AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, January 30, 2015

ΔΕΗ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

0 comments
Πηγή: http://iskra.gr/
ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ
Απόφαση για άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείεςΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η σχετική πρωτοβουλία του Παν. Λαφαζάνη ήρθε σε άμεση ανταπόκριση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προέβη στο απαράδεκτο , αυταρχικό και βαθιά αντιδημοκρατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνηματων εργαζομένων της ΔΕΗ , οι οποίοι κήρυξαν απεργία αντιστεκόμενοι στις επαίσχυντες κυβερνητικέςμεθοδεύσεις για τον τεμαχισμό της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και βασικού πυλώνα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση, με τη συμβολή των εργαζομένων της.
Η σκανδαλώδης προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου προέβλεπε τον διαμοιρασμότων κομματιών της ΔΕΗ και κατ' επέκταση την παράδοση στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα, του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.
Άνοιξε, λοιπόν, ο δρόμος ώστε να μπει τέλος στην αντισυνταγματική «φάμπρικα» πολιτικών επιστρατεύσεων, που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενάντια σε εργαζόμενους (εργαζόμενοι μετρό, ναυτεργάτες, καθηγητές κ.α.).
Επιπλέον, όπως τόνιζαν στελέχη της Αριστεράς έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ώστε ηανασυγκροτημένη ΔΕΗ με τη συμβολή των εργαζομένων της, να περιορίσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την οικονομία και τα νοικοκυριά.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ
Νωρίτερα ο Π. Λαφαζάνης είχε ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλοτης ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό κατά την οποία συζητήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για άμεση ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ.
Κύκλοι του υπουργείου τόνισαν στην Iskra , ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οιπροοπτικές της επιχείρησης ως βασικού πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με τη βοήθεια και των εργαζομένων της.
Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιελάμβανε τη θυγατρική μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τη δημιουργία και πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» και την πώληση «πακέτου» μετοχών της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή, ενέργειες που δρομολογήθηκαν με νόμο και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Εξάλλου κατά την παραλαβή του Υπουργείο ο Π. Λαφαζάνης, είχε τονίσει ότι θα ακυρωθεί νομοθετικά ο «τεμαχισμός» της ΔΕΗ σε «μεγάλη» και «μικρή» και η πώληση της τελευταίας.
Είχε σημειώσει, δε, ότι θα σταματήσει κάθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ότι αυτή θα παραμείνει υπό πλειοψηφική δημόσια ιδιοκτησία και ως δημόσια επιχείρηση θα ανασυγκροτηθεί και θα λειτουργήσει με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως τα βιομηχανικά τιμολόγιατης ΔΕΗ (για τα οποία οι εκπτώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι, παρατάθηκαν για το 2015 έως ότου ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων μείωσης του κόστους για τη βιομηχανία), η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που δεν έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ σύμβαση τροφοδοσίαςμε ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η διαμόρφωση των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+