AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Wednesday, August 28, 2013

ΗΠΑ - ΕΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

0 comments
ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ !
Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ !
Τίποτα, ίσως, δεν αποκαλύπτει με πιο ωμό και αδίστακτο τρόπο το αποτρόπαιο πρόσωπο του Δυτικού ιμπεριαλισμού της εποχής μας από τον βρώμικο και παράνομο πόλεμο που είναι έτοιμες από μέρα σε μέρα να εξαπολύσουν σε βάρος της Συρίας, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και από κοντά η Γερμανία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων, παρόμοιο, δηλαδή, όσο και διάτρητο πρόσχημα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.
Το τραγικό είναι ότι τον βρώμικο πόλεμο αυτό παρουσιάζονται, ως έτοιμες από καιρό, να συνδράμουν υποτελώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και της Κύπρου: οι κυβερνήσεις του Α. Σαμαρά και του Ν. Αναστασιάδη αντίστοιχα!
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι ένας δυτικός πόλεμος κατά της Συρίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο και δραματικότερο ως προς τις συνέπειες του από τον άλλο πρόσφατο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Λιβύης.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μια δυτική στρατιωτική τυχοδιωκτική δράση κατά της Συρίας μπορεί να εξελιχθεί όχι μόνο σε ένα παρατεταμένο αλλά και σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή, που θα εμπλέξει το Λίβανο, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Ιράν, την Αίγυπτο και ίσως τη Ρωσία.
Είναι σαφές ότι ΗΠΑ και ΕΕ, γιατί αυτοί είναι οι άθλιοι ιμπεριαλιστικοί αυτουργοί της σχεδιαζόμενης πολεμικής επιχείρησης κατά της Συρίας, παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά, μπροστά στα ανυπέρβλητα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στον κόσμο.
Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέξει τη χώρα σε περιπέτειες που μπορεί να έχουν τραγικές εθνικές επιπτώσεις και στη χώρα μας και στην Κύπρο.
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει τις εξελίξεις στην περιοχή μας.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.
Αυτήν την ώρα απαιτείται να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των αμερικανικών και των Νατοϊκών βάσεων στη χώρα και να ανοίξουν οι διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμό τους.
Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται μια εθνικά ανεξάρτητη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, παράλληλα με μια αντιμνημονιακή προοδευτική οικονομική πολιτική.
ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΑΣ
Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΣΤΗΝΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: «ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ» ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων κατά των αμάχων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται οφείλουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Οι δηλώσεις Μπάιντεν έρχονται την ώρα που η Δύση εμφανίζεται έτοιμη να εξαπολύσει επίθεση κατά της Συρίας -κατά πάσα πιθανότητα ολιγοήμερη επίθεση ακριβείας– χωρίς να περιμένει την μάλλον πολύ δύσκολη με τις τρέχουσες συνθήκες έγκριση ή την κάλυψη του ΟΗΕ.
«Έχουμε τοποθετήσει τις δυνάμεις μας προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ.
Η συριακή κυβέρνηση αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης στη Συρία θα αμυνθεί «με κάθε πιθανό μέσο».
Μάλιστα ο αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ κατηγορεί τους αντάρτες ότι έκαναν χρήση χημικών για να προκαλέσουν ξένη στρατιωτική επέμβαση. «Πολλά στοιχεία τείνουν να αποδείξουντην αθωότητα της συριακής κυβέρνησης, η οποία αποτελεί αντικείμενο μιας παραπλανητικής κατηγορίας» δηλώνει.
Και προσθέτει: «Οι δυτικές χώρες και η Τουρκία επέτρεψαν στις τρομοκρατικές ομάδες να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο κατασκευής χημικών όπλων στο τουρκικό έδαφος με υλικό από τηνΤουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και να μεταφέρουν τα όπλα αυτά στη Συρία για να τα χρησιμοποιήσουν».
Στο μεταξύ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ συνεχίζουν και σήμεραΤετάρτη, τις έρευνες στην περιοχή, όπουκαταγγέλλεται ότι το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα.
«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ
 Ο Ομπάμα εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές σχετικά με το ποια θα είναι η αντίδραση των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς εναντίον αμάχων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συμμάχους και το Κογκρέσο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.
Ο βρετανός πρωθυπουργόςΝτέιβιντ Κάμερον έκανε στο Κοινοβούλιο πρόταση για ψήφιση σχετικά με την αντίδραση της χώρας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας έχουν συντάξει σχέδιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση προκειμένου να «αποτρέψουν» την κυβέρνηση αλ-Άσαντ να κάνει χρήση τέτοιου είδους όπλων στο μέλλον.
Ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία, για δεύτερη φορά, με τον Κάμερον, στο πλαίσιο τωνσυνεχών διαβουλεύσεων σχετικά με τη Συρία, κατά την οποία συζήτησαν τις πιθανές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας. Οι δύο ηγέτες θα έχουν τις επόμενες ημέρες τακτική επικοινωνία.
Τόσο ο Κάμερον όσο και ο Ομπάμα στην δεύτερη τηλεφωνική τους επαφή τόνισαν ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Ασαντ στην επίθεση με χημικά όπλα και συζήτησαν περισσότερο για τη σημασία της απάντησης που θα δοθεί στη χημική επίθεση της, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Γαλλία, από την πλευρά της είναι «έτοιμη να τιμωρήσει» όσους παίρνουν «την απάνθρωπη απόφαση να δηλητηριάσουν αθώους ανθρώπους» δήλωσε ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ. «Όλα τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το συριακό καθεστώς διέπραξε αυτή την άθλια επίθεση», είπε. Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την στρατιωτική της υποστήριξη, εντός των ορίων των δεσμεύσεών της προς την Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν έχει κάνει λόγο για στρατιωτική δράση, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας για τις προφανείς επιθέσεις με χημικά όπλα και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ο στρατός θα αντιδράσει με«πυγμή» εάν το συριακό καθεστώς αντεκδικηθεί κατά του Ισραήλ, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι το Βερολίνο θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ στη Συρία.
Ρωσία, Κίνα και Ιράν έχουν προειδοποιήσει για τις «καταστροφικές» συνέπειεες μια επίθεση κατά της Συρίας. Η Μόσχα, μάλιστα, κατηγορεί τη Δύση ότι «συμπεριφέρεται στον ισλαμικό κόσμο σαν μια μαϊμού που κρατά μια χειροβομβίδα».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τετάρτη ότι μια επέμβαση των ΗΠΑ θα αποτελούσε «μια καταστροφή για την περιφέρεια». «Η περιοχή είναι σαν πυριτιδαποθήκη και το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί» είπε.

ΟΗΕ: ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
Τέσσερις μέρες ακόμη χρειάζονται οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους για την επαλήθευση ή μη των καταγγελιών που αφορούν την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία. Στη συνέχεια θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να αναλύσουν τα ευρήματά τους.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη.
Όπως είπε, «εργάζονται πάρα πολύ σκληρά, υπό ιδιαίτερα επικίνδυνες περιστάσεις».
«Αφήστε τους να ολοκληρώσουν το έργο τους για τέσσερις ημέρες (ακόμη), στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει επιστημονική ανάλυση με τους ειδικούς και μετά νομίζω ότι θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας για (να αποφασιστούν) περαιτέρω ενέργειες», πρόσθεσε.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει «την επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ» και θα εγκρίνει τα «απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αμάχων» στη Συρία, υποβάλλει εντός της ημέρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Βρετανία. Ωστόσο, το ψήφισμα αναμένεται να προσκρούσει στο σινο-ρωσικό βέτο.
«Λέγαμε πάντα ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τις ευθύνες του στη Συρία. Σήμερα έχει τη δυνατότητα να κάνει ακριβώς αυτό» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, επισημαίνοντας ότι το ψήφισμα θα καταδικάζει το συριακό καθεστώς για τη χρήση χημικών όπλων.
Πρόωρες χαρακτήρισε η Ρωσία τις βρετανικές ενέργειες, λέγοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να αναμείνει την παρουσίαση της έκθεσης των επιθεωρητών του ΟΗΕ που ερευνούν τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ έχει ήδη επισημάνει ότι η απάντηση στη Συρία μπορεί να δοθεί δίχως την ομόφωνη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας το ΟΗΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας μπορεί να παρακαμφθεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον πρόκειται να προεδρεύσει έκτακτης συνεδρίασης του βρετανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πριν την προγραμματισμένη για την Πέμπτη σύνοδο της Βουλής των Κοινοτήτων. Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, ειδική συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στις 4 Σεπτεμβρίου.
