AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, January 2, 2015

Λίγο πιο κοντά να κάνει Ξαστεριά

0 comments
Αυτοί που... "με την Ελλάδα (κάνουν πως) δεν παίζουν" ευτυχώς φεύγουν. Όντως δεν έπαιζαν: κατέστρεφαν. 

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν με την έννοια του ξεπουλήματος τον εθνικό πλούτο της χώρας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τρένα, τον (υπερκερδοφόρο) ΟΠΑΠ, το χρυσό, τον ενεργειακό πλούτο. 

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν το περιβάλλον, τις ομορφιές του τόπου μας είτε με την έννοια της παραίτησης είτε με την έννοια της απόκρυψης και κρυφής υποστήριξης του εγκληματικού ρόλου των μεγάλων συμφερόντων.

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν το κοινωνικό κράτος, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, την επένδυση επί της ουσίας όλης της κοινωνίας για να έχει χέρι βοηθείας όταν και αν το χρειαστεί και μέσα αξιοπρεπούς ζωής όταν έρθει η ώρα των γηρατειών. 

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν τη παιδεία της χώρας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας, την επένδυση της κοινωνίας στο μέλλον. Μισούν τη νεολαία, μισούν τη πρόοδο - στόχος τους για την Ελλάδα είναι αυτή να είναι επαίτης. Στόχος τους η οπισθοδρόμηση - η εξάρτηση.

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν την εργασία, τους εργαζομένους, την μεγαλύτερη παραγωγική δύναμη - τον άνθρωπο δημιουργό. Οδηγώντας τους νέους επιστήμονες της χώρας στη μετανάστευση, στην ανεργία πάνω από 1.500.000 Έλληνες και φέρνοντας τον εργασιακό μεσαίωνα σε όσους ακόμα... είναι τυχεροί και έχουν μια δουλειά να ζουν. 

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν, να ξηλώνουν την παραγωγική βάση της χώρας και να οδηγούν στο μαρασμό κάθε προσπάθεια συγκρότησης της. Θέλουν μια χώρα-υπηρέτη και σερβιτόρο, χωρίς διατροφική αυτονομία, χωρίς βασική βιομηχανία, χωρίς ρόλο στην καινοτομία και τη σύγχρονη ανάπτυξη. Για αυτούς οι Έλληνες είναι μονάχα σερβιτόροι... Live your myth in Greece - εκτός αν ζεις εδώ...

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν, τσάκισαν τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο, η δικαιοσύνη έβαζε πλάτες στους ισχυρούς, τα φασιστικά ΜΑΤ χτύπησαν με όλη τους την αγριότητα σε νέους, ανέργους, μετανάστες και γερόντους.

Κατέστρεψαν και συνέχιζαν να καταστρέφουν, μας φέρανε πίσω στα χρόνια της κακομοιριάς, στα χρόνια που "Μάνα μου Ελλάς, τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς". Παρέδωσαν την εθνική ανεξαρτησία στα αρπαχτικά των τραπεζών, τους κ. Ντράγκι και Σόιμπλε, την κ. Μέρκελ και τους άλλους τεχνοκράτες της ιστορικής πτώσης της Ευρώπης.

ΤΕΛΟΣ! ΟΥΣΤ! 

Να χαθούνε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Τον σκοταδισμό φέρνανε, στα σκοτάδια να μείνουν. Ο λαός μας αλλάζει σελίδα!

25 Γενάρη βγάζουμε Αριστερή Κυβέρνηση! 

Για να βγουν στο δρόμο τα όνειρα μας, να σταματήσουμε τώρα την καταστροφή. Τώρα γιατί είμαστε στο χείλος ή και μέσα στο γκρεμό και είναι επείγον. 

Για να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τους αντιδραστικούς εφαρμοστικούς τους νόμους. Γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και πρέπει να ανακουφιστεί. Να ακυρωθεί το νομικό πλαίσιο του κατήφορου και της καταστροφής. Να επανέλθει ο βασικός μισθός σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα, να υποστηριχθούν οι άνεργοι και οι πιο φτωχοί του λαού μας, να πάρει πίσω η κοινωνία τον έλεγχο των βασικών υποδομών, να ανοίξει ελεύθερα και δημοκρατικά η ΕΡΤ.

