AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, July 30, 2014

Παραπολιτικά σε ήχο Πλάγιο

0 comments
ΓΡΑΦΕΙ Ο «ΑΤΑΞΙΚΟΣ»*
(Σχόλια επικαιρότητας)
Πραγματική κοσμοπλημμύρα τη Δευτέρα ( 28/7) βράδυστο Σύνταγμα στη συναυλία της ανεπανάληπτης Χαρούλας Αλεξίου αφιερωμένη στον ηρωικό αγώνα των απολυμένων καθαριστριών. Μεγάλος ο έπαινος σε μια χούφτα καθαρίστριες που φυλάττουν Θερμοπύλες. Η λαοθάλασσα, όμως, που μετά από πολύ καιρό ξαναπλημμύρισε ντάλα καλοκαίρι το Σύνταγμα έστειλε μήνυμα ελπίδας και αφύπνισης. Δείχνει ότι αυτός ο λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις και αναζητά κατάλληλες ευκαιρίες έκφρασης και κινητοποίησης. Η πρόκληση για την Αριστερά και για κάθε πρωτοπόρα φωνή στην κοινωνία μας είναι να ακούσει τα μηνύματα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες. Οι ανατροπές μόνοαπό τα "κάτω" μπορούν να προκύψουν. Από πουθενά αλλού!  
* * *
Από 1ης Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ως την 31η Αυγούστου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση. Τα νοικοκυριά θα μένουν εμβρόντητα με το ύψος του χαρατσιού, που θα ισοδυναμεί με νοίκι για το χρυσοπληρωμένο σπίτι και τα απαξιωμένα ακίνητα. Η Αριστερά θα τους έπαιρνε τα σπίτια αλλά προς το παρόν είναι οαξιοσέβαστος καπιταλισμός και το αστικό κατεστημένο, που στο όνομα της ιερής ιδιοκτησίας έχει ξεσπιτώσει τον κόσμο και του ζητάει νοίκι για να το διατηρεί. Και σε λίγο έρχονται από πάνω και οι πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα δάνεια». Είμαστε ακόμα στην αρχή.
* * *
 Ένας κακώς εννοούμενος «ευρωπαϊσμός» έχει πετάξει εκτός ελληνικού οπτικού πεδίου τηΜεσόγειο και την ανάγκη μιας Μεσογειακής στρατηγικής. Δυστυχώς οι κυρίαρχοι κύκλοι της χώρας μας, υποτελείς απολύτως σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρυξέλλες-ΕΕ και Ισραήλ, όχι μόνο δεν διαθέτουν μια ανεξάρτητη Μεσογειακή πολιτική αλλά και εθελόδουλα υπηρετούν μια ιμπεριαλιστική αμερικανό-ΕΕ τακτική μνημονιακής κηδεμονίας, επεμβάσεων, πολέμων, που εξωθεί στη νεοαποικιοποίηση και στον ολοκληρωτισμό όλη τη Μεσογειακή λεκάνη, ενώ προσβλέπει σε μια Μεσόγειο θάλασσα μόλυνσης και αποθήκη αποβλήτων. Έχει φτάσει προ πολλού η ώρα για την ελληνική Αριστερά να απεγκλωβιστείαπό παρωχημένα δόγματα και ιδεολογήματα των βορείων χωρών. Ήρθε η ώρα να χαράξει μια νέα Μεσογειακή στρατηγική προοδευτικών συγκλίσεων και προοδευτικής συνεργασίας που θα συνενώσει λαούς και χώρες που περιβρέχονται από τη Μεσόγειο σε μια νέα χειραφέτηση και αντεπίθεση διεξόδου συνανάπτυξηςδικαιοσύνης και ελευθερίας. Η Μεσόγειος και οι λαοί της στη Νότια Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, έχουν κοινό και ευρύ μέλλον ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, τηςΓερμανίας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.