Η Δύση εμφανίζεται έτοιμη να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς να περιμένει την πολύ δύσκολη με τις τρέχουσες συνθήκες έγκριση ή την κάλυψη του ΟΗΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε την Τετάρτη ότι πρέπει να βρεθεί διπλωματική λύση και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει «επιτέλους να βρει την ενότητα να δράσει, να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για ειρήνη»
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα πρέπει να λείπει από τη δράση» δήλωσε ο Μπαν Γκι-μουν, σημειώνοντας επίσης πως πρέπει να δοθεί χρόνος στους επιθεωρητές του Οργανισμού να διαπιστώσουν εάν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση χημικών όπλων στη Συρία.
Αναφερόμενος στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι εικόνες από τον εμφύλιο στη Συρία «δεν μοιάζουν με καμία από αυτές που έχουμε δει τον 21ο αιώνα».
«Είναι κρίσιμης σημασίας να τεκμηριώσουμε τα γεγονότα. Μία ερευνητική ομάδα του ΟΗΕ βρίσκεται τώρα στο έδαφος [της Συρίας] για να κάνει ακριβώς αυτό. Μερικές μέρες μετά την επίθεση, έχουν συλλέξει πολύτιμα δείγματα και έχουν πάρει συνεντεύξεις από θύματα και αυτόπτες μάρτυρες. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να κάνει τη δουλειά της» είπε.
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επανέλαβαν την Τετάρτη την επιτόπια έρευνά τους στη Συρία, μετά την αναβολή κατά μία ημέρα για λόγους ασφαλείας. Όσο οι επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονται στη Δαμασκό θεωρείται απίθανη στρατιωτική δράση, δεδομένου ότι θα κινδύνευε η ασφάλειά τους, όπως επισημαίνει το Reuters.
Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ στη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, δήλωσε από την πλευρά του ότι μια ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος Άσαντ χρειάζεται την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Νομίζω ότι η διεθνής νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Η διεθνής νομοθεσία λέει ότι η στρατιωτική δράση πρέπει να ληφθεί μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό λέει η διεθνής νομοθεσία» είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
«Πρέπει να πω ότι γνωρίζω πως ο πρόεδρος Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι πολεμοχαρείς. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν. Αλλά η διεθνής νομοθεσία είναι ξεκάθαρη» είπε.

Ο Λ.Μπραχίμι είπε, επίσης, ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι έγινε χρήση κάποιας χημικής «ουσίας» που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Έμμα Μπονίνο, επανέλαβε την Τετάρτη ότι οι ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χωρίς την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι δεδομένη η ιταλική ανάμειξη ούτε και με «πράσινο φως» του ΟΗ.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η Μπονίνο δήλωσε: «Η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε επιχείρηση στην Συρία αν δεν υπάρξει σχετική απόφαση του ΟΗΕ και, ακόμη και σε περίπτωση που δοθεί 'πράσινο φως' από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η παροχή υποστήριξης από μέρους της Ιταλίας δεν πρέπει να θεωρηθεί αυτόματη» τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.
Το Βερολίνο αφήνει την ίδια στιγμή ανοιχτό το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει σε περίπτωση ανάληψης δράσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, καθώς επισημαίνει ότι θα λάμβανε μέρος σε επιχείρηση εάν υπάρχει η εντολή του ΟΗΕ.
Την Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Βρετανίας για την κατάθεση ψηφίσματος και κάλεσε όλα τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, κυρίως τη Ρωσία, «να αδράξουν την ευκαιρία και να συμβάλλουν σε μία κοινή στάση της διεθνούς κοινότητας κατά της χρήσης χημικών όπλων μαζικής καταστροφής στη Συρία».
Αν δεν υπάρχει εντολή του ΟΗΕ, αποκλείεται η συμμετοχή της Νορβηγίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, σε πλήγματα εναντίον της Συρίας, υπογράμμισε την ίδια στιγμή ο Nορβηγός υπουργός Εξωτερικών. Συμμετοχή της σε στρατιωτική επέμβαση απέκλεισε και η Πολωνία.
Πάντως, καθώς η προοπτική μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία μοιάζει να συγκεκριμενοποιείται, ο υπουργός Εξωτερικών της Σ.Αραβίας Σαούντ Αλ Φάιζαλ είχε την Τετάρτη συνομιλία στο Ριάντ για τη συριακή κρίση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως ο πρίγκιπας Σαούντ εξέτασε με τον επικεφαλής διπλωματίας της Τουρκίας «τις εξελίξεις στη συριακή σκηνή» χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στους κύριους υποστηρικτές της σουνιτικής συριακής αντιπολίτευσης, επιδιώκουν την εφαρμογή μιας πολιτικής ισχύος έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στρατιωτική ετοιμότητα «όποια και αν είναι η απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος».
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+