AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, March 9, 2015

ISKRA.gr: ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «NEOΑΠΟΙΚΙΑΚΟΙ» ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP

0 comments
(Παρ. 6/3, Κυρ. 8/3/15 - 17:02)
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» - ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΙΚ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP          
Σε νέους «νεοαποικιακού» τύπου και ύφους εκβιασμούς προς την Ελλάδα προέβη ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ μετά και το διπλό χθεσινό εκβιαστικό «όχι» του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ ακολουθώντας τις γερμανο-ΕΕ κατευθύνσεις αρνήθηκε τόσο την αύξηση των ορίων για έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, όσο και τη συμμετοχή των τραπεζών στις εκδόσεις αυτές.
Παράλληλα, έδωσε ELA με το «σταγονόμετρο» αυξάνοντας μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ την έκτακτη παροχή ρευστότητας (στα 68,8 δισ. ευρώ). (βλ. περισσότερα ΕΔΩ)
Οι πιστωτές , εκβιάζουν με οικονομική ασφυξία τη χώρα, αν στις επόμενες μέρες δεν εφαρμόσει πλήρως τη "συμφωνία", προχωρώντας άμεσα στις επιθυμητές για τις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ "μεταρρυθμίσεις" - απορρυθμίσεις και δεν εκπληρώσει απόλυτα και στην ώρα τους τις δανειακές της υποχρεώσεις, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε Μ. Γέγκερ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας (9/3) τόνισε εμφατικά ότι «όσο πιο γρήγορα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση το πρόγραμμα των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων», τόσο πιο γρήγορα θα εκταμιευθούν και τα χρήματα, διαμηνύοντας, επιπλέον, ότι η διαδικασία δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα από το τέλος Ιουνίου».
«Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, λέγοντας ότι, αν η χώρα εφαρμόσει το λεγόμενο «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» νωρίτερα, τότε μπορεί να λάβει νωρίτερα βοήθεια(!).
Ο Μ. Γέγκερ επανέλαβε ότι το ... πρόγραμμα "μεταρρυθμίσεων" θα πρέπει να εφαρμοστεί, να αξιολογηθεί από τους τρεις «θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και, αν η αξιολόγηση είναι θετική, τότε και μόνο το Eurogroup θα μπορεί να αποφασίσει να εκταμιευθούν τα χρήματα.
«Ένα είναι ξεκάθαρο, δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μετά τον Ιούνιο», τόνισε εκβιαστικά.
Ο εκπρόσωπος του γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε δηλώσει νωρίτερα, πως δεν θα υπάρξει απόφαση στο Εurogroup της Δευτέρας (9/3) για εκταμίευση μέρους της δόσης στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει προηγουμένως να αξιολογηθούν και θα κοστολογηθούν από τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένουν από τον Έλληνα ομόλογό τους να τους παρουσιάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων». Παράλληλα, το Eurogroup αναμένει να ακούσει από τους «θεσμούς» και από τον Έλληνα υπουργό την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τεχνικές συζητήσεις.
Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αξιωματούχος, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι στο δικό του επίπεδο οι επικοινωνίες με τις ελληνικές υπηρεσίες είναι περιορισμένες και ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι θα λάβουν μέρος στις τεχνικές διαβουλεύσεις, πότε και πού θα γίνουν αυτές. Ανέφερε, επίσης, ότι οι τεχνικές διαβουλεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, όπως εκτιμούσαν οι υπηρεσίες της ευρωζώνης.
Υπογράμμισε, δε , ότι οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και γι΄ αυτόν τον λόγο τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.
Την ανάγκη αποπληρωμής, στο ακέραιο, των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από τους «εταίρους» της στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει πλήρως τα δάνεια αυτά. Αυτό περιμένουμε και δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς αυτό, ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως μια ονομαστική άφεση χρέους για την Ελλάδα θα ήταν οικονομικά ανέφικτη και πολιτικά αδύνατη. «Η Ευρωζώνη δεν είναι ζώνη μεταβίβασης χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ
ΟΙ 7 ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Εν τω μεταξύ, νέα επιστολή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικός, Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας (9/3). Μάλιστα ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στην Βενετία, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο, αλλά θα έχει και συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: "Λάβαμε νέα επιστολή του Γ. Βαρουφάκη με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις για το Eurogroup της Δευτέρας".
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι:
1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών
7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Σύμφωνα πάντως με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, η νέα επιστολή Βαρουφάκη προς τον κύριο Ντάισελμπλουμ έφτασε στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση του τελευταίου Euro-working Group, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να συζητηθεί στο ερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το Eurogroup δεν είναι σε θέση να συζητήσει τις προτάσεις Βαρουφάκη, εάν αυτές δεν έχουν προηγουμένως εξεταστεί από τους Θεσμούς.
Η συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να είναι μακράς διάρκειας.
Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015
ΜΗΝΥΜΑ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ - «Η ΕΚΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ»Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤ
Η σκυτάλη στους εκβιασμούς σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης πέρασε την Κυριακή (8/3) εκ νέου στην πλευρά της ΕΚΤ. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ δήλωσε , σφίγγοντας τη θηλιά της ρευστότητας γύρω από την Ελλάδα, ότι δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων μικρής διαρκείας ισχυριζόμενος πως αυτό θα ισοδυναμούσε με παράνομηχρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, σε προδημοσιευόμενο απόσπασμα συνέντευξης που έχει παραχωρήσει στην «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».
Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μιαιδιότυπη σκυταλοδρομία εκβιασμών ,ήδη από την Πέμπτη (5/3), όπου η σκυτάλη των εκβιασμών των γερμανο-ΕΕ συμφερόντων, δίδεται από την ΕΚΤ (βλ. διπλό «όχι» Ντράγκι) στην γερμανική πλευρά(βλ. τοποθέτηση Μάρτιν Γέγκερ) και πάλι στην ΕΚΤ (βλ. δηλώσεις Μπενουά Κερέ).
Η ιδιότυπη σκυταλοδρομία εκβιασμών σβήνει, επιπλέον, κάθε αυταπάτη σχετικά με τον ρόλο της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι απόλυτα εναρμονισμένος στα γερμανο-ΕΕ κυρίαρχα συμφέροντα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μπενουά Κερέ, τόνισε παράλληλα, ότι δεν θα επιτρέψει και την αύξηση της Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA).
«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την ελληνική κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Είναι παράνομο», τονίζει ο Μπ. Κερέ, στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του επικεφαλής της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Επισημαίνει ακόμη ότι «εάν στην παρούσα κατάσταση, κατά την οποία η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, δεχόμασταν περισσότερα T-bills, αυτό θα ήταν ξεκάθαρα κρατική χρηματοδότηση», για να προσθέσει: «Δεν θα το κάνουμε. Δεν θα παραβιάσουμε την συνθήκη μας για χάρη της Ελλάδας».
Ασκεί μάλιστα κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για χαλαρή άποψη περί νόμων και κανόνων. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, όπως κάθε άλλη, να δεχθεί ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται σε κανόνες. Το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί (η Ελλάδα) να αλλάξει μονομερώς τους ευρωπαϊκούς κανόνες», υπογραμμίζει.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤΗΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+