AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, January 16, 2015

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ !

0 comments
Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ ΥΠΟΨ. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ*
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται εις βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων κτηνοτρόφωναπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2013 (Ιούλιος 2014), η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης (Οκτώβριος 2014) δημιούργησαν πάρα πολύ μεγάλη και εύλογη αναστάτωση στους δικαιούχους παραγωγούς.
Απέναντι στην αντίδραση των κτηνοτρόφων η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ''αντιπαραθέτει'' υποσχέσεις:

Τους ''διαβεβαιώνει'' ότι ''λύνονται οριστικά '' τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες, όσο και την ελεύθερη βόσκηση .
Τους ''υπόσχεται'' καλύτερη μεταχείριση τόσο μέσα από την αναμόρφωση της νέας ΚΑΠ, όσο και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και 2014-2020). Μοιράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Στη πραγματικότητα δεν ''κλειδώνει'' ως όφειλε το Σχέδιο Δράσης των Βοσκήσιμων γαιών της χώρας έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι , ποιες είναι αυτές και ποια η επιλεξιμότητά τους. Αντίθετα, σε κάθε πληρωμή τροποποιεί κατά το δοκούν τις επιλεξιμότητες των βοσκήσιμων γαιών . Δεν θεωρεί ούτε τοΥΠΑΑΤ ούτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σκόπιμο να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα μετά από κάθε πληρωμή, να βλέπουν άφωνοι τη δραματική μείωση του εισοδήματός τους.
Η Κυβέρνηση ψήφισε πέρσι στη Βουλή Νόμο, με τον οποίο επιτρέπεται η ανταλλαγή των δημόσιων βοσκήσιμων εκτάσεων με γη που κατέχουν διάφοροι οικοδομικοί συνεταιρισμοί ! Έδωσε βορά στα οικοδομικά συμφέρονται τις εκτάσεις στις οποίες σήμερα στηρίζεται η κτηνοτροφία ελευθέρας βοσκής.
Το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αφαιρούν γη η οποία κατέχεται από κάποιους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφοι κυρίως) χωρίς την συναίνεσή τους και την διανέμουν παρατύπως, σε άλλους κτηνοτρόφους. Το θέµα αυτό έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου, που αποκαλύπτει πως έχει συντελεστεί εκτεταμένη λαθροχειρία στην κατανοµή δηµόσιων αλλά και ιδιωτικών ενοικιαζόμενων εκτάσεων για την ενεργοποίηση δικαιωµάτων και καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων.  
Με ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ εφαρμόζεται μια ''τεχνική'' λύση για την κατανομή των επιλέξιμων βοσκήσιμων εκτάσεων , η οποία βρίσκεται εκτός ορίων νομιμότητας καθότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι δικαιούχοι με τη βάση της Αρχή της Ισότητας , της Δικαιοσύνης και της Ισονομίας, όπως ο νόμος ορίζει. Προσθέτει ή αφαιρεί αναλόγως , από τις Ατομικές Δηλώσεις ΟΣΔΕτων κτηνοτρόφων ,επιλέξιμη βοσκήσιμη γη. Για να δικαιολογήσουν την κατανομή βοσκήσιμων γαιών σε αποστάσεις που ξεπερνούν πολλές φορές τα 200 και 300 χιλιόμετρα από τα μέρη που πραγματικά διατηρούν οι κτηνοτρόφοι τα κοπάδια τους, προσθέτοντας εικονικές σταυλικές εγκαταστάσεις .!!!
Τα κοινοτικά κονδύλια για την ενίσχυση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και των Αυτόχθονων φυλών ,τα οποία έπρεπε να είχαν καταβληθεί από το 2012, βρίσκονται ακόμη και σήμερα στα Ταμεία τηςΤράπεζας Πειραιώς περιμένοντας τρία ολόκληρα χρόνια την εντολή πληρωμής του Υπουργείου.
Τέλος, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επαίρεται ότι ''διέγραψε'' με διοικητική πράξη, δηλαδή Υπουργική Απόφαση ,τις ποινές από τους κτηνοτρόφους για το 2014 ! Αν το ΥΠΑΑΤ ήθελε πραγματικά να μην καταβληθούν από τους κτηνοτρόφους οι ποινές, τότε θα έπρεπε να είχε δεσμεύσει αντίστοιχα τον κρατικό προϋπολογισμό. Άφησε το θέμα ''ανοικτό'' συνεχίζοντας να κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους ανθρώπους του μόχθου , μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές .
Το σπόρ της αδιαφάνειας και της διαπλοκής στις κοινοτικές επιδοτήσεις, οι οποίες αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Είναι συγκεκριμένοι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές αυτού του "έργου'' που ξετυλίγεται μπροστά μας τα τελευταία χρόνια και κατέστρεψε κυριολεκτικά τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας.
ΩΣ ΕΔΩ! ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.
* Ο Τάσος Κανταράς είναι υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής, μέλος της Πολίτικης Γραμματείας και υπεύθυνος Αγροτικής Πολίτικης

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+