* * *
 Έκπληξη από την απόφαση Σαμαρά να προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου της χώρας στην ΕΕ τον Δημ. ΑβραμόπουλοΈκπληξη, επίσης, η αποδοχή της πρότασης, μιας και ο Δ. Αβραμόπουλοςέχει γνωστές εσωτερικές πολιτικές φιλοδοξίες. Εκτός και αν ο ίδιος θεωρεί ότι αυτές ενισχύονται, ευρισκόμενος αποστασιοποιημένοςεκτός μνημονιακής κυβέρνησης, σε μια «προστατευόμενη» θέση της Κομισιόν. Πάντως ο Σαμαράς, απορρίπτοντας την Ντόρα για τη θέση του Επιτρόπου, «έπρεπε» να προτείνει ένα πρόσωπο εφάμιλλου «πολιτικού βάρους», όπως ο Δ. Αβραμόπουλος, για να δικαιολογήσει την άρνηση. Τους "ξεφορτώθηκε", έτσι, και τους δύο ή έμπλεξε ακόμα χειρότερα στις αυξανόμενες ίντριγκες και διενέξεις μιας σπαρασσόμενης ΝΔ; Πάντως μέχρι τονΟκτώβριο, που αναλαμβάνει επίτροπος ο Δ. Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς πρέπει να βρει νέο Υπουργό Άμυνας. Εκτός και αν όλοι γνωρίζουν ότι παίζουν εν ου παικτοίς, αφού μέχρι τότε η χώραθα έχει πάει σε εκλογές.
* * *
Ο Δ. Αβραμόπουλος «φεύγει» από το Υπ. Εθνικής Άμυνας αλλά μια νέα αμερικανική στρατιωτικήβάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στο Καστέλλι της Κρήτης, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακή (27/7) , φαίνεται ότι έρχεται, ίσως και με δική του συνέργεια (βλ. εδώ). Η Ελλάδα των μνημονίων όλο και περισσότερο μετατρέπεται σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο για την Γερμανία από τη μιά και τον αμερικανο-ΕΕ-ισραηλινό άξονα από την άλλη. Κεντρικό θέμα για μια διέξοδο της χώρας από την κρίση είναι να πληγούν οι μηχανισμοί εξάρτησης και υποτέλειας και να αποκτήσει επί τέλους η Ελλάδα την εθνική της ανεξαρτησία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά, ακόμα (ή κυρίως) και στον τομέα της οικονομικής ανόρθωσης. Θα τολμήσει, όμως, η Αριστερά να σχεδιάσει τη ρήξη με το αμερικανο-Νατοϊκό αλλά και το ισραηλινό πλέγμα στρατιωτικών βάσεωνδιευκολύνσεων και συμφωνιών,που σφίγγει όλο και πιο πολύ και δένει χειροπόδαρα τη χώρα;
* * *
 Οι ΗΠΑ άρον-άρον έκλεισαν την πρεσβεία τους στην Τρίπολη της Λιβύης και όλοι οι αμερικανοί αναχώρησαν για Τυνησία και από κει θα κατευθυνθούν για τις ΗΠΑ (βλ. εδώ). Η Λιβύη διαλύεταιεξαιτίας των καταστροφών που επιφέρουν οι ισλαμιστές, οι οποίοι υπήρξαν σύμμαχοι των ΗΠΑ και τουΝΑΤΟ στην επίθεσή τους στη Λιβύη για ανατροπή του Μ. Καντάφι. Μακάβριο αλλά αναμενόμενο το συμπέρασμα: όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιχειρούν στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους, αφήνουν πίσω τους τεμαχισμό κρατών, φρίκη, ένδεια και ερείπια. Αυτά ζει τούτες τις ώρες και το Ιράκ εξαιτίας των επίσης ισλαμιστών, πρώην συμμάχων των ΗΠΑ στην ανατροπή του Σαντάμ.
* * *
√ Για πρώτη ίσως φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ συνευρίσκονται και συνυπογράφουν, μαζί με σειρά από κομμουνιστικά και προοδευτικά κόμματα,ένα κείμενο εξαιρετικής σημασίας και περιεχομένου που αφορά το μέγα θέμα της Κύπρου (βλ. το κείμενο εδώ). Η εξέλιξη είναι πολύ θετική, έστω κι αν σημειώθηκεμέσω τις πρωτοβουλίας και των προσπαθειών του ΑΚΕΛ, έστω ακόμη κι αν θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Είναι σίγουρο ότι τέτοιου είδους συνευρέσεις ουδόλως αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία και τη διαφορετικότητατου κάθε κόμματος, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα καταδεικνύουν περίτρανα πόσο είναι εφικτή ηκοινή δράση ανάμεσα τους και πόσο ευρύ είναι το πεδίο για να αναπτυχθεί σε όφελος του λαού και του τόπου. Μήπως λοιπόν έφτασε η στιγμή να πέσουν κάποια τείχη μέσα στην Αριστερά ;
* * *
Σημαντική και ενοχλητική για την κυβέρνηση η διαπίστωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια για την «υποχώρηση της Δημοκρατίας» και για το «βαρύτατο τραυματισμό της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού και του τρόπου λήψης των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας». Μόνο που ο Κάρολος Παπούλιας παρέλειψε προκλητικότατα να αναλάβει και τις δικές τουβαρύτατες ευθύνες για όλα αυτά, που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή.
