AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, June 18, 2013

Πραξικοπηματίες!

0 comments
[Προηγούμενα κείμενα του blog μας για την ΕΡΤ: Τρίτη 11/6/2013, Κυριακή 16/6/2013, Δευτέρα 17/6/2013]
Τόσα χρόνια προσπαθούσαν να μας πείσουν πόσο προοδευτικό είναι αυτό το σύστημα. Πως είναι το σύστημα που δίνει ατελείωτες δυνατότητες στον άνθρωπο. Μας είπαν ότι όλα τα άλλα τελείωσαν. Ότι δεν χρειάζεται να ονειρευόμαστε άλλο διότι είμαστε ήδη στο όνειρο. 

Βλακείες! 

Πάνω στον κόπο δισεκατομμυρίων εργατών του κόσμου και με μπόλικες δόσεις ψέματος ιδίως κάποια συγκεκριμένα χρόνια μας καλούσαν να ξεχάσουμε την ιστορία του κόσμου και να νομίσουμε ότι ξαφνικά βρεθήκαμε στο τέλος της διαδρομής. Ότι πολιτικά ότι υπήρχε να εξερευνηθεί, εξερευνήθηκε.

Βλακείες!

Αντί του τέλους της ιστορίας βιώνουμε συνθήκες από το παρελθόν που μας λέγαν ότι πέρασε. Όταν κάψουν και βιβλία και μας πούνε ότι δεν πρέπει να λέμε και πολύ ελεύθερα την γνώμη μας στο καφενείο, η "ολική επιστροφή του μεσαίωνα" θα έχει ολοκληρωθεί. Τέλος της ιστορίας; Τι βλακεία! 

Σήμερα φτάνουμε στο σημείο που στον τόπο μας καταργούν τη Δημοκρατία. Φτάνουμε στο σημείο που η εκτελεστική εξουσία ερμηνεύει το περιεχόμενο της δικαστικής και να αρνείται να εφαρμόσει τις διαταγές της. Ή μήπως η εκτελεστική εξουσία ελέγχει και την δικαστική σε ένα πεπλεγμένο σύστημα διαπλοκής; Μπερδευτήκαμε. Ή μήπως όχι; μήπως το ξέραμε τόσα χρόνια και απλά δεν συνειδητοποιούσαμε την σημασία του; 

Σήμερα οι Στουρνάρας - Σαμαράς δεν εφαρμόζουν την απόφαση του ΣτΕ. Είναι παράνομοι. Έρχεται η κυβέρνηση και ερμηνεύει την απόφαση του δικαστηρίου! Για τους Κουβέλη - Βενιζέλο τι να πει κανείς πια. Τι να πει για έναν ηγέτη ενός κόμματος που πνέει λοίσθια αλλά αυτός νιάζεται μόνο να μην βγει έξω από τους μηχανισμούς εξουσίας (ίσως γιατί φοβάται και κανένα δικαστήριο;) και για τον άνθρωπο που αυτοαναγορεύεται αριστερός και δεν θεωρεί ούτε την ελευθερία του τύπου και την δημοκρατία πραγματική "κόκκινη γραμμή". Τέρμα. Δεν καταπίνονται όλα πια. 

Όχι γιατί έχουμε καημό να υπερασπιστούμε το ΣτΕ. Όχι γιατί δεν ξέρουμε ότι εν πολλοίς το ελέγχουν. Όχι γιατί ξεχνάμε ότι το ΣτΕ έχει κρίνει τόσες και τόσες απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. όχι γιατί ο κόσμος που ονειρευόμαστε είναι ο κόσμος των θεσμών που αυτοί έφτιαξαν.

