AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, January 24, 2015

Η Ελπίδα Έρχεται - Η Ανάγκη γίνεται Ιστορία!

1 comments
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν νικά απλά η μία πολιτική λογική πάνω στην άλλη. Δεν είναι σημαντική απλά και μόνο διότι πρώτη φορά στις τελευταίες δεκαετίες η αριστερά έχει καθοριστικό πολιτικό ρόλο. Δεν είναι εξαιρετική απλά και μόνο διότι η αριστερά είναι μια αναπνοή πριν από την κυβερνητική εξουσία.

Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετική γιατί όντως... “η ελπίδα έρχεται”!
Τι έφερε όλο αυτό το πλήθος κόσμου να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ; Τι φέρνει ανθρώπους τόσο διαφορετικών κοινωνικών διαστρωματώσεων, ιδεολογικών καταβολών και προηγούμενων πολιτικών πρακτικών να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ; Τι στρέφει όλα τα φώτα της δημοσιότητας και του διεθνή τύπου στη χώρα μας; Τι καθιστά την Ελλάδα τη καρδιά της αριστεράς στην Ευρώπη και τι φέρνει τον αρχηγό των Podemos στο βήμα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα για να φωνάξει το ιστορικό πλέον “SYRIZA-PODEMOS-VENCEREMOS!”; Η Ανάγκη. Μας φέρνει όλους εδώ η Ανάγκη. Και την Κυριακή η Ανάγκη Γίνεται Ιστορία!Οι πολιτικές απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει καθοριστικά αλλά αναμφίβολα δεν είναι ολοκληρωμένες ενώ οι αντιφάσεις είναι υπαρκτές και ορατότατες. Οι απαντήσεις για το τι θα γίνει με τα ζητήματα του χρέους αν οι δανειστές επιμείνουν δεν έχουν πείσει με το βάθος που ίσως θα θέλαμε. Και η αλήθεια είναι ότι η προεκλογική περίοδος δεν χαρακτηρίσθηκε από μεγάλο παλμό. Η ανατροπή όμως έρχεται! Η κοινωνία μας σχετικά μουγκά και υπόκωφα προετοίμασε μια αλλαγή που θα αλλάξει την Ελλάδα και θα ταρακουνήσει δυνατά την Ευρώπη. Στην Ελλάδα του 2015, σε αυτή την Ελλάδα της Κρίσης και των πολιτικών μνημονιακής εξαθλίωσης για τη διάσωση των τραπεζών και των ολίγων, ο λαός επιλέγει “πρώτη φορά αριστερά”! Την Κυριακή γράφουμε ιστορία.

Η Ελπίδα έρχεται! Ο λαός μας ξέρει ότι από τις 26 του Γενάρη θα μπει φρένο στον κατήφορο και ως χώρα θα βάλουμε πρώτη για την ανηφόρα. Ο δρόμος είναι δύσκολος μα είναι ανοιχτός. Αυτόν το δρόμο θα περπατήσουμε. Από τις 26 Γενάρη δεν είμαστε απλά οι άνθρωποι που ψηφίσαμε για την ανατροπή. Όχι η ψήφος αυτή που ρίχνουμε κουβαλά και μια παραπάνω ευθύνη – την ευθύνη του να δώσουμε ζωή και να οργανώσουμε το πολιτικό εκείνο κίνημα που σε διαλεκτική με την κυβέρνηση, στο πλάι της όταν πρέπει αλλά και κόντρα της όταν απαιτείται, θα προχωρά κάθε μέρα πιο βαθιά τις πολιτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος μας. Με την Μέρκελ, το Σόιμπλε και τον Ντράγκι – με τα πολιτικά στελέχη και τους αχυρανθρώπους της γραφειοκρατικής Ευρωζώνης – δεν πάει να τα βάλει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ: θα μπούμε στη μάχη σαν λαός και για αυτό θα κερδίσουμε. Λαός Ενωμένος Ποτέ Νικημένος!


Την Κυριακή η ελπίδα φτάνει στην Ελλάδα...

