AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, June 16, 2013

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν άμεση επίθεση στη Συρία και Εξοπλισμό των Ανταρτών με όπλα υψηλής τεχνολογίας!

0 comments
ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΟΗΕ: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΟΧΙ Ο ΑΣΑΝΤ
Νέες επικίνδυνες εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη πολεμική ανάφλεξηστην περιοχή μας, φέρνει η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμανα ξεκινήσει άμεσα τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών.
Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ως αιτία της απόφασης, την ύπαρξη «αδιάσειστων στοιχείων» που αποδεικνύουν  ότι στη Συρία η κυβέρνηση Άσαντ έχει κάνει χρήση του χημικού όπλου «σαρίν», ξεπερνώντας την «λεπτή κόκκινη γραμμή», εξελίξεις που θυμίζουν έντονα τις κατηγορίες των Αγγλοαμερικανών  κατά του Σαντάμ Χουσεΐν και το επακόλουθο ματοκύλισμα του ιρακινού λαού.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το εύρος της βοήθειας προς τους αντιπάλους του προέδρου της Συρίας.
Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι 100-150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την χρήση των χημικών και ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία από πολλαπλές πηγές ενημέρωσης για τη χρήση -μεταξύ άλλων- και του φονικού αερίου σαρίν.
Αντίστοιχες εκτιμήσεις είχαν διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα και οι κυβερνήσεις της Βρετανίαςκαι της Γαλλίας. «Έχουμε εξασφαλίσει δείγματα από τη Συρία που εξετάσθηκαν» στη Βρετανία και «αποκάλυψαν την παρουσία του αερίου σαρίν» είχε τονίσει ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις. Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς είχε επίσης δηλώσει ότι η χρήση του απαγορευμένου αερίου έγινε «από το καθεστώς και τους συνενόχους του».
ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ
Η αντίδραση της Ρωσίας πάντως, ήταν άμεση με ανώτατο αξιωματούχο του Κρεμλίνου να κάνει λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία που αποτελούν πρόσχημα για στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Ο Αλεξέι Πούσκοφ επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ρωσικής Δούμας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ομπάμα βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον Μπους»
Στη σύνοδο της G8 την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με το Βλαντιμίρ Πούτιν και όπως αναφέρει ο αμερικανικός Τύπος, στόχος του πρώτου θα είναι η εύρεση πολιτικής λύσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, πάνω από το 80% των νεκρών είναι άνδρες, αλλά ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα είναι και περισσότερα από 1.700 παιδιά, ηλικίας κάτω των 10. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΟΗΕ σε αναφορά του γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν,να μην έφτανε η ζωή σε μία εμπόλεμη κατάσταση, τα παιδιά στρατολογούνται, ακρωτηριάζονται ή βιάζονται από κυβερνητικές δυνάμεις ή ομάδες ανταρτών.
ΟΗΕ: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Ερευνητές του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με βάση μαρτυρίες θυμάτων και στοιχεία που έχουν συλλέξει από ιατρικές πηγές, αναφέρουν πως οι αντικαθεστωτικοί έκαναν χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν.
Όπως δήλωσε μέλος της Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως το καθεστώς έχει κάνει χρήση χημικών.
«Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ερευνητών μας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στις γειτονικές χώρες και έχουν πάρει συνεντεύξεις από θύματα, γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων, υπάρχουν ισχυρές υποψίες, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αδιάσειστες αποδείξεις ότι έγινε χρήση του αερίου σαρίν, βάσει των ιατρικών εξετάσεων των θυμάτων», δήλωσε η Ντελ Πόντε μέλος της Επιτροπής.
Ωστόσο η Ντελ Πόντε τονίζει πως «η χρήση χημικών έγινε από την πλευρά των αντικαθεστωτικών και όχι από τις κυβερνητικές δυνάμεις». Παράλληλα έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για το που και πότε ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί το νευροτοξικό αέριο σαρίν.
Λίγο αργότερα όμως, η ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία ανακοίνωσε πως «δεν έχει καταλήξει σε αποτελέσματα που να επιτρέπουν το συμπέρασμα πως έγινε χρήση χημικών όπλων από τις εμπλεκόμενες πλευρές».
«Κατά συνέπεια μέχρι σήμερα η επιτροπή δεν είναι σε θέση να σχολιάσει περαιτέρω αυτούς τους ισχυρισμούς», προστίθεται σε ανακοίνωση της επιτροπής, με την οποία διαψεύδει ουσιαστικά τηνΚάρλα ντελ Πόντε.
Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές στη Συρία, αντάρτες και καθεστώς, έχουν αλληλοκατηγορηθεί για χρήση χημικών όπλων σε επιθέσεις κοντά στο Χαλέπι και σε ακόμα μία στη Δαμασκό, τον Μάρτιο. Επίσης αναφορές για χρήση χημικών υπάρχουν και για επιθέσεις που σημειώθηκαν το Δεκέμβριο στη Χομς.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.
Πηγή: iskra.gr

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+