Αλλά γιατί αυτοί φτάνουν στο σημείο να μην σέβονται και τους ίδιους τους θεσμούς τους όπως τα δικαστήρια ή την ίδια την έννοια της ιδιωτικής περιουσίας όπως φάνηκε με το απευθείας κλέψιμο των καταθέσεων στην Κύπρο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

Τέρμα με τους Πραξικοπηματίες λοιπόν! Αρκετά με τις διασταλτικές ερμηνείες και τα κατεπήγοντα νομοσχέδια. Αρκετά με το κράτος έκτακτης ανάγκης που σαρώνει τα πάντα για έναν δήθεν ιερό σκοπό που περιορίζεται σε ένα νόμισμα που δεν μας πολυδίνουν κιόλας. 

Αρκετά με τους προδότες. Η ανεξαρτησία της πατρίδας πάνω από τον ψευδεπίγραφο καημό να είμαστε στην ΕΕ. Τι κερδίζουμε από αυτό; 

Αρκετά με τους δοσίλογους και τους υπηρέτες των ξένων. Όποιος προδίδει την πατρίδα και υλοποιεί αποφάσεις που δεν έχουν εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο φεύγει. 

Αρκετά με τους φασίστες. Σήμερα φάνηκε ο ρόλος τους. Οι μόνοι που στηρίζουν και επίσημα τον Σαμαρά. Πολύ αντιπολίτευση ρε παιδιά. Θα σκίσετε κανένα καλσόν. 

Αρκετά με τη λιτότητα. Το ξέρει όλος ο κόσμος, το επιβεβαιώνουν όλοι οι οικονομολόγοι που δεν είναι βαλτοί: παραγωγική ανασυγκρότηση ενός τόπου με λιτότητα δεν γίνεται. 

Αρκετά με τα μνημόνια και γιατί εμπεριέχουν τη λιτότητα και γιατί ξεπουλούν τη χώρα και διότι είναι  βάση του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου της χώρας από ξένους κύκλους οι οποίοι συμμαχούν με τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες κατά του λαού. 

Αρκετά με τους ψευτοκαλλιτέχνες και την κουλτούρα της μούφας και της παπάτζας. Ο λαός μας έχει πολιτισμό. Όποιος το έχει ξεχάσει ας περάσει μια στιγμή από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Αρκετά με όσα μας μαυρίζουν τη ζωή τόσα χρόνια, όσα έριξαν 1.5εκατ. ανθρώπους στην ανεργία. 

Ανεξαρτησία - Δημοκρατία - Αξιοπρέπεια

Αυτά είναι η βάση με την οποία ξεκινάμε. Με πυγμή και σταθερότητα για όσο πάρει, με αγωνία και όνειρο για έναν κόσμο που μπορεί να είναι διαφορετικός. Πολλές απόψεις έχουν γραφεί για το τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από το αδιέξοδο σε μια ριζοσπαστική βάση που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Πολλές αναρτήσεις στο blog μας μεταφέρουν τέτοιες απόψεις. Για αυτή την ώρα και αυτή την ανάρτηση θα κλείσουμε με δύο στροφές από ένα αγαπημένο μας τραγουδάκι από τα χρόνια της κατοχής και του αντάρτικου. 

Σαν δουλευτάδες του χεριού
και του μυαλού εργάτες,
θα σε σηκώνουμε ψηλά –Ελλάδα μας-
με τις δικές μας πλάτες.

Δουλειά, χαρά και μόρφωση
να το ιδανικό μας!
και θέλουμε στον τόπο μας, -Ελλάδα μας-
Αφέντη το λαό μας.

Αυτές οι ιδέες, αυτές οι αξίες έρχονται από τον κόσμο του μέλλοντος. Τον οραματιστήκαμε παλιότερα. Τον χρειαζόμσατε σήμερα. Venceremos!

ΈΡΤ Ανοιχτή!
ο Αγώνας Συνεχίζεται!
Ο λαός θα νικήσει! 

Ανατροπή της Κυβέρνησης του Νεοφιλελεύθερου Εκφασισμού!
Ανένδοτος Αγώνας μέχρι τη Νίκη! 
Πάλη για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανεξαρτησία! 
Πάλη για Λαϊκή Κυριαρχία, Δικαίωμα στην Εργασία, Οικονομική και Πολιτική Ανεξαρτησία!Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+