...και είναι μια ελπίδα που κουβαλά την αγωνία πολλών!

...είναι η ελπίδα του νέου, μαθητή και φοιτητή που του είπαν ότι περίπου στα 18 και τα 20 το μνημόνιο σου απαγορεύει να ονειρεύεσαι!

...είναι η ελπίδα του νέου και άνεργου που ανάθεμα έχει όλα τα προσόντα να βρει δουλειά και κάποιος του κλέβει το στοιχειώδες αυτό δικαίωμα!

…είναι η ελπίδα του νέου μετανάστη που μιλάει κάθε μέρα ξένη γλώσσα αλλά η καρδιά του χτυπά στην Ελλάδα!

...είναι η ελπίδα του μεσήλικα που έχασε τη δουλειά του και σήμερα του λένε ότι είναι πολύ μεγάλος για να βρει αλλού ενώ αυτός από πίσω έχει οικογένεια και πλέον μια χαμένη αξιοπρέπεια!

...είναι η ελπίδα της γυναίκας που της είπανε ότι θα απολυθεί επειδή είναι έγκυος – επειδή είχε το κουράγιο να προχωρήσει τη ζωή κατά τον τρόπο που και η φύση προβλέπει!

...είναι η ελπίδα των χιλιάδων οικογενειών που είδαν τα εισοδήματα τους να συμπιέζονται και πλέον να μην φτάνουν για να στηρίξουν ανθρωπινά τα μέλη τους και κυρίως τα παιδιά τους. Κλέψατε και το καμάρι του Έλληνα – ότι στηρίζει τα παιδιά του!

...είναι η ελπίδα του συνταξιούχου που σας προσφέρει και σας πληρώνει 30+ χρόνια και η πετσοκομμένη σύνταξη δεν του φτάνει για να ζήσει αυτός ενώ πρέπει να προσφέρει και στα παιδιά του καθώς αυτά μείνανε άνεργα!


Και αυτά θα ήταν αρκετά αλλά την Κυριακή στη κάλπη θα συναντηθούν και άλλες αγωνίες – για αυτό και η 25η Γενάρη είναι ακόμα πιο ιστορική!
…την Κυριακή η ανατροπή συναντά και την ελπίδα της γενιάς της μεταπολίτευσης που βιώσανε τον αγώνα και τη χαρά της αποτίναξης του ζυγού της Χούντας για να απογοητευτούν βλέποντας τη χώρα τους να είναι ξανά υπό το ζυγό ενός σύγχρονου απολυταρχισμού 

…την Κυριακή η ανατροπή συναντά και την ελπίδα των γερόντων μας που ζουν ακόμα και θυμούνται τον πόλεμο – την περηφάνια της αντίστασης και τους φτάσαμε να ζουν ξανά σε τόπο που βιώνει μια διαφορετική, οικονομική αλλά σε κάθε περίπτωση κατοχή 

...την Κυριακή η ανατροπή συναντά τις ελπίδες όλων των λαών, πρώτα και κύρια των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου, της Ευρώπης αλλά και του Κόσμου. Ο 21ος αιώνας θα είναι ξανά ένας αιώνας αντιθέσεων και ανατροπών: η Ελπίδα Έρχεται!
SYRIZA-PODEMOS-VENCEREMOS 
Στις 25 Γενάρη η Ελπίδα γράφει Ιστορία

Τώρα πιο κοντά για να κάνει Ξαστεριά

Κώστας ΑλέξηςOne Response so far.

 1. Αύριο ΣΥΡΙΖΑ...Την Δευτέρα Στους Δρόμους.../ Το Σχόλιο Της Ημέρας.../ 23-1-2015 / του Θ. Ανεστόπουλου

  Αύριο ψηφίζουμε. Μπορούμε να πούμε ότι οι αυριανές εκλογές είναι ιστορικές και κρίσιμες. Όπως έχουμε τονίσει και σε παλιότερες παρεμβάσεις - απόψεις μας πρέπει να καταψηφιστεί και να μαυριστεί η ακροδεξιά συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυταπάτες, ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, ο κόσμος της αριστεράς, της δημοκρατίας ελπίζει σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ... Το λαικό ρεύμα της οργής θα εκφραστεί αύριο και ελπίζοντας να δώσει αυτοδυναμία...

