AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, January 1, 2015

Υπεράσπιση του Άλσους αποφάσισε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας

0 comments
Σε εκκενωμένη αίθουσα, χωρίς την παρουσία τραμπούκων και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απ” έξω, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (30/12) το δημοτικό συμβούλιο στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Διμοιρίες ΜΑΤ εκκένωσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Γυμνασίου Ν. Φιλαδέλφειας λίγο μετά τις 20.00, όταν περίπου 200 εξαγριωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν να εκσφενδονίζουν καρέκλες και άλλα αντικείμενα προς τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Tο δημοτικό συμβούλιο που διακόπηκε προσωρινά συνεχίστηκε μετά τις 21.00, αφού επέστρεψε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος που είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
«Το διακύβευμα δεν είναι το Άλσος ή το γήπεδο»
«Είναι ιστορική συνεδρίαση, που δυστυχώς καταφέραμε να γίνει μετά την εκκένωση της αίθουσας. Το διακύβευμα δεν είναι το Άλσος ή το γήπεδο, αλλά η υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και της δημόσιας περιουσίας», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει τις ιστορικές παραδόσεις των δημάρχων που δεν παραχώρησαν ποτέ δημόσια έκταση στην πόλη.
«Το θέμα δεν είναι τα έξι στρέμματα της αναδασωτέας έκτασης, αλλά συνολικά το νέο Ρυθμιστικό και οι αλλαγές που φέρνει», σημείωσε.
«Γιατί δεχόμαστε τόσο εύκολα τον ισχυρισμό του επιχειρηματία και των μελετητών του ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να πάρει έξι στρέμματα άλσους για να ανήκει στην κατηγορία ελίτ;» ρώτησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γ. Καλαμπόκης, προτείνοντας να εκπονηθεί μελέτη από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), που να ελέγξει αν είναι εφικτή η οικοδόμηση του γηπέδου εντός των 26 στρεμμάτων του υπάρχοντος οικοπέδου.
«Ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο της ΑΕΚ; Εμείς ή αυτοί που λένε ότι θέλουν να φτιάξουν γήπεδο σε δασική έκταση;» είναι ένα από τα ερωτήματα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που τόνισαν ότι δεν έχουν απέναντί τους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις καταδίκασαν τα επεισόδια που προηγήθηκαν.
Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής και τις επιπτώσεις του στην πόλη παρουσίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, σημειώνοντας ότι θα επιφέρει μια σειρά αυθαιρεσιών, προκαλώντας στο Λεκανοπέδιο «ένα έγκλημα εφάμιλλο όσων έγιναν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με την αντιπαροχή». Η εισήγηση υπεράσπισης του Άλσους υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με 18 ψήφους υπέρ και 5 αποχές.

Ξύλο και διακοπή του δημοτικού συμβουλίου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
Πεσμένες καρέκλες – και σοβαρά επεισόδια σε μία ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με αντικείμενο το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, έλαβαν χώρα σήμερα (Τρίτη), στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας.
Το συμβούλιο ξεκίνησε σε κλίμα τρόμου, καθώς στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» περίπου 200 οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι όρθιοι και σκαρφαλωμένοι στις καρέκλες, φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν  τα εξής: «Βασιλόπουλε, μαλάκα καραγκιόζη» και «ΑΕΚ γ..ώ το άλσος όλο και του δήμαρχου τον κ..ο». Μάλιστα ακούστηκε και το «ψόφα πουτ…» που είχε ως αποδέκτη μία δημοτική σύμβουλο.
Παράλληλα, παρόντες ήταν 100 αλληλέγγυοι, ενώ δύο κλούβες και έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν έξω από το σχολείο που γινόταν η συνεδρίαση.
Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση τοπικού μέσου ενημέρωσης, πως η προγραμματισμένη μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου αναβάλλεται γιατί έδωσαν άδεια στους… πολεμικούς ανταποκριτές.
Επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας


Η κατάσταση ξέφυγε, όταν οι οπαδοί άρχισαν να πετούν καρέκλες και άλλα πράγματα προς τους δημοτικούς συμβούλους, φωνάζοντας συνθήματα όπως «θα σας γαμ… τις μάνες σας».
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν εκτός του σχολείου που γινόταν η συνεδρίαση, εισήλθαν στον χώρο, με συνέπεια να διακοπεί το συμβούλιο.
Λίγη ώρα αργότερα, η συνεδρίαση ξανάρχισε, με την αίθουσα να έχει εκκενωθεί και υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
«Έκκληση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας» 
Μετά τα επεισόδια, φιλοξενήθηκε σε διάφορους ιστοτόπους μία «επείγουσα έκκληση» «για την υπεράσπιση της δημοκρατίας!», με κυρίαρχο μήνυμα το εξής: «Έξω οι τραμπούκοι του Μελισσανίδη από την πόλη!». Όπως σημειωνόταν, «είναι υποχρέωση κάθε κατοίκου της περιοχής, κάθε δημοκράτη, καθενός που σέβεται το δικαίωμά του να ζει σε μια πόλη που δεν θα διαφεντεύεται από τη μαφία της όποιας ΠΑΕ, να πάει τώρα στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας “Μίλτος Κουντουράς”, Θεσσαλονίκης και Λαχανά, απέναντι από τη Ρενώ».
Υπενθυμίζεται πως από χθες (Δευτέρα) o Δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να παρευρεθούν και να προασπίσουν το δημοτικό συμβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, προηγήθηκε τηλεφώνημα (φάρσα, όπως αποδείχθηκε) για τοποθέτηση βόμβας στα ΚΕΠ της περιοχής, τα οποία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται πως και κατά το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που έγινε πριν από περίπου μία εβδομάδα, έλαβαν χώρα επεισόδια και προπηλακισμοί, με οπαδούς της ΑΕΚ να διακόπτουν βίαια τη συνεδρίαση τη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα του γηπέδου.
Επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας


Οι περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παράλληλα, εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου.
Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+