* * *
√ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του αλλά και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ιδιαίτερα τις υπογραφές που κατά ριπάς έβαζε, σε οτιδήποτε του ζητείτο, με την επίκληση του σεβασμού του Συντάγματος. Τι είδους σεβασμός, όμως, είναι αυτός προς το Σύνταγμα, όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος με την υπογραφή του επιτρέπει να κουρελιάζεται το γράμμα και το πνεύμα του; Ο Κάρολος Παπούλιας με τις υπογραφές του δεν προστάτευε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Προστάτευε και δυστυχώς προστατεύει, το σύστημα σε βάρος της Δημοκρατίας. 
* * *
 Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε μια κρίση ειλικρίνειας αναγνώρισε πως η Ελλάδα «διασώθηκε από την ΕΕ μόνο και μόνο για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών». Μόνο που η Ελλάδα δεν διεσώθη κ. Ρέντσι. Το σωστό που έπρεπε να πείτε είναι ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Το ζήτημα είναι πότε θα αντιληφθούν αυτήν την απλή αλήθεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και όσοι απλοί συμπολίτες μας έχουν ακόμα αυταπάτες.
* * *
√ Το κωμειδύλλιο με τις αμέτρητες συναντήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου συνεχίστηκε, για άλλη μια φορά, την Πέμπτη 24/7. Το κακόγουστο και ανιαρό θέατρο επαναλήφθη. Προηγείται ο επικοινωνιακός ορυμαγδός των υποτιθέμενων διαφωνιών των κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσει το happy end με τις συναντήσεις των δύο αρχηγών. Μερικοί κακεντρεχείς λένε ότιΣαμαράς και Βενιζέλος δεν είναι αρχηγοί διαφορετικών κομμάτων, αλλά εκτελεστικός πρόεδρος και αντιπρόεδρος ενός και μοναδικού κόμματος, του κόμματος του μνημονίου , το οποίο τελεί υπό την υψηλή πολιτική και πειθαρχική συλλογική διεύθυνση της τρόικας.
* * *
√ Κόλαφος κατά των ΗΠΑ ο πρώην ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ron Paul, ο οποίος είχε διεκδικήσει και το χρίσμα του προέδρου των ΗΠΑ και ο οποίος δήλωσε επί λέξη τα εξής: Οι ΗΠΑ και ηΕΕ προκάλεσαν την ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού Προέδρου Γιανουκόβιτς και εν συνεχεία χρηματοδότησαν την αλλαγή του καθεστώτος στην Ουκρανία. Η στάση αυτή των ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε πολλούς νεκρούς στη νοτιοανατολική Ουκρανία και στη συντριβή του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν από την κατάρριψη του αεροσκάφους με τους 298 αμάχους είναι η Ουκρανική κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της. Η Ρωσία και οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα. Οι ρωσόφωνοι στη νοτιοανατολική Ουκρανία χτυπούν στρατιωτικούς στόχους, αλλά όχι πολίτες ". Τα σχόλια είναι μάλλον περιττά, γιατί μια φωνή ειλικρίνειας αξίζει όσο χιλιάδες "δυτικά παπαγαλάκια".
* * *
√ Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αξιολόγησης (με την ποσόστωση του 15%), σαν όχημα υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 6.500 επιπλέοναπολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να διαφοροποιείται σε μια ψηφοθηρικού χαρακτήρα, όψιμη αντιμνημονιακή στροφή. Στα πλαίσια της προσέγγισης και με τη ΔΗΜΑΡ οΕυάγγελος Βενιζέλος παίζει το τελευταίο χαρτί της πολιτικής του επιβίωσης. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που έχουν ήδη δείξει τη διάθεση τους για αντίσταση και ανυπακοή στην εφαρμογή τηςαξιολόγησης - λαιμητόμου γνωρίζουν καλά ότι ο νόμος για την αξιολόγηση τέθηκε σε διαβούλευση τον Ιανουάριο και ψηφίστηκε τον Μάρτιο, χωρίς τότε το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει. Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα.
