AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, July 14, 2014

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙA ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΕΚΡΙΝAN ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

0 comments
ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ, ΟΜΩΣ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ΑΔΕΔΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
Ένα ακόμα κρούσμα αυταρχισμού από τηνβιομηχανία διώξεων και καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζομένων  αποτελεί η σημερινή (Δευτέρα 14/7) απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ενώ το μελάνι ήταν ακόμη νωπό πάνω στα φύλλα επιστράτευσης που επιδόθηκαν στους εργαζομένους της ΔΕΗ.
Είναι αξιοσημείωτο, όμως,  ότι το Δικαστήριο, παρ' ότι έβγαλε την απεργία της ΑΔΕΔΥ παράνομη, δεν έκρινε, "παραδόξως", την απόφαση άμεσα εκτελεστή και δεν επέβαλε τη διακοπή της ως την έφεση, όπως ζητούσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με το απαράδεκτο και σχεδόν κωμικό σκεπτικό του δικαστηρίου, η απεργία - αποχή διαρκείας κρίθηκε παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκαν ορισμένες διατυπώσεις κατά την κήρυξή της, όπως για παράδειγμα ότι θα έπρεπε να δοθεί σχετική εξουσιοδότηση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στην Εκτελεστική της Επιτροπή.
Για «νίκη» της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο, σε δηλώσεις της στο Βήμα, η εργατολόγος και νομική εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Τσίπρα.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει απτόητη την απεργία και συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή.
»Θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.
»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την αποχή – απεργία από κάθε αξιολογική διαδικασία».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Στην αγωγή, το Δημόσιο -που εκπροσωπείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ζητούσε να: 
 • αναγνωρισθεί ότι η αποχή διαρκείας που κήρυξε η εναγόμενη με την από 13.5.2014 εξώδικη γνωστοποίησή της και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών είναι παράνομη και περαιτέρω καταχρηστική.
  • διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω αποχής και η απαγόρευση συνέχισής της στο μέλλον.
  • να απαγορευθεί η επανάληψή της με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των ίδιων ή παρόμοιων αιτημάτων.
  • να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.

  Για την δικαστική απόφαση, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

  ΜΕΤΑ: Η ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ «ΒΟΥΛΑ»
  Δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, τμήμα Εργατικών Διαφορών, σχετικά με την προσφυγή του ελληνικού δημοσίου, που συζητήθηκε στις 9 Ιούνη 2014, απέναντι στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την «αξιολόγηση».
  Το δικαστήριο κρίνει ότι η απεργία είναι παράνομη, γιατί κατά το σκεπτικό του δεν αποφασίστηκε από αρμόδιο όργανο, από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (!!!), αλλά από το Γενικό Συμβούλιο και την Ε/Ε και ότι δεν έγινε εξώδικη γνωστοποίηση των αιτημάτων στον εργοδότη με δικαστικό επιμελητή.
  Το δικαστήριο όμως απέρριψε ως αβάσιμο το [...]...αίτημα να υποχρεωθεί η εναγόμενη, η ΑΔΕΔΥ δηλ., να διακόψει την εξαγγελθείσα απεργία...[...] και ότι [...]...το δραστικό μέτρο διακοπής της απεργίας και παράλειψή της στο μέλλον θα έπρεπε να προβλέπεται ρητά, τέτοια όμως νομοθετική πρόβλεψηδεν υπάρχει...[...] και παρακάτω [...]. Ομοίως, το έτερο κύριο αγωγικό αίτημα να απαγορευτεί κάθε άλλη αντίστοιχη μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση με το ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο...[...] [...]...είναι απορριπτέο ως μη νόμιμο...[...]., καθώς επίσης το δικαστήριο θεωρεί [...]. Μη νόμιμο και απορριπτέο τυγχάνει και το παρεπόμενο αίτημα κήρυξης της παρούσας προσωρινά εκτελεστής...[...].
  Κατά συνέπεια και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η απεργία δεν κρίνεται ως καταχρηστική και ότι η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή.
  Με βάση τα παραπάνω, δίνεται η δυνατότητα στην ΑΔΕΔΥ να κάνει προσφυγή, εντός τριημέρου, απέναντι στην απόφαση, η οποία θα πρέπει να συζητηθεί εντός 48 ωρών από την ημέρα υποβολής της.
  Επιπλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, η απεργία-αποχή απ' την «αξιολόγηση» συνεχίζεται.
  Δεν καταθέτουμε τα ατομικά φύλλα αξιολόγησης και τα συγκεντρώνουμε στα σωματεία, δεν γίνεται επιμερισμός ποσοστών, ούτε συντάσσονται εκθέσεις αξιολόγησης απ' τους προϊσταμένους.
  Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάργηση του ν.4250/2014 για την« αξιολόγηση». Τη νίκη θα τη φερει ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων.
  Κανένας δεν αξιολογεί - Κανένας δεν αξιολογείται!
  Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε!

  Leave a Reply

   
  Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

  You can add link or short description here

  Google+