AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, February 4, 2015

Γ. Δελαστίκ: Η Κεντροαριστερά της Ευρώπης Απειλείται από... ΣΥΡΙΖΙΤΙΔΑ

0 comments
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εμβρόντητοι ομολογούμε ότι μείναμε, μόλις αρχίσαμε να διαβάζουμε στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» ένα άρθρο του Ελιό ντι Ρουπό, του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου στο γαλλόφωνο τμήμα της χώρας και μέχρι πρότινος πρωθυπουργού του Βελγίου. Σε πλήρη διάσταση με τον υποτιθέμενο ομοϊδεάτη του Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βέλγος σοσιαλιστής πανηγύριζε ανεπιφύλακτα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κραυγή ελπίδας για μια κοινωνία πιο δίκαιη και μια ολοφάνερη απόρριψη της πολιτικής λιτότητας, την οποία εφαρμόζει η ΕΕ και υποστήριζε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» υπογραμμίζει ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος των Βέλγων σοσιαλιστών. «Είτε το θέλει είτε όχι η ευρωπαϊκή Δεξιά και παρ' όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε εναντίον της Αριστεράς στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα, η νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον πολιτικό γεγονός το οποίο οφείλει να σεβαστεί ο καθένας, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης» γράφει χωρίς περιστροφές.

Κλιμακώνει ανελέητα ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός την επίθεσή του εναντίον της γερμανικής και της υπόλοιπης ευρωπαϊκής Δεξιάς. «Ενώ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτευχθεί, εκπρόσωποι της Δεξιάς έκριναν απαραίτητο να υπενθυμίσουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να συνεχίσει με οποιοδήποτε κόστος τις μεταρρυθμίσεις της, ακόμη και με την κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτό υποδηλώνει μια βαθιά περιφρόνηση της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, ο οποίος έκανε μια επιλογή εν πλήρει κυριαρχία» καταγγέλλει αδίστακτα ο Βέλγος σοσιαλιστής. «Βαθιά περιφρόνηση της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού»! Αλήθεια, ποιος Ελληνας πολιτικός (ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ!) τόλμησε να χαρακτηρίσει με τόσοβίαιες εκφράσεις τη στάση της Δεξιάς, της Μέρκελ και του Σόιμπλε; Κανένας, προφανώς.

Ο Ελιό ντι Ρουπό δεν αναχαιτίζεται με τίποτα: «Οι υποστηρικτές της λιτότητας κάνουν λάθος μέσα στην ιδεολογική ξεροκεφαλιά τους. Διακινδυνεύουν να προσθέσουν μια δημοκρατική κρίση σε μια κρίση οικονομική και κοινωνική» τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση. «Η Ευρώπη πρέπει να χτίζεται με τους λαούς και όχι εναντίον των λαών!» προσθέτει. «Η επιβολή μεταρρυθμίσεων που μερικές φορές βιώνονται ως ταπείνωση είναι το καλύτερο μέσον για να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή οικοδόμηση και να φτιαχτεί το λίπασμα της κοινωνικής αποξένωσης και στη συνέχεια το λίπασμα των λαϊκισμών και των εξτρεμισμών» υπογραμμίζει. Μέχρις εδώ, θα έλεγε κανείς, ότι πρόκειται για ένα αξιοπρόσεκτο άρθρο ενός βαθιά δημοκρατικού σοσιαλιστή ηγέτη, ο οποίος με θέρμη υπερασπίζεται την επιλογή του ελληνικού λαού και προειδοποιεί την ευρωπαϊκή Δεξιά για τις συνέπειες της άρνησής της να αναγνωρίσει στους Ελληνες το δικαίωμα να εκλέγουν και κυβέρνηση η οποία αρνείται να εφαρμόσει την πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η ευρωδεξιά. Υπάρχει όμως και κάτι επιπλέον στο άρθρο του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου το οποίο ανησυχεί πολύ περισσότερο τους Γερμανούς.

Πρόκειται για το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου αναγορεύει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σεκαταλύτη και σύμβολο ενότητας της Αριστεράς με την Κεντροαριστερά στην πάλη για μια «άλλη Ευρώπη», όπως λέει, την οποία περιγράφει ως «πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, πιο οικολογική και πιοαλληλέγγυα»! Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε εφιάλτη για την κυβέρνηση του Βερολίνου! Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Ελιό ντι Ρουπό: «Είναι τεράστιες οι ελπίδες που προκάλεσε η νίκη του Αλέξη Τσίπρα...

Πολλοί βλέπουν σήμερα έναν άνεμο αλλαγής στη νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει πάνω απ' όλα να ενωθούν όλοι για να δείξουν μέχρι ποιου σημείου είναι θεμελιώδης για όλους τους Ευρωπαίους μια άλλη Ευρώπη» τονίζει και προχωράει στο άκρως επώδυνο για το Βερολίνο κεντρικό σημείο της θέσης του: «Ως φυσικός σύνδεσμος με τις λαϊκές τάξεις, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ευρύτερα ηευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να προωθήσουν το μήνυμα ελπίδας και νέας ώθησης, το οποίο ισχύει για το σύνολο των χωρών της Ευρώπης...

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα μαζί με άλλους στην Ευρώπη θα συνεχίσει αυτήν την κινητοποίηση και θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη για μια ΕΕ πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, πιο οικολογική και πιο αλληλέγγυα»! Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στον χώρο της κεντροαριστερής σοσιαλδημοκρατίας και μόνο εκεί όλα τα κόμματα παραμένουν τυφλά υποταγμένα στη γερμανική πολιτική, αντιλαμβάνεται πωςαν υλοποιηθεί η γραμμή του προέδρου των Βέλγων σοσιαλιστών, η κυβέρνηση του Βερολίνου θα κινδυνεύσει να βρεθεί απομονωμένη πολιτικά, με τον αντιγερμανισμό να κάνει θραύση σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο! Αμήν και πότε!

*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+