AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, December 18, 2014

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤ. ΔΗΜΑ

0 comments
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΣΤΗ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ
Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε ψηφοφορία Βατερλώ για την συγκυβέρνηση και τον εκλεκτό της για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα εξελίχθηκε η σημερινή πρώτηονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ(Προέδρου της Δημοκρατίας). Στην ονομαστική ψηφοφορία 135 βουλευτές ψήφισαν "παρών" , πέντεβουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ μόνο 160 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.
Πολιτικοί αναλυτές αλλά ακόμα και στελέχη της συγκυβέρνησης τόνιζαν πως το αποτέλεσμα είναιεξαιρετικά χαμηλότερο των προσδοκιών του κυβερνητικού μπλοκ και δεν χωράει πρωτοβουλίες για "τερτίπια" που θα οδηγήσουν σε ακύρωση την επικείμενη εκλογική μάχη. Οι ίδιοι αναλυτές συμπλήρωναν,δε, ότι είναι απίθανο να συγκεντρωθούν οι επιπλέον 20 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ σε κάποια από τις δύο επόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες. Άλλοι αναλυτές τόνιζαν πως ο Σταύρος Δήμας έχει ουσιαστικά ... τελειώσει ως υποψήφιος Πρόεδρος!
Υπεθυμίζουμε ότι η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη (23/12) στις 12:00 το μεσημέρι.
«Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χ.Α..
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Παρών» από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας (εκλεγμένος με τη ΝΔ), Βασίλης Καπερνάρος (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Πέτρος Τατσόπουλος (εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ), Μίμης Ανδρουλάκης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Νίκη Φούντα (εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ), Βασίλης Οικονόμου (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (εκλεγμένη με τους ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Μελάς (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Ραχήλ Μακρή (εκλεγμένη με τους ΑΝΕΛ), Θεόδωρος Παραστατίδης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Μάρκος Μπόλαρης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Θεοδώρα Τζάκρη (εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Κουράκος (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ).
Μόλις 5 ανεξάρτητοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εκλογής ΠτΔ!
Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γρηγόρης Ψαριανός (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Νταβρής (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Χρήστος Αηδόνης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ).
Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».
Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος.
Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης (ο οποίος "έχασε" τον πατέρα του) καθώς και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά η οποία βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα για πολιτικούς λόγους. Μέσω επιστολής της γνωστοποίησε πως αν βρισκόταν στην Βουλή θα ψήφιζε "παρών", η ψήφος της σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής δεν καταμετρήθηκε.
«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΤΟ "160" ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ΑΠΕ
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), η οποία έχει ως εξής:
Ερ.: Κύριε Λαφαζάνη πώς είδατε το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας;  
Απ.: Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν μια ψυχρολουσία για το κυβερνητικό μπλοκ. Ενα Βατερλόγια την κυβέρνηση και για τον υποψήφιο της συγκυβέρνησης για την προεδρία της δημοκρατίας, τον κ.Σταύρο Δήμα. Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραψε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο κ. Δήμας είναι αδύνατον πλέον να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ερ.: Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια ελιγμών;
Απ.: Η κυβέρνηση υπέστη μια πολύ μεγάλη, βαρύτατη πολιτική ήττα.
Ερ.: Το λέτε αυτό γιατί πιστεύετε ότι η κυβέρνηση περίμενε κάτι παραπάνω;
Απ.: Η κυβέρνηση όντως πίστευε ότι ότι θα συγκέντρωνε περισσότερες ψήφους. Κυβερνητικοί κύκλοι όλες τις προηγούμενες ημέρες διέρρεαν ονόματα που θα ψήφιζαν δήθεν τον κ. Δήμα, τα οποία τους διέψευσαν οικτρά.Το αποτέλεσμα αυτό δεν άσχετο με το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα . Κυρίως δεν είναι καθόλου άσχετο με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού.Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός πέρα και λεξω από δημοσκοπικά ευρήματα θέλει με συντριπτική πλειοψηφία μια μεγάλη,προοδευτική ανατροπή.
Ερ.: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όμως κύριε Λαφαζάνη ότι οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές;
Απ.: Δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτή την ώρα τα δημοσκοπικά ευρήματα. Αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.Αλλά δεν νομίζω οτι ανταποκρίνονται στα πραγματικά ρεύματα που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία.Με την καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες και σε απρόσιτα λαικά μέρη για πολιτικούς,αυτό που βλέπω είναι μια διάθεση, μια πολύ έντονη επιθυμία, που παίρνει τη μορφή κύματος θα έλεγα, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Ο κόσμος διψάει για να αλλάξουν τα πράγματα. Θέλει μια μεγάλη τομή στην πορεία της χώρας ,θέλει να εφαρμοστεί ένα καινούργιο πολιτικό πρόγραμμα, να γίνει μια νέα προσπάθεια για να αλλάξουμε σελίδα. Αυτή την αλλαγή, την προοδευτική ανατροπή την αντιπροσωπεύει εκ των πραγμάτων σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το ρεύμα ,αυτές οι διαθέσεις της κοινωνίας ,προκάλεσαν και αυτή την κυβερνητική πανωλεθρίαστην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Ερ.: Βλέπετε σύντομα εκλογές; Και το ρωτώ αυτό γιατί ακούγονται κάποια σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού,για συναινετική εκλογή προέδρου με ταυτόχρονο ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015;
Απ.: Είναι γεγονός ότι το παρασκήνιο αυτές τις ημέρες οργιάζει και ίσως τα "μαγειρεία" μεθοδεύουν διάφορες επικοινωνιακές τακτικές για να αποφύγουν το "μοιραίο" για αυτούς, την εκλογική αναμέτρηση.Δεν θα το καταφέρουν . Το 160 κόβει τα πόδια σε όλα αυτά τα σενάρια .Δεν θα έχουν καμία τύχη. Η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές. Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να επιλέξει ανατροπή.
Ερ.: Βλέπουμε πάντως κ. Λαφαζάνη ένα κύμα διεθνών πιέσεων, κυρίως από γερμανικής πλευράς,που δηλώνει ουσιαστικά ότι δεν θέλει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσετε αυτό το κλίμα που ενδεχομένως μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα;
Απ.: Η Γερμανία κατ' αρχάς δεν είναι μόνο η Μέρκελ ,δεν είναι μόνο ο κυβερνητικός συνασπισμός .Γερμανία είναι και ο γερμανικός λαός, οι γερμανοι εργαζόμενοι ,οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις. Ολοι αυτοί δοκιμάζονται από τις ασκούμενες γερμανικές αυτοκρατoρικές επιλογές.Αρα δεν θεωρώ ότι οι επεμβάσεις που γίνονται στα εσωτερικά της χώρας μας από την κατεστημένη γερμανική πλευρά ,αλλά και από τα κατεστημένα της ΕΕ και της ευρωπαικής γραφειοκρατίας ότι εκφράζουν και τον γερμανικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης,που καταδικάζουν τις επεμβατικές λογικές στα εσωτερικά χωρών και λαών.Καταδικάζουν τις επιλογές που υπονομεύουν τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και τις κυρίαρχες θελήσεις των λαών.
Ερ.: Οι πιέσεις έχουν στόχο την παράταση των μνημονίων ανεξάρτητα αν θα υπάρξει κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ.Πως θα αντιμετωπίσετε τις πιέσεις αυτές;
Απ.: Η θέση και η δέσμευσή μας είναι ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων .Και αυτή τη δέσμευση εμείς θα την τηρήσουμε στο ακέραιο.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+