AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, February 17, 2014

Άρον - άρον βάζουν λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ: Εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι περιφρουρούν τις μονάδες (ενημέρωση)

0 comments

Στις κινητοποιήσεις στις μονάδες ΕΟΠΥΥ καλούν τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής

Embedded image permalink
Aπό την κινητοποίηση στο Περιστέρι (φωτ. giorgospanagakis)
Ενημερώσεις από τις κινητοποιήσεις στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε Λεωφ. Αλεξάνδρας (δείτε παρακάτω) -  Δάφνη- Αγ. Δημήτριο - Νέα Ιωνία -Αργυρούπολη - Λάρισα - Ξάνθη Χίο - Χανιά και Ζάκυνθο - Ηράκλειο Κρήτης
Λήγει σήμερα το εκβιαστικό τελεσίγραφο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής των κτιρίων που στεγάζονται τα πολυϊατρεία του οργανισμού. Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους και αρνούνται να τα παραδώσουν. ενώ συγκεντρώνονται σήμερα έξω απο όλα τα υποκαταστήματα του Οργανισμού για να αποτρέψουν το κλείσιμό τους.  
Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η ΟΕΝΓΕ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη». 
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απείλησε πρακτικά τους γιατρούς ότι θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές, σε περίπτωση που δεν παραδώσουν τα κτίρια.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε για επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι, η επαναλειτουργία όλων των πολυιατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ. Τύπου του κόμματος, προσθέτοντας: «Με βάση τις υπάρχουσες δομές, με τη στήριξη των υγειονομικών και όλου του λαού, θα προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» (αναλυτικά
******
Ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ της Λ. Αλεξάνδρας:
Από τις 12 το μεσημέρι σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση. 
Βίντεο από τη συνεχιζόμενη κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δημόσια υγεία στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας (πηγή: Β. Νούσης)
Embedded image permalink
Εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ ανακοινώνει 48ωρη απεργία στις 26-27 Φλεβάρη.
Embedded image permalink
Μήνυμα συμπαράστασης απο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Embedded image permalink
Παρούσα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και των σχολικών φυλάκων.
Embedded image permalink
Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ της λεωφ. Αλεξάνδρας.
 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος με την Ανοιχτή Πόλη στον ΕΟΠΥΥ στην Λ. Αλεξάνδρας.
(φωτογραφίες: )
-------------------------------------
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός,  έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν. Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν προτίθενται να πέσουν αμαχητί καθώς αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρείων αλλά και τα υλικά που τους ζητήθηκαν με ειδική ειδοποίηση από τη διοίκηση του οργανισμού.  Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στον Εισαγγελέα κατά του «αποκλεισμού των ασφαλισμένων πολιτών από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη» (διαβάστε την καταγγελτική ανακοίνωση του ΙΣΑ).
Συνεχής ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις:

Νέες συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 17/2

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι προχώρησαν σε αποκλεισμό μονάδων εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές (διαβάστε παρακάτω ενδεικτικά καλέσματα για τη Δευτέτρα 17/2). Στο ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, εργαζόμενοι  και γιατροί περιφρούρησαν την Παρασκευή το κτίριο για να εμποδίσουν τη διαδικασία «παράδοσης-παραλαβής» που θα σήμαινε το οριστικό κλείσιμο της μονάδας παροχής υπηρεσιών υγείας. Όπως αναφέρεται στηνανακοίνωσή της επιτροπής αγώνα ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, σήμερα "έγινε προσπάθεια να σφραγιστεί η μονάδα του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας, όπως και όλες οι υπόλοιπες. Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει! Μετά τις χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις γιατρών υγειονομικών και διοικητικών κλείνουν και τα υποκαταστήματα, οδηγούν την υγεία στο απόσπασμα και τους ασφαλισμένους στο θάνατο!
Ασφαλισμένε, με το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ χάνεις για πάντα τη δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη δωρεάν συνταγογράφηση, το δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο, τα δωρεάν εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες", υπογραμμίζουν οι γιατροί καικαλούν σε συγκέντρωση έξω από τη μονάδα ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας τη Δευτέρα 17/2, 8πμ. «Σήμερα εφαρμόζουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΙΚΑ, ενός θεσμού που για 80 χρόνια εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  που αποτελούσε το μόνο τους αποκούμπι», τόνισεμιλώντας στο left.gr ο Νίκος Μανιός,  γιατρός και συντονιστής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε αναλυτικά).
Επίσης, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης/Αγίου Δημητρίου αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν το κτήριο στην διοίκηση του (υπό κατάργηση) ΕΟΠΥΥ, παρότι τους το ζήτησαν να γίνει εντός της μέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 17/02.  Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.  
Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στον ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 17/02 και ώρα 09:00.  Παρόμοιες κινήσεις γίνονται και από άλλες συνελεύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες ας είναι σε εγρήγορση. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!» τονίζει το ΜΚΙ Ελληνικού σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλλήλεγγύης Αττικής καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Ανάλογα καλέσματα για περιφρούρηση, τη Δευτέρα 17/2 στις 8 το πρωί, και για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ στην οδό Σαρανταπόρου, στο Περιστέρι - Κάλεσμα και από το τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα στο υποκατάστημα της οδού Ρούζβελτ.
Κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις απηύθυνε και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράνομες οι εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί μιλούν για παράνομη ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σε παράδοση όλου του υλικού των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να τις σφραγίσει και να τις κλείσει. Υπηρεσιακό έγγραφο που έφθασε σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι το υλικό θα πρέπει να συγκεντρωθεί και να παραδοθεί άμεσα:
Οι γιατροί απέστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ενώ τονίζουν ότι σε όσους συμμετέχουν στη διαδικασία ότι : «θα είναι υπόλογοι και εγκαλούμενοι από τα συλλογικά μας όργανα έναντι των αρμοδίων αρχών».  
Ο Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει σε δήλωσή του:
«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.
Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.
Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο. Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας. 
Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται.
Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας.
Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».
(πηγή: iatropedia.com).
- See more at: http://left.gr/news/aron-aron-vazoyn-loyketo-ston-eopyy-se-anavrasmo-oi-ergazomenoi#sthash.4KuL2MxZ.dpuf

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+