AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, June 22, 2013

ΕΡΤ: Το παιχνίδι παίζεται ακόμα!

0 comments
Η ΕΡΤ έχει αποδειχθεί - εώς ενός βαθμού - ένα κοινωνικό Σταλινγκραντ για την κυβέρνηση Σαμαρά. Η τρικομματική είναι ήδη... δικομματική ενώ το ΠΑΣΟΚ διαλύεται περαιτέρω στα πλαίσια της πολιτικής του ηγεμόνευσης από την ΝΔ ως αντικειμενική διαδικασία στα πλαίσια του κοινού τους ρόλου στις αναδιαρθρώσεις και των ειδικών πολιτικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα μας. Ο παλιός δικομματικός-διπολισμός πλέον δεν έχει ούτε 25% της κοινωνίας στο σύνολο του (με βάση τα δικά τους γκάλοπ συνυπολογίζοντας και το μέρος των ψηφοφόρων που δεν ψηφίζουν). 

Τους τρώμε δηλαδη έστω και σιγά σιγά. Δεν έχουν όμως χάσει διότι ξέρουν ότι κάθε σαρωτικό χτύπημα που επιτυγχάνουν απέναντι στο λαό φέρνει πολλαπλά αποτελέσματα για αυτούς στο μέλλον ακόμα και αν προσωρινά πληγώνονται. Κάθε μεγάλος αγώνας που δεν κερδίζει υλικά οδηγεί σε αυτή την αντιφατική και επαμφοτερίζουσα κατάσταση: παράγουμε ρωγμές αλλά ο αντίπαλος κερδίζει σημαντικές μάχες. Όσο όμως ο λαός αντιστέκεται το πράγμα δεν έχει λήξει. Όπως τραγούδησε χθες ο μεγάλος Βασίλης Παπακωνσταντίνου...

...το παιχνίδι παίζεται ακόμα! 

Και όχι μόνο παίζεται αλλά σήμερα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Διότι η ΕΡΤ αντιστέκεται παλικαρίσια. Διότι στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σφυρηλατείται μια πρωτότυπη και ελπιδοφόρα λαϊκή ενότητα με ελπίδα. Διότι στον αγώνα της ΕΡΤ οι δυνάμεις της αριστεράς έχουν ήδη διαδραματίσει θετικότερο ρόλο και έχουν μπει πιο μπροστά. Διότι ο αγώνας μέχρι στιγμής ήδη παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα και έβαλα την χώρα ανεπίστρεπτα σε τροχιά εκλογών. Εκλογών που δεν είναι το τέλος του αγώνα αλλά ένας καλός κόμβος για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα επιμείνουν μέχρι τέλος. Αυτό που τα κόμματα της αντίδρασης καταλαβαίνουν πολύ καλά είναι ότι στο προαύλιο της ΕΡΤ παίζεται η αλλαγή της συλλογικής αντίληψης για το αν οι αγώνες στην εποχή του μνημονίου μπορούν να κερδίσουν. Διότι αν η ΕΡΤ κερδίσει όλοι οι άλλοι κλάδοι... έρχονται! Όπως λέει και μια διαφήμιση... "μετά το ποπ δεν έχει στοπ!". 

Και εδώ έρχεται η θέση μας για την ανάγκη μετατροπής της ΕΡΤ στο κοινωνικό Στάλινγκραντ της εποχής μας. Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει η μάχη που ο αντίπαλος δεν υπολόγισε σωστά. Η μάχη που νόμισε ότι θα κερδίσει στα πλαίσια της προέλασης του αλλά εν τέλει ιστορικά θα μείνει ως η μάχη που επέφερε την αντιστροφή των συσχετισμών και της πορείας των πραγμάτων. Παρά τις μέχρι σήμερα αδυναμίες του λαϊκού κινήματος η δυνατότητα αυτή υπάρχει. Το παιχνίδι παίζεται ακόμα!

Απαιτείται όμως μια ορισμένη θέση και στάση που κωδικοποιείται από το σύνθημα που ήχησε και όρισε την πορεία της μάχης στην μέχρι τότε ασήμαντη αυτή σοβιετική πόλη: 

"Ούτε ένα βήμα πίσω!"

Ούτε ένα βήμα πίσω από την Αριστερά και κάθε αγωνιζόμενη πολιτική δύναμη που οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πολιτική υπεράσπιση αυτού του αγώνα. 

Ούτε ένα βήμα πίσω από την προβολή του αναγκαίου αριστερού προγράμματος άμεσης ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου για την επανακατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, την κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, την οικονομική ανεξαρτησία με την ανακατάληψη της νομισματικής αυτονομίας ως αρχή, την κατεύθυνση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ούτε ένα βήμα πίσω από την ανάγκη να ενταχθεί ο λαός σε ένα ενιαίο συλλογικό όραμα ανατροπής, κοινωνικής προόδου και προκοπής. 

Ούτε ένα βήμα πίσω από την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ από όλες τις δυνάμεις του κινήματος. Ο αγώνας της ΕΡΤ είναι ο αγώνας του κάθε ένα από εμάς. Το προαύλιο της ΕΡΤ είναι ο χώρος ενότητας του λαού!

Ούτε ένα βήμα πίσω από την ανεξάρτητη - δημοκρατική λειτουργία της ΕΡΤ που σήμερα επιτελούν οι εργαζόμενοι. Ούτε ένα βήμα πίσω από αυτή την νέα σελίδα ανεξάρτητη δημοσιογραφίας που άνοιξε!

Ούτε ένα βήμα πίσω...
...μέχρι τη Νίκη!

Μέχρι να καρφώσουμε και εμείς τη σημαία της ελπίδας στην καρδιά του τέρατος της μνημονιακής πολιτικής, των τραπεζικών και ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων που σκλαβώνουν τους λαούς, των επίσημα ή ανεπίσημα ακροδεξιών στοιχείων και κομμάτων. Για μια νέα μεγάλη άνοιξη του λαού μας! 


Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+