* * *
 Δημοσκόπηση της εταιρίας Metroscopia στην Ισπανία, που επιμελώς αποσιωπήθηκε, έδειξε τοαριστερό Ποδέμος να εκτοξεύεται σε δεύτερο κόμμα με 21%, πίσω από το Λαικό Κόμμα της Ισπανικής δεξιάς. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση Ποδέμος + Ενωμένη αριστερά της Ισπανίας ( 5,5%)αναδεικνύονται σε πρώτη πολιτική δύναμη. Μετά την Ελλάδα φαίνεται να οδεύουμε και σε πρωτιά της Αριστεράς στην Ισπανία και αν συνυπολογίσουμε την ανοδική δυναμική της Πορτογαλικής Αριστεράς (βλ. πορτογαλικό ΚΚ) και την ισχυρή παρουσία της Κυπριακής Αριστεράς, τότε φαίνεται ότι κάτι αλλάζει σημαντικά στον ευρωπαικό νότο που μπορεί να επιδράσει σοβαρά σε όλη την ήπειρο. Είναι ώρα γι΄ αυτό οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στον ευρωπαικό νότο να αναλάβουν γρήγορα πρωτοβουλίες για ένα αποφασιστικό μεταξύ τους συντονισμό, αν όχι ουσιαστικό μέτωπο.
* * *
 Την Τρίτη (22/7) πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και τηςΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά. Ευχόμεθα ειλικρινά κάθε επιτυχία στην ενωτική τους προσπάθεια. Όσο πιο γρήγορα συγκλίνουν και συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι την καθίζηση τους.
* * *
 Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα των τελευταίων χρόνων θεώρησε ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι είναι ηδιατήρηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Σε παρεμφερές πνεύμα και ο Φώτης Κουβέλης, σε πρόσφατη συνέντευξη του, υπογράμμισε ότι ο όρος για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή στο ευρώ. Το κατά πόσον είναι επίτευγμα η λεηλασία οικονομίας και κοινωνίας, στο όνομα της παραμονής στο ευρώ, είναι στην κρίση του καθενός. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η σιδερένια ομοφωνία, που ξεκινάει από τη δεξιά και φτάνει ως τη λεγόμενη ανανεωτική αριστερά, για την πάση θυσία και με οποιοδήποτε τίμημα παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν συνιστά καθόλου σύμπτωση, αφού αντιπροσωπεύει ουσιαστικά τη διατήρηση του πολιτικού πλαισίου, που είναι προϋπόθεση για την απαρέγκλιτη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, ανεξάρτητα από τη μορφή τους.
* * *
 Ο Α. Σαμαράς αντί να χαρακτηρίσει τη διορισμένη από τον ίδιο ηγεσία της ΕΛΑΣ και ειδικότερα την ηγεσία των ΜΑΤ, ως ασπίδα της κυβέρνησης και των μνημονίων, τα «μπέρδεψε» και χαρακτήρισε τον έλληνα αστυνομικό ασπίδα της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Για ποια κοινωνία, όμως, είναι ασπίδα ο αστυνομικός; Αυτή που Σαμαράς - Βενιζέλος έχουν διαλύσει και εξαθλιώσει με τις επιλογές τους; Και για ποια δημοκρατία γίνεται λόγος; Αυτήν που πρόεδρος και αντιπρόεδρος καταρράκωσαν με τον αυταρχισμό και τα πραξικοπήματά τους;
* * *
 Νέα μείωση 5,5% παρουσίασε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το Μάιο του 2014 και σε ετήσια βάση ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, πράγμα που δυστυχώς επιβεβαιώνει τη συνεχή κατάρρευση της παραγωγικής βάσης της χώρας, η οποία αντιπροσωπεύει, ίσως, τη μεγαλύτερη καταστροφή για τον τόπο. Αν στη συνεχή μείωση της βιομηχανικής παραγωγής προσθέσουμε και τα στοιχεία για τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και τη μεγάλη μείωση των εξαγωγών, τότε γεννάται το ερώτημα: για ποιά ανάκαμψη της οικονομίας, πέραν των πολλών άλλων, μιλάει η κυβέρνηση μέσα στο 2014;
* * *
 Στο μεταξύ ύφεση 0,6% προβλέπει το α' εξάμηνο του 2014 μελέτη ακόμα και της Eurobank, αν και παραπέμπει την αρχή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από το γτρίμηνο. Από τέρμινο σε τέρμινο, δηλαδή, μέχρι που η ανάκαμψη να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. 'Η μήπως μέχρι να "μαγειρευτούν" τα λογιστικά στοιχεία; 
