεις κοινωνικών φορέων ότι στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, απαιτούν και θέτουν και τον εαυτό τους στη διάθεση για κάθε πιθανή συμβολή στην ανακάλυψη της πολύπλοκης πορείας του ληστρικού χρέους. Οι μεγάλες εργατικές ενώσεις, τα πανεπιστήμια της χώρας, οι φοιτητές, τα επιμελητήρια και ο απόδημος Ελληνισμός οφείλουν να δηλώσουν δημόσια ότι αποτελούν τα κοινωνικά κύτταρα της προσπάθειας. Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο! 
 
Οι άνθρωποι της αριστεράς να φέρουν το θέμα στις οργανώσεις βάσεις τους. Ιδίως στις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ που οφείλουν να το συζητήσουν και να αναζητήσουν τρόπους ενεργού στήριξης αυτής της προσπάθειας και αυτό ισχύει τόσο για τις κλαδικές όσο και τις τοπικές επιτροπές. Η πορεία του δημόσιου χρέους έχει ακολουθήσει όλα τα πολύπλοκα κανάλια – τις αρτηρίες του σώματος της χώρας μας – και ως εκ τούτου η επιτροπή αλήθειας χρειάζεται τους αγωνιστές της αριστεράς σε κάθε σημείο. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος: να μην ακολουθήσουν τη λογική του μικρομάγμαζου και του επιτροπάτου. Να βάλουν και τη ψυχή τους σε αυτή την προσπάθεια. Το ζητούσανε και οι ίδιοι! Όχι;

Αντί επιλόγου αξίζει να αφιερώσουμε τους στίχους ενός Κρητικού τραγουδιού στις δύο άξιες αυτές γυναίκες που κάνουν περήφανο το λαό μας και τον τόπο:

“...ο άντρας κάνει την γενιά/

και όχι η γενιά τον άντρα...”Το τηρούν μέχρι τέλους! Αυτές... όχι κάτι ανδρείκελα σαν τους ΣαμαροΒενιζέλους που το παίζουν μάγκες με ματιές ντίβας και πραγματική ανδρεία τόσο ανύπαρκτη που ούτε για να ράψει φούστα για μια από τις δύο παραπάνω γυναίκες του αγώνα δεν θα έφτανε. Σε αυτούς τους αυλικούς των δανειστών και τον παρατρεχάμενο θίασο κονδυλοφόρων ψευτο-δημοσιογράφων αφιερώνουμε το κλασσικό τραγούδι-διαμαρτυρία της Μαρίας Δημητριάδη:Κώστας Αλέξης

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+