AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, January 22, 2015

Γ. Δελαστίκ: Η Αριστερά της ΕΕ Ποντάρει τα Πάντα σε Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

1 comments
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Σε επίπεδο δεξιών και σοδιαλδημοκρατικών κομμάτων, η Ελλάδα είναι του κλώτσου και του μπάτσου σε όλη την Ευρώπη. Σε επίπεδο Αριστεράςόμως, εν όψει της αναμενόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται στον έβδομο ουρανό, σε πραγματική αποθέωση! Οι ηγέτες όλων των αριστερών και πολλών κομμουνιστικών κομμάτων της ΕΕ προσπαθούν να εισπράξουν κάτι από την αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα!

Δεκάδες ηγετικές προσωπικότητες κομμάτων της Αριστεράς συνέρρευσαν χθες στην Αθήνα μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια! Λαχταρούν να δουν μάζες αριστερών Ελλήνων που προετοιμάζονται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω εκλογών. Άπιαστο όνειρο είναι για όλα αυτά τα κόμματα κάποια ανάλογη εξέλιξη στη δική τους χώρα. Γάλλοι κομμουνιστές και αριστεροί, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ιρλανδοί και από τόσες άλλες χώρες προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ανατολή του ήλιου της Αριστεράς στην Ευρώπη.Έσχατοι των τελευταίων είναι οι Έλληνες στη δεξιά κλίμακα ιεράρχησης. Πρώτοι των πρώτων στην αριστερή κλίμακα! Περιφρόνηση εισπράττουμε ως Έλληνας από τους ευρω-δεξιούς. Σεβασμό και θαυμασμό από τους ευρω-αριστερούς.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικά συστήματα αξιών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και αρχίσει να κυβερνά με πολιτική αξιοπρέπεια, υλοποιώντας σταδιακά τις σημαντικότερες από τις υποσχέσεις του, όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, τον Νοέμβριο.

Αν και εκεί νικήσει το προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις κίνημα Ποδέμος, που προήλθε από τιςπλατείες με τις μάζες των Ισπανών αγανακτισμένων, οι πολιτικές συνέπειες θα είναι σοβαρότατες. Θα γεννηθεί ένας ισχυρότατος αριστερός πόλος στην Ευρωζώνη, ικανός να κερδίζει βουλευτικές εκλογές και να αναρριχάται στην εξουσία! Δεν θα είναι πλέον μονοπώλιο της σκληρής Δεξιάς -όπως στηΓαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία κ.α.- η οργάνωση της αντίστασης στη γερμανική πολιτική της λιτότητας, μέσω της οποίας το Βερολίνο ισοπεδώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης, με κύριοόπλο το ενιαίο νόμισμα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και το Ποδέμος κατορθώσει να συμμετάσχει σε "αντιμνημονιακό" κυβερνητικό σχήμα στην Ισπανία, τότε οι πολιτικές κατά της λιτότητας και οι δυνάμεις που τις εκπροσωπούν σε πολιτικό επίπεδο θα βρεθούν ενώπιον της μέγιστης πρόκλησης. Θα κληθούν οι Γάλλοι αριστεροί πάσης φύσεως να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της αντιγερμανικής αντίστασης μέσα στην καρδιά του θηρίου! Μόνο ο κλονισμός της Γαλλίας, η απειλή ότι η Γαλλία μπορεί να φύγει από το ευρώ ή και από την ΕΕ, θα υποχρεώσει σίγουρα τη Γερμανία να υποχωρήσει και να αλλάξει πολιτική. Όλοι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ευρώ ούτε ΕΕ. Υπάρχει μόνο το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας και κάποιες ανατολικές ή βόρειες επαρχίες του. Αυτό το γνωρίζει άριστα η κυβέρνηση της Μέρκελ, η οποία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Πέρα από τα δικά μας, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτίστως πανευρωπαϊκή σημασία. Αν, φυσικά, μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατραπεί σε πιόνι του Βερολίνου! Ιδωμεν.

One Response so far.

  1. Την Δευτέρα Αντικαπιταλιστική Αντεπίθεση.../Κάτι Τρέχει.../23-1-2015/ του Ελευθεριακού *9


    Την Κυριακή έχουμε βουλευτικές εκλογές και η σίγουρη νίκη (με αυτοδυναμία πιστεύουμε) του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέα σελίδα στη χώρα και στο ανταγωνιστικό - αντικαπιταλιστικό κίνημα. Το λαικό ρεύμα θα εκδικηθεί για την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τα μνημόνια, την φυλακή της ΕΕ και του ευρω που τα τελευταία 5 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο άπραξαν δικαιώματα και κατακτήσεις του προλεταριάτου που κερδήθηκαν με αγώνες και με αίμα.

    Η στρατιά ανέργων, οι νέες εργασιακές σχέσεις, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, η χαμένη γενιά των 300 ευρώ θα είναι και εδώ την Δευτέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, ούτε θέλει να κάνει ριζοσπαστικές - αντικαπιταλιστικές ανατροπές αλλά μια σειρά μέτρων ανακούφισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα πάρει...έτσι χωρίς αυταπάτες όπως έχουμε τονίσει και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων μας είναι : ότι και αν προτιμήσουν την ημέρα των εκλογών ο κόσμος του αγώνα, της αντίστασης, του αντιεξουσιαστικού και κομμουνιστικού χώρου είναι επιθυμητό αλλά και κρισιμότερο είναι ότι θα κάνει ο "χώρος" την Δευτέρα...και δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από τον δρόμο της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ...

    Πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς και η ακροδεξιά συγκυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί, όσο μπορούμε περισσότερο...στόχος μας πρέπει να είναι να ΦΥΓΟΥΝ όχι μόνο ηττημένοι αλλά και καταιδρωμένοι...αλλά δεν πρέπει να αλλάξει διαχειριστής αλλά να έχουμε αλλαγή αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Το επαναστατικό - ανταγωνιστικό κίνημα πρέπει να υπερασπιστεί και να πάρει πίσω ότι έχει χαθεί τα τελευταία 5 χρόνια, να πιέσει αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική του αυτοτέλεια. Να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνική απελευθέρωση του προλεταριάτου και ολόκληρης της κοινωνίας. Για το δρόμο της κατάργησης της μισθωτής εργασίας και του καπιταλιστικού συστήματος, για την πάλη για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την κοινωνία των εργατικών συμβουλίων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη...από την Δευτέρα όλοι σε επαγρύπνηση και αγώνα, κανένας εφησυχασμός, καμία μέρα χάριτος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ...ο αγώνας συνεχίζεται...

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΦΡΑΞΙΑ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+