* * *
 Mειώσεις - σοκ, από 35 έως και 325 ευρώ, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις επιφέρει το νέο σύστημα της μηνιαίας παρακράτησης του φόρου, που θέτει από 1ης Αυγούστου σε εφαρμογή η κυβέρνηση και θα πλήξει 1,1 εκατ. δικαιούχους. Οι πρώτοι που θα περάσουν από το «κουρείο» είναι όσοι λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη άνω των 800 ευρώ. Με το νέο σύστημα υπολογισμού τηςμηνιαίας παρακράτησης, η εφορία θα τους «ελαφρύνει» το πορτοφόλι αφαιρώντας το ποσό των 29 ευρώ από την κύρια σύνταξη των 800 ευρώ, ενώ 6 ευρώ θα χάσουν από την επικουρική εφόσον αυτή φθάσει τα 160 ευρώ (σ.σ. στα 35 ευρώ η συνολική «χασούρα»). Για μεγαλύτερες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αντίστοιχα μεγάλες θα είναι και οι κρατήσεις που θα κάνει η εφορία. Κατά τα άλλα νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν θα υπάρξουν. Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα!
* * *
√  Περισσότερες από 315.000 ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχουν γίνει από την αρχή του έτους. Τον Μάρτιο έφτασαν τις 1.500 την ημέρα, τον Απρίλιο τις 2.000, ενώ τον Ιούνιο τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια έφτασαν ακόμη και τα 4.000 την ημέρα. Από στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τις αρχές του 2014, ασκήθηκαν συνολικά 335.425 μέτρα αναγκαστικής είσπραξηςγια χρέη στο Δημόσιο, ενώ εκτελέστηκαν 15.590 προγράμματα πλειστηριασμών. Από την αρχή του έτους τα έσοδα που έχουν εισπραχθεί από ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν συνολικά τα 1,73 δισ. ευρώ, ποσό που όμως θεωρείται «σταγόνα στον ωκεανό», καθώς τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν υπερβεί πλέον τα 67,2 δισ. ευρώ. Ο εφιάλτης είναι πολύ λίγος για να περιγράψει το σύγχρονο δράμα που ζει η υπερχρεωμένη κοινωνία και το οποίο μόνο μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή μπορεί να ανακόψει.
* * *
 Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/7) η ΔΕΗ. Οι αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο αφορούν περίπου2.160.000 παροχέςτις πλέον φτωχές, μαζί με εξοχικές και δεύτερες κατοικίες όπου η κατανάλωση είναι χαμηλή (μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο). Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ότι και αυτές οι νέες αυξήσεις, που τινάζουν τα ηλεκτρικά τιμολόγια σε νέα ύψη, δεν είναι καθόλου άσχετες με το νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ, δηλαδή την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της κατάτμησης και εκποίησης της ΔΕΗ.
* * *
 Σαράντα χρόνια κλείνουν από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η οποία ακολούθησε τοχουντικό αμερικανοκατευθυνόμενο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. «Δεν ξεχνώ» συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες θλιβερές επετείους. Και όμως ξεχνούμε πολλοί και πολλά και κυρίως ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι πρώτα απ’ όλα πρόβλημα εισβολήςκατοχής, παρουσίας ξένων κυρίαρχων βάσεων και αντιϊμπεριαλιστικής πάλης! Ο μόνος που σίγουρα δεν έχει ξεχάσει και επιβεβαιώνει την ακλόνητη συνέχεια της Τουρκικής πολιτικής, είναι ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος προκλητικότατα βρίσκεται αυτές τις μέρες στα κατεχόμενα, προκειμένου να συμμετάσχει στις «πανηγυρικές» εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της εισβολής τουΑττίλα στην Κύπρο και προέβη σε ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις.
*Η Iskra εγκαινιάζει μια νέα στήλη του "ΑΤΑΞΙΚΟΥ" με μικρά σχόλια πάνω στην καυτή επικαιρότητα

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+