AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, February 24, 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

0 comments
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Γ.Γ. ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ:ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ,ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Μήνυμα του Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο προς τους συντρόφους του στο Κόμμα:
Αγαπητοί σύντροφοι κομμουνιστές!
Απευθύνομαι σ’ εσάς σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών μηνών χύθηκε αίμασκοτώθηκαν άνθρωποι. Απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ίδια η ύπαρξή της ως ένα ενιαίο, ανεξάρτητο,κυρίαρχο κράτος.
Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν μονοσήμαντο χαρακτήρα. Η συμμετοχή σε αυτά μεγάλων μαζών ανθρώπων, αντανακλά τη βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια προς την πολιτική του καθεστώτος του Γιανουκόβιτς και του περιβάλλοντός του, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα με κάκιστο τρόποεξαπάτησε το λαόεγκατέλειψε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και στη δυσκολότερη στιγμή εγκατέλειψε με δειλία τη θέση του. Με το θράσος του στον πλουτισμό, το συνάφι που σχηματίστηκε γύρω από τον Γιανουκόβιτς και πήρε το όνομα "Οικογένεια", προκάλεσε απέχθεια στους περισσότερους από τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του.
Όμως οι μαζικές διαμαρτυρίες δεν απέκτησαν χαρακτήρα ταξικής σύγκρουσης. Έγινε σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο παρατάξεις της ίδιας τάξης εκμεταλλευτών – της ολιγαρχικής αστικής τάξης, εκ των οποίων πιο οργανωμένη και πλήρως προετοιμασμένη ομάδα ήταν η παράταξη, η οποία ένωσεφιλοδυτικέςεθνικιστικές και ακροδεξιές ριζοσπαστικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν με τέχνη τη δυσαρέσκεια του λαού και με την υποστήριξή του πραγματοποίησαν έναπραξικόπημα.
Την ίδια στιγμή η Δύση, παρεμβαίνοντας ανοιχτά και ωμά στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, υποστήριξε τις ενέργειες των δυνάμεων της Ακροδεξιάς, καθώς αποσκοπούν σε μια σοβαρή αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη και τον κόσμο, στην καταστροφή τωνοικονομικών, πολιτιστικών και πνευματικών δεσμών αιώνων του ουκρανικού και του ρωσικού λαού, αλλά και των άλλων αδελφών λαών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραδίδουν την Ουκρανία υπό την «προστασία» των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαφόρων πολυεθνικών εταιρειών.
Οι ενέργειες των ακροδεξιών, με επικεφαλής τις «αναθρεμμένες» από το καθεστώς του Γιανουκόβιτς ανοιχτά νεοναζιστικές δυνάμεις - ιδεολογικές κληρονόμους των Ναζί εισβολέων, συνοδεύεται από μία νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη έκρηξη της αντικομμουνιστικής υστερίας, από την καταστροφή – όπου υπάρχουν – των μνημείων του Λένιν και των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, από συμμορίτικες επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του Κόμματός μας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, από ηθική και φυσική τρομοκρατία εναντίον των κομμουνιστών και από την απαίτηση για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Όλα αυτά δείχνουν ότι οι δυνάμεις που κατέλαβαν την εξουσία μπορούν να προσφύγουν σε οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες, συνεχίζοντας απτόητες την καταστολή, όχι μόνο προς τα στελέχη του κόμματος, αλλά και προς τους απλούς κομμουνιστές.
Για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Υπό αυτές τις συνθήκες, κύριο μέλημά μας είναι να διατηρηθούν η δομή και η στελέχωση του κόμματος, ώστε να είμαστε σε εγρήγορση και να μην υποκύψουμε στις προκλήσεις.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε κάθε ευκαιρία για να διευκρινίζουμε στους εργαζόμενους τη φύση του πραγματοποιηθέντος πραξικοπήματος και τα επικίνδυνα επακόλουθά του για τους απλούς πολίτες – την απότομη επιδείνωση της οικονομίας, την αύξηση της ανεργίας και των υποχρεώσεων προς μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των τιμών και των τιμολογίων, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, την περαιτέρω εξαθλίωση του λαού.
Η ηγεσία του κόμματος και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στην Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, για να διατηρήσουν το κόμμα, για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Αγαπητοί σύντροφοι !
Μπροστά στο κόμμα, μπροστά στον καθένα από εμάς βρίσκονται νέες, βαρύτατες δοκιμασίες. Ας συσπειρώσουμε λοιπόν περισσότερο τις γραμμές μας, ας πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας στον αγώνα για τον δίκαιο σκοπό μας – το σοσιαλισμό!
Ο Α’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας &
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας
Πετρό Σιμονένκο

