AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, June 17, 2013

ΕΡΤ 17/6/2013: Και αυτή η κυβέρνηση υπαναχωρεί μπροστά στον αγώνα του λαού! Η πορεία για τη νίκη τώρα ξεκινά!

0 comments
[Προηγούμενα άρθρα του blog μας για την ΕΡΤ: Τρίτη 11/6/2013, Κυριακή 16/6/2013]

ΕΡΤ 17/6/2013: Πρώτη νίκη του λαού μας μετά από μέρες και μέρες, μήνες και μήνες, χρόνια μαύρου. Μάυρου στις καρδιές μας, στις ζωές μας, στα νιάτα μας, στα γηρατειά μας. 

Τελείωσε η μάχη για την ΕΡΤ; Όχι, κάθε άλλο. Η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι της τελικής νίκης. Αλλά σήμερα φάνηκε κάτι πολύ σημαντικό...

...και οι κυβερνήσεις του μνημονίου πάνε πίσω!
Η ψευδεπίγραφη εικόνα των αταλάντευτων και "πολύ σκληρών για να υπαναχωρήσουν" κυβερνήσεων και υπουργών του μνημονίου μόλις έσπασε. Κάνανε το πρώτο βήμα πίσω. Και όπως είναι σαφές μετά το πρώτο βήμα μπορούν να ακολουθήσουν και... επόμενα! Τώρα που η συλλογική μας συνείδηση βλέπει πρακτικά ότι νίκες μπορούν να επιτευχθούν ξεκινά μια άλλη πορεία. Σήμερα η οργή, η αγανάκτηση, ο καημός για μια άλλη πατρίδα, για ένα μέλλον αξιοπρέπειας και δημοκρατείας συναντιέται με την ελπίδα της νίκης. Αλήτη - προδότη Σαμαρά σου έλαχε να τα πληρώσεις εσύ όλα! Σου ερχόμαστε! 

Κάθε αρχή και δύσκολη...
Μας πήρε καιρό. Είναι αλήθεια. Κόστισε πολύ. Δόθηκαν δεκάδες μάχες και σε όλες οι κυβερνήσεις βγαίνανε νικητές. Βρήκαν τρόπο να τα βγάλουν πέρα με τους αγανακτισμένους. Την σκαπουλάρανε οριακά στις εκλογές του περσινού καλοκαιριού. Σήμερα δεν χάσανε ολοκληρωτικά. Αλλά έχουν μια πρώτη ουλή στο πρόσωπο. Φάγαμε πολλές αλλά ρίξαμε κιόλας. Έχουν και αυτοί σημάδια στο πρόσωπο. Μας πήρε πολύ να διορθωθούμε. Να δυναμώσουμε. Να ενωθούμε. Να κινηθούμε οργανωμένα. Να αρθρώσουμε το δικό μας εναλλακτικό λόγο. Για όλα αυτά τώρα είμαστε πιο ικανοί. Με βάση αυτά και την συσπείρωση λαού και αριστεράς μπροστά στο ευθύ πλήγμα της δημοκρατίας που επιχείρησε η κυβέρνηση, κερδίσαμε μια πρώτη μερική νίκη, ένα πρώτο θετικό βήμα. Κάποιοι αιώνια απαισιόδοξοι θα πουν ότι αυτό είναι μικρό. Μα είναι τόσο μεγάλο γιατί δείχνει ότι μπορούμε!

Σταθερότητα. Πυγμή. Αντεπίθεση! 
Πατάμε στη δύναμη μας και συνεχίζουμε. Σήμερα πιο αποφασιστικά απαιτείται η ένταση της πάλης για την ΕΡΤ και ευρύτερα ενάντια στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής που σέρνει πίσω του το μνημόνιο, η πολιτική της χρεοκρατείας, η παράδοση της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας και ο έλεγχος μέσω των μηχανισμών της Ευρωζώνης και η προδοτική παράδοση της κυριαρχίας στον τόπο μας. 