Για να μην πληρώσουμε το δυσβάσταχτο, ληστρικό και σε κάθε περίπτωση μη-βιώσιμο χρέος. Γιατί όταν το δίλημμα είναι "Λαός" ή "Δανειστές" τότε ευθύνη του κράτους είναι να επιλέξει την σωτηρία του λαού. Μας κατηγορούν ότι είμαστε απλοϊκοί με αυτό το αίτημα. Ποιοι; αυτοί που μας ζητούν να πιστέψουμε ότι μπορούμε να μην έχουμε φράγκο στην τσέπη, η χώρα να μην έχει μία στα ταμεία της, η νεολαία να φεύγει και ξαφνικά θα έρθει... η ανάπτυξη! Στάση πληρωμών. Όχι γιατί θα είναι εύκολο αλλά γιατί είναι προϋπόθεση ανάκαμψης και προκοπής.

Για να προκόψουμε στον τόπο μας. Και οι παραγωγικοί πόροι υπάρχουν και το επιστημονικό δυναμικό. Αυτό που λείπει είναι το κοινωνικό-παραγωγικό όραμα, το πρόγραμμα και η πολιτική βούληση. Στην Ελλάδα την παραγωγή δεν θα την ανασυγκροτήσει ποτέ η πλευρά των οικονομικών συμφερόντων, των πλουσίων και του αστικού πολιτικού κατεστημένου. Αυτοί από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους παλεύουν μονάχα να πουλήσουν τη χώρα μας στον ένα ή τον άλλο "προστάτη". Μας "σώσανε" όλοι: Άγγλοι, Γάλλοι, Βρετανοί, Γερμανοί και Αμερικανοί αλλά ο λαός είδε μόνο πείνα ή ψευδεπίγραφη ανάπτυξη ακολουθούμενη από μεγάλη φτώχεια. Το τόπο μας δεν θα τον σώσουνε αυτοί: ποτέ δεν το έκαναν. Την Ελλάδα θα τη σώσει και θα την οδηγήσει στην προκοπή ο λαός της. Με το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της αριστεράς και τις πλάτες μας. Όποιος μπορεί και όπως μπορεί να βοηθήσει, μόνος ή όταν γίνεται με οργάνωση. Να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. 

Για να επανακατοχυρώσουμε την δημοκρατία, να ισχυροποιήσουμε την λαϊκή κυριαρχία. Κανένας Σαμαράς να μην κάνει κουμάντο στην Ελλάδα. Εμείς θα ψηφίσουμε για το τι θα γίνει με το χρέος. Εμείς θα πούμε και θα πάρουμε την ευθύνη. Να γίνει δημοψήφισμα όταν έρθει η ώρα της επιλογής. Να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο τους. Εξάλλου μόνο αυτός τον πονά...

25 Γενάρη βγάζουμε Αριστερή Κυβέρνηση και μια νέα πορεία ξεκινά!

Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όλα θα είναι εύκολα ή ότι όλα τα έχουμε έτοιμα και τα ξέρουμε; Πιστεύει κανείς ότι δεν έχει αντιφάσεις το πρόγραμμα της αριστεράς; Όλα αυτά τα έχουμε υπόψη μας. Μα η πολιτική είναι και η τέχνη της ιεράρχησης και σε κάθε περίπτωση γίνεται σε χρόνο ενεστώτα. Σήμερα - με αυτά τα δεδομένα, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ - παλεύουμε για το ευρύτερο δυνατό αριστερό μέτωπο με σαφές πρόγραμμα ριζοσπαστικής διεξόδου και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Κάνουμε το βήμα - παλεύουμε για τη συνέχεια.

25 Γενάρη γελάμε και τραγουδάμε εμείς!

Κώστας Αλέξης

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+