AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, June 11, 2013

Τρικομματική όπως... Χούντα! Φασιστικό μένος κατά της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης!

0 comments


11 του Ιούνη και η τρικολόρ κυβέρνηση της υποταγής στο γερμανικό 4ο Ράιχ και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων έναντι του λαού προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή το σήμα έχει ήδη κατέβει με ευθύνη της κυβέρνησης και εκτελεστές τα ΜΑΤ. 

Με ποιο επιχείρημα; 
Αυτοί που βάζουνε το χέρι απευθείας στη τσέπη του λαού, αυτοί που του βάζουνε χαράτσια και του κόβουν το μισθό, αυτοί που διογκώνουν το χρέος, χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ποσό των περίπου 5 ευρώ το μήνα που πληρώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης για την ΕΡΤ. Με αυτό το σαθρό επιχείρημα προωθούν το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοση των συχνοτήτων και του εξοπλισμού της στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την ακόμα πιο σκληρά ελεγχόμενη ενημέρωση. 

ΕΡΤ σημαίνει Δημοκρατία
Ο αγώνας για τον Τύπο ήταν πάντα συνδεδεμένος με την πάλη για την Δημοκρατία. Ειδικά όμως στο ζήτημα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων, ο αγώνας αυτός περνά μέσα από την ανάγκη για δημόσιο φορέα. Διότι στην εποχή των κλειδωμένων συχνοτήτων και της κυριαρχίας του μονωπολιακού κεφαλαίου, των ολίγων και των ημέτερων, η ύπαρξη Δημόσιου και Κοινωνικά Ελεγχόμενου Φορέα Ραδιοτηλεόρασης είναι προυπόθεση για την ελευθερία και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης!

Χούντα; Και βάλε...
Τέτοια επίθεση στην δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έκανε ούτε η Χούντα. Χούντα και Ναζί ελέγξανε τον τύπο, διαδίδαν ψέματα. Μα ούτε και αυτοί οι ίδιοι δεν κλείσανε αυτό τον φορέα. Η Χούντα κατέβασε την ΕΡΤ για μερικές ώρες. Ούτε αυτοί οι ίδιοι οι ιστορικοί εκπρόσωποι του φασισμού δεν πήγανε να θανατώσουν την ίδια την ύπαρξη του δημόσιου φορέα ενημέρωσης. Η τρικολόρ κυβέρνηση ξεπερνά τους Ναζί και τον Παπαδόπουλο. Είναι Χούντα και κάτι παραπάνω...

Ποιοι μιλούν για πελατοκρατεία;
Ποια λογική "πελατείας" θέλουν να σταματήσουν στην ΕΡΤ; Αυτή που δημιούργησαν οι ίδιοι προφανώς! Μέσα στην κρίση και υπό το βάρος των απειλών και του τρόμου, τα κόμματα του κατεστημένου προσπαθούν να ξεπλυνθούν διά της γκεμπαιλίστικης προπαγάνδας. Φορτώνουν τα συσσωρευμένα προβλήματα σε κάποιους άλλους. Σε κάποιες "νοοτροπίες" αφαιρετικές λες και δεν έχουν ονοματεπώνυμο και σχετιζόμενους πολιτικούς φορείς. Αυτοί τα έκαναν και αυτοί τα κάνουν! Με θεατρινισμούς όμως για υπαρκτά προβλήματα αυτοί χτυπάνε στο ψαχνό τη δημοκρατία και όχι τα καρκινώματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Διαφωνεί η Αριστερά, στηρίζει η Χρυσή Αυγή...
Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός. Τον Σαμαρά τον στηρίζει σε αυτή την κίνηση η Χρυσή Αυγή. Δεξιά και μαζί Ακροδεξιά. Δεν ξεχνάμε φυσικά τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Αλλά η ιδιαίτερη στήριξη της Χρυσής Αυγής πρέπει να υπογραμμισθεί. Η κυβέρνηση προχωρά τον φασισμό. Η Χρυσή Αυγή την στηρίζει διότι συμφωνούνε στα βασικά.