Στην κατεύθυνση αυτή η λαϊκή ενότητα που οικοδομήθηκε στο μέγαρο της ΕΡΤ και η δυναμική στάση των δυνάμεων της αριστεράς αποτελούν οδηγό για τις νίκες που μπορούν να έρθουν. Σήμερα απαιτείται η βαθύτερη οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου για την πολιτική ανατροπή για την άμεση ριζοσπαστική διέξοδο του τόπου. Στη κατεύθυνση αυτή ο ρόλος της αριστεράς με την ευρύτερη δυνατή μετωπική συγκρότηση είναι καθοριστικός ως προς την οργάνωση ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης και την δημοκρατική διέξοδο της χώρας και την προβολή-οργάνωση του προγράμματος πολιτικής διεξόδου που θα απαντά πως ο λαός μας θα κερδίσει τη μάχη της ανατροπής του μνημονίου, της άρνησης του χρέους, της ανακατάληψης της οικονομικής ανεξαρτησίας και την απεμπλοκή από τους μηχανισμούς χρηματικής υποδαύλισης της ΟΝΕ και πάνω από όλα τη μάχη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τις ανάγκες του λαού. Σήμερα ανοίγει η συζήτηση για αυτά τα θέματα, η συζήτηση για ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης των πολιτικών δυνάμεων κόντρα σε λογικές που αποδέχονται βασικές πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου όπως το ευρώ αλλά και η συζήτηση για ένα νέο μετωπικό άνοιγμα και συμμαχία των δυνάμεων της αριστεράς. Όχι ως φιλοσοφικό ζήτημα. Ως συγκεκριμένες επιλογές που πρέπει να προχωρήσουν σε επαφή και ζύμωση με τον λαό. Διότι πάνω από όλα απαιτείται η οικοδόμηση κοινωνικών συμμαχιών που θα βλέπουν ένα όραμα συλλογικής προοπτικής στα πλαίσια του προγράμματος της αριστεράς. 

Η εποχή δίνει δυνατότητες αλλά συγχρόνως απαιτεί ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Σήμερα, μετά την 17η του Ιούνη και το πρώτο μάτωμα της κυβέρνησης Σαμαρά, προχωράμε σε... Αντεπίθεση! 

Για την ΕΡΤ: Ούτε Ένα Βήμα Πίσω
Την ΕΡΤ δεν την αφήνουμε τώρα. Αντίθετα, τώρα επιμένουμε. Με ποιοτική δημοσιογραφία. Με εργαζόμενους που αγωνίζονται. Με λαό που επιμένει στον στόχο της ελεύθερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Με πρωτότυπες επιλογές για μια νέα εναλλακτική δημοσιογραφία. Η μάχη της ΕΡΤ ήρθε στα ίσα μεταξύ λαού και κυβέρνησης ενώ παράλληλα έχουμε το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα. Έχουν τους μηχανισμούς τους. Ο λαός έχει τη δύναμη του. Αρκεί μόνο να τη συγκροτήσει και να τη δείξει για να τρέμουν χίλιοι τυρρανοι!

ΕΡΤ - 1 εβδομάδα αγώνας και μόλις ξεκινήσαμε
ΕΡΤ - ο πρώτος μνημονιακός αγώνας που ξεκινά με νίκη
ΕΡΤ - ο αγώνας που έδειξε ότι υπάρχει άλλη δημοσιογραφία
ΕΡΤ - ο αγώνας για τη δημοκρατία που έδειξε ότι ζει στις καρδιές όλων των Ελλήνων

Δεν τελειώσαμε. Θα έχουμε δύσκολες μάχες και έχει καιρό για τον ήλιο. Αλλά πέρα από την χαρά όσων είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο μέγαρο της ΕΡΤ και να νοιώσουν την πυγμή αυτού του αγώνα, ας σκεφτούμε την χαρά των γερόντων μας που απόψε θα δουν ΕΡΤ μετά από μία εβδομάδα που το μαύρο τους συγκλόνισε - που τους έκανε να νοιώσουν ότι τόσα χρόνια αγώνες, πολέμοι και διώξεις πήγαν στράφι. Όχι δεν πήγαν χαμένα!

Λαός Ενωμένος - Ποτέ Νικημένος! 

Κλείνουμε με ένα ακόμα κομμάτι από το "Άξιον Εστί" όπως αυτό τραγουδήθηκε από χιλιάδες χείλη στο προαύλιο της ΕΡΤ, το Σάββατος 15/6/2013. Θα Νικήσουμε! Λαός με τέτοια μουσική δεν μπορεί να χάνει για πολύ! Αριστερή Διέξοδος

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+