AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, January 16, 2015

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ

0 comments
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΨ. ΣΥΡΙΖΑ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΒANKINGNEWS.GR KAI ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟ
Η Ν.Δ σας κατηγορεί ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι ρεαλιστικό, αφού δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Πώς το σχολιάζετε;
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο.
Ασφαλώς, δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, αλλά είναι ένα ελάχιστο πρόγραμμα ανακούφισης του λαού που μπορούμε άμεσα να εφαρμόσουμε. Αυτό το πρόγραμμα είναι αναγκαίο για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία και για να αρχίσει να κινείται ξανά η οικονομία.
Θεωρείτε ότι υπάρχει ουσιαστική μεταστροφή στην Ευρώπη όσον αφορά το ελληνικό χρέος;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο στην Ευρώπη συντελείται μια πλήρης μεταστροφή των απόψεων σχετικά με την στάση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και της ίδιας της Γερμανίας απέναντι στην νέα ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την διεκδίκησή της για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω δημοσιεύματα έγκυρων συστημικών γερμανικών εφημερίδων όπως η Frankfurter Allgemeine και Die Welt, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι «οι συζητήσεις για το χρέος έχουν ήδη ξεκινήσει σε κύκλους υψηλών Ευρωπαίων αξιωματούχων».
Προβάλλουν ιδιαίτερα τις εκτιμήσεις του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (PIW) ότι πρέπει να διαγραφούν 120 δισ. ελληνικού χρέους και ότι το βάρος που αναλογεί στην Γερμανία είναι «διαχειρίσιμο».
Ενώ λοιπόν, φαίνεται να είμαστε μπροστά σε μια ραγδαία αλλαγή απόψεων ακόμη και μέσα στη Γερμανία, η προσπάθεια αυτή υπονομεύεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε στο πλευρό του κ. Ραχόι ονόμασε ανοησίες τη διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του χρέους.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα βγούμε από την κρίση χωρίς παλινωδίες και ανοησίες».
Τέτοια επίδειξη εθελοδουλείας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο είναι εξαιρετικά σπάνια.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του δεν μπορούν να αποφύγουν το κρίσιμο ερώτημα.
Τι θα κάνουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ξεκινήσει τον μεγάλο αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα από τον βραχνά του χρέους; Θα εξακολουθούν να εκφράζουν τις ίδιες απόψεις;
Θα είναι με τον ελληνικό λαό ή με την κ. Μέρκελ;
Το ποιό θα είναι το τρίτο κόμμα θα παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις;
Με δεδομένη την πρόθεση αλλά και την ισχυρό ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να επιτύχει την αυτοδυναμία, νομίζω ότι η κατάκτηση της τρίτης θέσης έχει ελάχιστη πολιτική σημασία.
Πιστεύω ότι η ανάδειξη από ορισμένους, αυτού του θέματος ως «ντέρμπι» εξυπηρετεί μόνο την προσπάθεια συγκράτησης των ψήφων που στρέφονται προς τα μεγαλύτερα κόμματα.
Αν η εκλογική κάλπη δώσει ισχυρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ, χωρίς όμως αυτοδυναμία, τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα ή θα προτιμήσει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με πλήρη διαφάνεια στους στόχους και στα μέσα.
Δεν κρύβει τίποτα από τον ελληνικό λαό.
Έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι στόχος του είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας ως ασφαλιστική δικλείδα για την προώθηση του προγράμματός του.
Έχει επίσης δηλώσει ότι σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες, έχοντας ταυτόχρονα ξεκαθαρίσει ότι το πρόγραμμα που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός είναι αδιαπραγμάτευτο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τί χαρακτηριστικά θα πρέπει κατά την αντίληψή σας να έχει;
Ασφαλώς ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να εκφράζει τους συσχετισμούς που θα προκύψουν στη νέα Βουλή.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και να εκφράζει την πάνδημη απαίτηση για απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία.
*Η Σόφη Παπαδόγιαννη είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ  και υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθήνας

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+