Η ΕΡΤ που κλείνουν...
Ναι δεν έχει την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Ναι δεν είναι η ΕΡΤ που θέλουμε και ναι δεν λειτουργεί όπως θα θέλαμε. Είναι όμως παράλληλα η ΕΡΤ του μεγάλου ιστορικού αρχείου. Η ΕΡΤ που έχει υφάνει την ιστορία της μαζί με την ιστορία αυτού του τόπου. Κλείνουν την ΕΡΤ που έφτιαχνε εκπομπές όπως η παρακάτω... Αυτή την ΕΡΤ θέλουν να κλείσουν. Δεν είναι κίνηση διάσωσης 2000 μισθών όπως λένε. Αν ζητούσανε τα χρήματα από τους παράνομους καναλάρχες των ιδιωτικών θα βγάζανε πολύ περισσότερα ενώ παράλληλα ο λαός μας ποτέ δεν παραπανέθηκε για τα 50 ευρώ που δίνει το χρόνο παρά το ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές. Την ΕΡΤ την κλείνουν για να φιμώσουν κάθε προοπτική διαφωνίας. Στον φασισμό δεν χωρά στο πολυτεχνείο. 


Ο Λαός αγκαλιάζει την ΕΡΤ
Από την πρώτη στιγμή ο λαός αγκαλιάζει την ΕΡΤ και κάνει τον αγώνα των εργαζομένων, δικό του αγώνα. Και έτσι είναι: το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα όλου του λαού. Η διαφύλαξη της ΕΡΤ γίνεται κομμάτι του ευρύτερου αγώνα. Χιλιάδες έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και από τα κτήρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Μαζική η υποστήριξη. Ενεργή η συζήτηση για το ευρύτερο δημοκρατικό ζήτημα. Από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και από γωνία σε γωνιά της γης, ο λαός μας στέκεται δίπλα στον αγώνα για την διαφύλαξη της ΕΡΤ. Και σήμερα και αύριο.


"Εδώ ΕΡΤ" ... το σύνθημα που ζωγραφίζεται στα χείλη


Αντιδημοκρατική Ξεφτίλα της Κυβέρνησης Διεθνώς
Η κίνηση των τρικολόρ φασιστών της κυβέρνησης έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις.Όλα τα μέσα τύπου αναφέρουν με το ζήτημα με δριμύ κατηγορώ και απορία για την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς συνεχίζει την πορεία του Παπαδόπουλου ως προς την εικόνα των κυβερνητών της χώρας μας προς τον υπόλοιπο κόσμο. Παρά την συνολική υποχώρηση της δημοκρατίας στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού διεθνώς, η κίνηση της Τρόικας εσωτερικού υπερβαίνει και πάλι τα όρια αντοχής των κοινωνιών διεθνώς.
Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει...
Η κυβέρνηση ποντάρει στην φαινομενική ηρεμία που είχε επικρατήσει στο επίπεδο του κοινωνικού αγώνα. Τα φαινόμενα όμως απαιτούν διότι η κοινωνία βράζει και έχει τεντωμένες τις κεραίες και τα αντανακλαστικά της. Σήμερα αυτό φάνηκε και θα φανεί περαιτέρω στην εξέλιξη των πραγμάτων. Εκεί που οι κυβερνήτες, ως σύγχρνοι αλαζόνες, νομίζουν ότι ελέγχουν την κοινωνία αυτή σηκώνεται και πάλι. Αυθόρμητα αλλά όχι αναίτια βγαίνει μπροστά το πλήθος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αγώνα. Κάθε Ναπολέων έχει το βατερλώ του. Και ο Σαμαράς δεν έχει καν τις ικανότητες του ιστορικού Ναπολέοντα ενώ το μόνο που μοιράζονται είναι το κόμπλεξ της εξουσίας. Οι Κυβερνήσεις πέφτουν. Ο Λαός μένει. Θα νικήσουμε!


Ανατροπή της Κυβέρνησης του Νεοφιλελεύθερου Εκφασισμού!
Πάλη για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανεξαρτησία!
Πάλη για Λαϊκή Κυριαρχία, Δικαίωμα στην Εργασία, Οικονομική και Πολιτική Ανεξαρτησία!


Ο Αγώνας για την ΕΡΤ, την δημοκρατία στην ενημέρωση, την ελευθερία του Τύπου είναι αγώνας όλου του Λαού!
Θα Νικήσουμε!


Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+