Το κείμενο είναι παρμένο απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚ Ουκρανίας και είναι μεταφρασμένο από τα Ρωσικά (η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τόσο την ουκρανική, όσο και τη ρωσική γλώσσα) από τον Βασίλη Μακρίδη.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ*
Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚ Ουκρανίας, κατατέθηκε εχθές νομοσχέδιο προς ψήφιση στη "νέα" Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας με πρωτοβουλία των "ευρωπαϊστών" της Γιούλια Τιμοσένκο ,του κόμματος του Βιτάλι Κλιτσκό** (πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης) και την αγαστή σύμπνοια των Ουκρανών νεοναζί***, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση της λειτουργίας του ΚΚ Ουκρανίας!
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, υπήρξαν ήδη πολλές αντιδράσεις ακόμη και απόκόμματα χωρών-μελών της ΕΕ, όχι μόνο κομμουνιστικά, αλλά και  "σοσιαλιστικά".
Αναφέρονται συγκεκριμένα το Γαλλικό και το Ισπανικό Σ.Κ., το Κόμμα Εργασίας της Ολλανδίας, ενώ αναφερέται ότι υπήρξε αντίδραση και από αρκετά ακόμη κομμουνιστικά κόμματα.
** Ο Κλιτσκό είναι πρόεδρος του Κόμματος UDAR, που στα Ρωσικά και στα Ουκρανικά μεταφράζεται ως "Γροθιά" (ευνόητος ο συνειρμός, αφού ο Κλιτσκό είναι πρώην επαγγελματίας μποξέρ).Τα αρχικά μεταφράζονται ως "Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις". Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για ένα κόμμα Νεοφιλελεύθερο και φιλογερμανικό. Ο Κλιτσκό εδώ και πάνω από 15 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και διπλός υπήκοος Ουκρανίας-Γερμανίας. Θεωρείται "παιδί" της Α. Μέρκελ και του «Ιδρύματος Αντενάουερ».
*** Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο φέραται ότι στηρίζει το κόμμα "Σβομπόντα" (Ελευθερία), υπό την ηγεσία του Ολέγκ Τιαγνιμπόκ . Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη ονομασία του κόμματος ήταν "Κοινωνικό Εθνικό Κόμμα Ουκρανίας" {Social-National στα Αγγλικά, όπου φαίνεται και η απευθείας παραπομπή στον εθνικοσοσιαλισμό(!)}.Ο Ολέγκ Τιαγνιμπόκ βρίσκεται προσωρινά φυγαδευμένος στο Λονδίνο. Στο "Μαϊντάν" (κύριο πεδίο αιματοχυσίας) δρα το "στρατιωτικό σκέλος" του κόμματος, το λεγόμενο "Πράβι Σέκτορ" (μτφ Δεξιός Τομέας), του οποίου ηγείται το Νο2 του κόμματος Ντμιτρό Γιάρος. Το "Πράβι Σέκτορ", θεωρείται ότι είναι υπεύθυνο και για το κάψιμο και των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας.
*Πληροφορίες-μετάφραση Βασίλης Μακρίδης, απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Rostov on Don της Ρωσίας

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+