AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, January 18, 2015

Γ. Δελαστίκ: Τελευταία λόγια των κομμάτων

0 comments
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ο λαός θα μιλήσει την άλλη Κυριακή. Για την ώρα, ως τότε, μιλούν ακόμη τα κόμματα. Λέει το καθένα τα δικά του. Ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς είπε π.χ. στο Περιστέρι: «Σας το δηλώνω, εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις». Μάθαμε έτσι τι θα κάνει η ΝΔ, η οποία κατά Σαμαρά θα βγει οπωσδήποτε πρώτο κόμμα, αν κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Πιο ρεαλιστής ο πρόεδρος της απελθούσας Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δήλωση του στο Ραδιόφωνο του «Άλφα» πρόβαλε μια άλλη εκδοχή της ίδιας γραμμής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζεται με κανέναν. Εμείς τους θέλουμε όλους!» διακήρυξε. Χωρίς δηλαδή καμιά προϋπόθεση. Κάπως σαν… «δώστε και σώστε»!

Θυμάστε τα πλήθη των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συνέρρεαν για να ακούσουν τονΑνδρέα Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, κάθε φορά που υπήρχαν βουλευτικές εκλογές; Ε, λοιπόν μπορείτε να τις ξεχάσετε για πάντα αυτές τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ! Δεν πρόκειται να τις ξαναδεί ποτέ κανένας!

Σε.. γηπεδάκι μπάσκετ(!) θα κάνει την Τετάρτη την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου. Μέχρι εκεί μπορεί. Στο γηπεδάκι του Σπόρτιγκ, συγκεκριμένα. Έχει ο καιρός γυρίσματα! Στο ίδιο γήπεδο, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, το 1989, είχαν κάνει συγκέντρωση οιδιαφωνούντες του ΚΚΕ με τις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα! Αυτοί που αργότερα συγκρότησαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα, το οποίο είναι ο βασικός κορμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Απίστευτα τα παιχνίδια των συμπτώσεων! ΠΑΣΟΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ίδιο γήπεδο, αλλά με 25 χρόνια διαφορά!

«Κούφανε» του πάντες πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου! Αναφερόμενος στο κόμμα που έφτιαξε αυτόν τον μήνα, το ΚΙΔΗΣΟ, μιλώντας στην Ξάνθη ο Γιώργος διατυμπάνισε: «Το νέο ξεκίνημα μας δεν είναι ξεκίνημα για να γίνουμε μέρος του συστήματος. Είναι για να ενισχυθεί η αντισυστημική φωνή!». Ο Γ. Παπανδρέου… «αντισυστημικός»! Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε! Το ΚΙΔΗΣΟ είναι «η φωνή των αλλαγών που χρειάζεται επιτέλους η χώρα μας» υπογράμμισε. Παρέλειψε τη λέξη «μνημονιακών» αλλαγών. Φταίνε οι εκλογές.

Σφίγγα ο Τσίπρας αναφορικά με τον ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εδώ που τα λέμε, θα ήταν αδύνατο όχι να αποκαλύψει το όνομα αυτού που θα προτείνει, αλλά να έχει καταλήξει και ο ίδιος στο πρόσωπο που θα προτείνει, πριν να έχει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εκλογώντης άλλης Κυριακής! Απύθμενη πολιτική ανοησία θα συνιστούσε κάτι τέτοιο. Προφανώς και άλλον θα προτείνει αν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, άλλον αν υποχρεωθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση με αντιμνημονιακούς συμμάχους, άλλον αν συγκυβερνήσει με μνημονιακά κόμματα. Δεν απαιτείται πολιτική σοφία για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά.

Ούτε που καταλάβαμε πως φτάσαμε κιόλας στην τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν η πρώτη χωρίς γιορτές, η εβδομάδα που έρχεται είναι η τελευταία προ των εκλογών!Εκλογές – αστραπή ήθελε η κυβέρνηση και τις πέτυχε. Να δούμε όμως αν θα τις κερδίσει, όπως λέει ο πρωθυπουργός, ή αν θα του έρθει κανένα… αστροπελέκι κατακέφαλα! Υπομονή μια εβδομάδα.

*Δημοσιεύθηκε στο «Έθνος» της Κυριακής 18 Ιανουαρίου 2015

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+