AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 16, 2013

iskra.gr: 6η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

0 comments
altΠηγή: isrka.gr
ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (13/6) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ!
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ THN KYΡΙΑΚΗ (16/6), ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ, ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (15/6)
Για 6η μέρα συνεχίζονται, σήμερα Κυριακή (16/6), οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ ενάντια στο πραξικοπηματικό «λουκέτο», ενώ χιλιάδες είναι οι αλληλέγγυοι που ανταποκρίνονται στο διαρκές κάλεσμα και συμμετέχουν στιςεκδηλώσεις συμπαράστασης.
Για σήμερα, Κυριακή (16/6), υπάρχουν προγραμματισμένες δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και αργά το βράδυ. Συγκεκριμένα, από τις 11:00 το πρωί θα υπάρχουν δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγαρου της ΕΡΤ, ενώ στις 15:00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι με συλλογικές κουζίνες και παραδοσιακή μουσική.Αργά τοαπόγευμα (20:00), θα πραγματοποιηθεί συναυλιά με  λυρικούς καλλιτέχνες να ερμηνέυουν άριες καιοπερέτες. Θα ακολουθήσει στις 21:30 μεγάλη συναυλία με πλήθος καλλιτεχνών που θατραγουδήσουν για τη Δημόσια Τηλεόραση.(αναλυτικά το Πρόγραμμα παρουσιάζεται εδώ).
Αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη τα παιδικά παιχνίδια, ενώ στις 12:30 ξεκινάει η συζήτηση στοΡαδιομέγαρο της ΕΡΤ για την Ψυχική Υγεία και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Παράλληλα με τις κύριες δραστηριότητες, θα λειτουργήσει από τις 19:00 και μετά ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι καθώς και άλλα δρώμενα.
Χθές (Σάββατο 15/6) το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συναυλία μετά τις 18:00 στο Ραδιομέγαρο τηςΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.Ακολούθησε  συζήτηση με θέμα "Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα", ενώ στις 9:30 η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ και η  Χορωδία  της ΕΡΤ  παρουσίασαν το "Άξιον Εστί" του ΜίκυΘεοδωράκη με ερμηνευτή του Μανώλη Μητσιά. Τη σκυτάλη πήραν τα "Κίτρινα Ποδήλατα" και οΛαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ο κόσμος, όπως και τις προηγούμενες μέρες, αγκάλιασε τις εκδηλώσειςσυμπαράστασης και έδωσε μαζικά το παρόν, δημιουργώντας μια πρωτοφανή και καταπληκτικήατμόσφαιρα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι όταν έφτασαν τα νέα για τη, αιματηρή και βίαιη καταστολή των Τούρκων διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί, ο κόσμος αντέδρασε με δυνατά συνθήματα αλληλεγγύηςκαι μαχητικό παλμό.
alt
alt
Ακόμη, το Διασωματειακό Συμβούλιο των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και τωνΜΜΕ, που συνεδριάσε χθές Σάββατο στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, έλαβε απόφαση για συνέχιση του αγώνα με 24ωρες κυλιόμενες απεργίες.
Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων που εκτυλίσσονται όλες αυτές τι μέρες, υπήρξε η  απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης (13/6), έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, όπου πλήθος κόσμου έστειλε ηχηρό μήνυμα αντίστασης κατά της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής!
Από την πλευρά της η συγκυβέρνηση κινείται σε όλο και πιο αυταρχικές ατραπούς προκειμένου να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο διορισμό εκκαθαριστή, ο οποίος θα αναλάβει την εκποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ (βλ. προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ). Παράλληλα , ο Α. Σαμαράς, παρά το πρωτοφανές κύμα κατακραυγής που ξεσήκωσαν οι κινήσεις του, προσπαθεί να εμφανιστεί ως "ανυποχώρητος" και με άρθρο του στο (απεργοσπαστικό) φύλο της Καθημερινής (15/6) χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση ως "μόνιμα απεργούντες" ενώ όσους/ες αγκάλιασαν τις κινητοποιήσεις τους, ως υποκριτές που σήμερα θρηνούν. Είναι προφανές ότι συγχέει την κριτική που εδράζεται στον ορθό λόγο και την καλή πίστη, με τους χαρακτηρισμούς και τα παρωχημένα στερεότυπα που εκτοξεύει κατά πάντων η κυβέρνηση του.
Ο κόσμος όμως, όπως και τις προηγούμενες μέρες, πλαισιώνει τις εκδηλώσεις της κατειλημμένης από τους εργαζόμενους ΕΡΤ όλο το 24ωρο, ενώ το πρόγραμμα μεταδίδεται κανονικά.
Διαβάστε εδώ και εδώ, τα ρεπορτάζ της Iskra για τις προηγούμενες μέρες των κινητοποιήσεων.
Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+