AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, July 12, 2014

Πολιτικά σε ήχο πλάγιο...

0 comments
Ο «ΑΤΑΞΙΚΟΣ», πηγή: http://iskra.gr/
  • Έκταση 15.000 στρεμμάτων – φιλέτο αγόρασε οΕμίρης του Κατάρ στη Ζάκυνθο, στο ήμισυ της αντικειμενικής της αξίας, περίπου 9 εκ.. Αμφιλεγόμενο αν στην έκταση περιλαμβάνεται και το ναυάγιο της Ζακύνθου. Η έκπληξη, πάντως, θα ήταν αν αγόραζε όλη τη Ζάκυνθο! Ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει, όμως, ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία εκποίησης όλης της χώρας.
  *****************
  • Ευχάριστη έκπληξη ο Β. Πολύδωρας ο οποίος την τελευταία στιγμή, την Πέμπτη (10/7) το πρωί, κατέθεσε δική του πρόταση για δημοψήφισμα επί της «μικρής» ΔΕΗ, με την οποία καταλήγει στο ίδιο ακριβώς ερώτημα που είχαν καταλήξει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ ανεξάρτητοι. Η έκπληξη όμως από τον Β. Πολύδωρα δεν ήταν μόνο αυτή αλλά και το πάθος με το οποίο υποστήριξε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την ανάγκη για άμεση σύγκλιση της Ολομέλειας προκειμένου να διεξαχθεί η τριήμερη συζήτηση και η επιμονή του να ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προτείνει στην κυβέρνηση τη σύγκληση της Ολομέλειας.
  *****************
   Την τιμητική τους είχαν από την πλευρά της ΝΔ ο Σπ. Λυκούδης και η… Αλέκα Παπαρήγα. Και οι δύο αξιοποιήθηκαν κατά κόρον και ονομαστικά από τον Αθαν. Μπούρα, Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να «τεκμηριώσει» την άποψη του ότι οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν αθροίζονται.Εδώ που τα λέμε το ΚΚΕ έκανε, μάλλον, ότι μπορούσε για να δώσει αφορμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ισχυρίζονται ότι η πρόταση του δεν μπορεί να αθροισθεί με των υπολοίπων για δημοψήφισμα, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 120. Το ΚΚΕ, ακόμα και στις πιο «διαλλακτικές» αναφορές του, τόνιζε την ανάγκη άθροισης στο αίτημα για δημοψήφισμα, χωρίς να διευκρινίζει και το ερώτημα του δημοψηφίσματος ή μάλλον επιμένοντας ότι το «επαναστατικό» ερώτημα ήταν όλοι οι νόμοι για ηλεκτρική ενέργεια από το ΄90 ή τίποτα!
  *****************
   Ακόμα και ο γνωστός Ανδρέας Ψυχάρης, βουλευτής της ΝΔ, έφτασε να διαφοροποιηθεί από τις διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση για τη «μικρή» ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο νομ/διο θα έπρεπε να είχε έρθει να συζητηθεί στην Ολομέλεια και όχι στο θερινό τμήμα. Η στάση του Α. Ψυχάρη είναι ενδεικτική των έντονων διεργασιών που κλιμακώνονται στη δεξιά πολυκατοικία.
  *****************
  • Πολύ πιο αιχμηρός, όμως, ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, αμφισβητώντας ανοιχτά την κυβερνητική γραμμή που αρνείτο πως υπήρχαν οι κατά το Σύνταγμα 120 βουλευτές για να συζητηθεί στην Ολομέλεια το δημοψήφισμα. Ο «Καραμανλισμός» σε «φουλ» επίθεση, ενώ η ΝΔ όλο και περισσότερο τεμαχίζεται σπαρασσόμενη σε πολλές μερίδες.Οι θηριωδίες του Ισραήλ σε βάρος τωνΠαλαιστινίων ξεπερνούν κάθε όριο, το Ιράκ διαμελίζεται και στην Ουκρανία η αμερικανο-φασιστική κλίκα βγάζει παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα. Μήπως η Αριστερά θα πρέπει να ασχοληθείσοβαρότερα και ενεργότερα με την εξωτερική πολιτική, πριν είναι πολύ αργά;
  *****************
  • Φυσικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο δεν μπορούν να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, αν δεν υποστηρίζονται από μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Γι’ αυτό ήταν ακόμα πιο βαρύ το σφάλμα της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να τερματίσει, μετά την απόφαση της επιστράτευσης, την απεργία, πράγμα που αποτυπώθηκε και στη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση για τη ΔΕΗ έξω από τη Βουλή την Τετάρτη (09/7) το απόγευμα. Το μέγα στοίχημα είναι: μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες, ξανά αγώνες και πάλι αγώνες!
  *****************
   Το Σύνταγμα μπορεί να μην πλημμύρισε την Παρασκευή (11/7) το βράδυ. Ο κόσμος όμως που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Επιτροπών κατά της καταστροφής χημικών όπλων στη Μεσόγειο, της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και των «Ακτών ώρα μηδέν», ήταν εξαιρετικάεντυπωσιακός. Η βραδιά στο Σύνταγμα ήταν όμορφηαγωνιστική και πολιτιστική, δείχνοντας ότι αυτά τα κινήματα ζωής και περιβάλλοντος ενώνουν, ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν, δείχνοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους αλληλεγγύης για όλη τη Μεσόγειο. Ήταν εντυπωσιακή η παρουσία πολλών Παλαιστινιακών σημαιών και ο χαιρετισμός εκπροσώπου των δοκιμαζόμενων Παλαιστινίων.
  *****************
  • Οι θηριωδίες του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων ξεπερνούν κάθε όριο, το Ιράκ διαμελίζεται και στην Ουκρανία η αμερικανο-φασιστική κλίκα βγάζει παράνομο του Κομμουνιστικό Κόμμα. Μήπως ηΑριστερά θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρότερα και ενεργότερα με την εξωτερική πολιτική, πριν να είναι πολύ αργά;

  Leave a Reply

   
  Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

  You can add link or short description here

  Google+