AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, February 14, 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ PRAKTIKER ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

0 comments
«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: «ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ FORTHNET: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΛΜΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Δύο μέρες μετά την αναγκαστική παραίτηση ο εργαζόμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του - Συνθήκες που θυμίζουν κάτεργο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Ο 49χρονος ΣΒ, υπάλληλος του πολυκαταστήματος Praktiker στο Αιγάλεω, εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του, ώστε να μη φανεί ως απόλυση, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του. Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του.
Όπως τόνισαν, η αναγκαστική παραίτηση ήταν ο τρόπος να τιμωρηθεί ο άτυχος εργαζόμενος για μια… ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στο χώρο ευθύνης του. Η ομάδα σεκιούριτι τον οδήγησε στο γραφείο της διεύθυνσης, αφήνοντας υπόνοια ότι μπορεί και να έκλεψε.
Ο ΣΒ ένιωσε ότι θίγεται η αξιοπρέπειά του, έπειτα από 12 χρόνια εργασίας, στη διάρκεια των οποίων δεν είχε δώσει καμία αφορμή να τον κατηγορήσουν.
Η παραίτηση, κάτω από πιεστικές και αδιευκρίνιστες συνθήκες, υπεγράφη την 1η Φεβρουαρίου. Στις 3 Φεβρουαρίου οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, γιατί από το διαμέρισμά τους αναδυόταν δυσοσμία...
Η κηδεία του έγινε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους του. H διοίκηση απέφυγε να καλύψει τα έξοδα (ζήτησε  από το σωματείο να υποβάλει επίσημο αίτημα), για να μην φανεί ότι αισθάνεται τύψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι συνάδελφοί του και κυρίως η ομάδα σεκιούριτι περιμένουν να κληθούν για κατάθεση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Κορυδαλλού, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.
Με αφορμή την αυτοκτονία, εκπρόσωποι σωματείων στον ιδιωτικό τομέα καταγγέλλουν ότι το σκηνικό στη συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία θυμίζει κάτεργο, στο οποίο μοχθούν οι  εργαζόμενοι έναντι 600 και 700 ευρώ. Πολλές φορές δουλεύουν με ημιαπασχόληση, με αποτέλεσμα να εισπράττουν τα μισά.
Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την Praktiker Hellas για τις αντεργατικές της πρακτικές, την ώρα που η μητρική Praktiker Γερμανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλών χρεών.
Η ελληνική διοίκηση απολύει με το παραμικρό (γιατί κάποιος μίλησε, γιατί κάποιος δεν ήξερε με λεπτομέρειες όλες τις προσφορές…), καθώς απ’ έξω περιμένουν στρατιές ανέργων.
Μάλιστα, πρόσφατα προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών κατά 7%, στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με την προβλεπόμενη μείωση.
«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
To  «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», που ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη, υποδέχεται σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, το Συνδικάτο των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η Ε.Ε. του Συνδικάτου των εργαζομένων στο Δημόσιο  "καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πορεία που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Καραϊσκάκη με πρώτο προορισμό την Πλατεία Κλαυθμώνος (15:00), στο χώρο που έχει δημιουργηθεί το κέντρο αγώνα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα με τελικό προορισμό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στόχος η αντίδραση και εναντίωση μας:
- ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
- ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ.
- ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ".
ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: «ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν από το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Κρατώντας ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «Σκούπα σε κυβέρνηση και μνημόνιο» και φωνάζοντας συνθήματα, οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα. 

«Εμείς οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, βρισκόμαστε εδώ και 5 μήνες, σε διαθεσιμότητα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μας απολύει για να μειώσει τα ελλείμματα. Η αλήθεια είναι ότι κοστίζουμε στο Ελληνικό Δημόσιο πολύ λιγότερο από τα ιδιωτικά συνεργεία των εργολάβωνπου μας αντικατέστησαν. Για την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα, είμαστε αριθμοί και όχι ανθρώπινες ζωές. Μετά το Μάιο, χάνουμε οριστικά τις δουλειές μας, απολυόμαστε.

Επειδή είμαστε γυναίκες, η κυβέρνηση θεώρησε ότι θα είμαστε εύκολος στόχος και ο αδύναμος κρίκος. Εμείς όμως μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους, αγωνιζόμαστε καθημερινά, ενάντια στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας που καταστρέφουν τη ζωή μας και μας οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση» αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ FORTHNET: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις αποφάσεις της διοίκησης για ασυνεχής απολύσεις. Μαζί με το βασικό τους αίτημα να ακυρωθούν οι απολύσεις, διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Η ιστορία ξεκίνησε τρεις μήνες πριν όταν τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησαν οι μειώσεις μισθών και έπειτα σταδιακά οι απολύσεις. Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι σήμερα απολύθηκαν άλλα 15 άτομα και συνολικά έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 70 άτομα.
Ο Ηλίας Αζαμπί, απολυμένος της Forthnet, μίλησε «στο Κόκκινο» για τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις συνεχείς απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί η επιχείρηση.
ΟΛΜΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΟΛΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα και σήμερα θα πραγματοποιήσειδίωρες στάσεις εργασίας 12-2 και 2-4. Προγραμματίζεται και συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου οι καθηγητές θα υποδεχτούν τη μηχανοκίνητη πορεία των σχολικών φυλάκων που φτάνει από την Αλεξανδρούπολη. Τελικός προορισμός θα είναι το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Β. Σοφίας.
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+