  Δεν περιμένουμε από κανένα καλοπροαίρετο να μας πει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...ξέρουμε καλύτερα τι είναι και τι μπορεί ή τι θέλει να κάνει. Όμως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα αυτοδυναμία) θα ανεβάσει το ηθικό του κόσμου του αγώνα, των αριστερών, θα πάρει μια σειρά μέτρα που θα ανακουφίσουν πλατιά κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας που έχουν υποστεί την βαρβαρότητα των τελευταίων 5 χρόνων. Δεν θα κάνει αντικαπιταλιστική πολιτική - ούτε αριστερή πολιτική αλλά μια σειρά ριζοσπαστικών μέτρων (στα στενά πλαίσια της ΕΕ και του Ευρώ) θα βάλουν φρένο την καταστροφή και στο αδιέξοδο που έχουν φέρει οι μνημονιακές πολιτικές της ακροδεξιάς κυβέρνησης και του ντόπιου κεφαλαίου. Χωρίς να κατεβάζουμε τις σημαίες της ρήξης και της ανατροπής, με όλη την καρδιά μας θα πανηγυρίσουμε μια νίκη της αριστεράς, καλούμε το λαό να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τους αντικαπιταλιστές υποψήφιους του....

  Όσοι σύντροφοι (ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ / ΜΑΡΣ) κρατούν ίσες αποστάσεις απέναντι στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας (δηλαδή ακροδεξιά ή φρένο στα μνημόνια) κάνουν πολιτικό λάθος, όσοι και σύντροφοι του αντιεξουσιαστικού χώρου που επιλέγουν την αποχή ή το άκυρο. Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που επέλεξε να κατέβει σε αυτές τις εκλογές (χωρίς να έχει καμιά τύχη κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, εσωτερικές διαφωνίες...λαικό ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί καν να αγγίξει αγωνιστές της επαναστατικής - ριζοσπαστικής αριστεράς ΄και κυρίως λειτουργεί περισσότερο ως εκλογικός μηχανισμός παρά σαν αντικαπιταλιστικός πόλος. Αντικαπιταλιστικός πόλος που κάνει ανοίγματα στο εθνοκεντρικό σχέδιο β' και όχι να συγκροτηθεί ως επαναστατική πτέρυγα με ιδεολογικά και πολιτικά όπλα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έπρεπε να κατέβει σε αυτές τις εκλογές (οι εκλογές δεν είναι φετίχ...) και να στηρίξει κριτικά τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Και αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάρει 1% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις θα δούμε τα πανηγύρια της ηγεσίας !!! παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρει...

  Όμως η ουσία είναι τι κάνουμε μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δικός μας δρόμος είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαικού κινήματος, να παρθούν πίσω όσα χάθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, η συγκρότηση επαναστατικής πτέρυγας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέσα στο κόσμο της εργασίας που θα έχει την δικιά "του" κυβέρνηση, στις δυσκολίες, στους αγώνες, στις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση του ψωμιού, των δικαιωμάτων πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή...Φτιάχνοντας την επαναστατική πτέρυγα από σήμερα και όχι περιμένοντας τις επόμενες εκλογές για να δώσουμε την μάχη στην ταξική πάλη και την μάχη για τον νέο κόσμο που είναι αναγκαίος και εφικτός. Την δυνατότητα του κομμουνισμού...ο κόσμος της εργασίας θα νικήσει απέναντι στο κόσμο της υποτέλειας όπως αναφέρει και ο σύντροφος Ευτύχης Μπιτσάκης σε σημερινό άρθρο στην εφ.Συντακτών...ο αγώνας συνεχίζεται...

  ΠΑΝΘΗΡΑΣ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+