AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Tuesday, June 25, 2013

15η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

0 comments
Πηγή: iskra/gr
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 25/6, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Πλήθος κόσμου και κυρίως νεολαίων συνέρρευσε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το τριήμερο (22-23-24/6) ενάντια στις τρομοκρατικές απειλές γιαεκκένωση του κτιρίου της Αγ. Παρσκευής από τονΓ. Στουρνάρα και παρά το τριήμερο αργίας.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και πλήθος αλληλέγγυων, συνέχισαν με τη μαζική και αγωνιστική τους παρουσία τον αγώνα τους να κρατήσουν ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Διοργανώθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανοιχτές συζητήσεις στο προαύλιο της ΕΡΤ , ενώ υπήρχε και πλούσιο καλλιτεχνικό και κυρίως μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή πλήθους ελλήνων καλλιτεχνών.
Σήμερα, Τρίτη(25/6), στις 18:00 το απόγευμα, συγκαλείται σύσκεψη της ΠΟΣΠΕΡΤ με σωματεία εργαζομένων από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 27 δικηγόροι από την Θεσσαλονίκη κατέθεσαν μήνυση κατά των υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου, επειδή δεν εφάρμοσαν την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ. Οι υπογράφοντες την μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα τουΑρείου Πάγου ζητούν να ασκηθεί ποινική δίωξη στους υπεύθυνους υπουργούς για μη εφαρμογή της διαταγής και παράβαση καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση που έχουν καταθέσει τρία δημοσιογραφικά σωματεία κατά του υπουργού Οικονομικών και τουυφυπουργού στον πρωθυπουργό για παραβίαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, με την οποία διατάχθηκε η άρση του «μαύρου» που έχει πέσει στις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ είναι εξ ορισμού άμεσα εκτελεστή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εκδόθηκε έως το βράδυ της περασμένηςΠέμπτης, όταν συνεδρίαση η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και εξειδίκευσε την απόφαση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 25/6, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν σήμερα, στη 1 μ.μ., οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Το βράδυ το προαύλιο του Ραδιομεγάρου θα πλημμυρίσει ξανά μουσικές!

Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! Αυτές τις μέρες η ΕΡΤ σηματοδοτεί  τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται.

Σηματοδοτεί  την ανάγκη συσπείρωσης όλων! Των Απολυμένων, των νέων  άνεργων, των  επιστρατευμένων  στην εκπαίδευση, στο  ΜΕΤΡΟ, των  ναυτεργάτων, των 1000 απολυμένων του Κατσέλη και όπου άλλου, των απεργών  σε κάθε χώρο δουλειάς, των επισφαλώς εργαζόμενων και όλων αυτών που  ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου με στυγνό εκτελεστή  την  Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Που αγνοεί υβριστικά τη Δημοκρατία και  το Σύνταγμα των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Εδώ και τώρα να ΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ,  να σταματήσει η διαπόμπευση της  χώρας μας σε όλο τον κόσμο, η απομόνωση της και το σκοτάδι που έχει επιβληθεί  στη δημοκρατία, με το μαύρο στην  ΕΡΤ !  Ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να έχει ενημέρωση και πολιτισμό που μόνο μια ΕΡΤ σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  μπορεί να προσφέρει, όπως τονίζει και η  FERA - FoderationofEuropeanFilmDirectors - Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών.


Oι εκδηλώσεις στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ συνεχίζονται:

13.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε

18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


20.30- 21.30 «Εραστές του ονείρου»  Περικλής Λοριδας  (Σπύρος Καράμπελας - Δημήτρης  Σταυρουλάκης)


21.30 Αργυρώ Καπαρού (Βασίλης Χαντζηλούκας - κιθάρα  - Γιάννης Τσολκας  πιάνο)


22.30- 23.30 «Σήμερον έγχρωμον» Δάφνη Πανουργιά - Λουκάς Πανουργιάς τραγούδι- Γιώργος Καλκάνης πιάνο- Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο.


23.30 - 24.30 Γιώργος  Ρους

24.30 Δάφνη Λέμπερου έντεχνο - παραδοσιακό (ακορντεόν - κλαρίνο- φωνή)

Στέφανος Κοκκαλης (πιάνο - τραγούδι)


01.30 Τάκης  Μπουρμάς  - Άννα Μπουρμά (έντεχνο)


Κάθε μέρα- κάθε ώρα στο Ραδιομεγαρο ΕΡΤ

ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αποφασιστικότητα και μαζικότητα συνέχισαν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ - 3, οι οποίοι σε εργασιακή συνέλευση την Πέμπτη(20/6), αποφάσισαν να παραμεινουν στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και των ραδιοφώνων της και να συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά τις εκπομπές και το πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει.
Κάλεσαν επίσης τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα τους διότι «τίποτε δεν τελείωσε» και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αυτό που δεν έγινε τις πρώτες μέρες, δηλαδή η δια της βίας εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ 3, πιθανόν, να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Παρά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι εργαζόμενοι δεν κάμφθηκαν, ενώ και το κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει από την ώρα που έπεσε το μαύρο στις οθόνες και η σιγή σήματος στα ραδιόφωνα συνεχίστηκε αμείωτο. Καθ'όλη τη διάρκεια του τριημέρου πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Στρατού. Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκεσειρά μουσικών και καλλιτεχνικών δρώμενων. Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα προσφέρθηκεανιδιοτελώς στον κόσμο από μεγάλη μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου , όχι μόνο τηςσυμπρωτεύουσας αλλά και όλης της χώρας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (25/6)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 και την Τρίτη (25/6), οι οποίοι οργανώνουν νέα συγκέντρωση το απόγευμα έξω από το κτήριο της Λεωφόρου Στρατού. Σε ανακοίνωσή τους, μάλιστα, καλούν τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα τους για να παραμείνει ανοικτή η ΕΡΤ. Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΤ3 αναφέρει τα εξής:
"Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι στο κοινό μας αίτημα να παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ, ελεύθερη και ανεξάρτητη, χωρίς χειραγώγηση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.
ΚΑΛΟΥΜΕ
Σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και αλληλέγγυους πολίτες στη συγκέντρωση την Τρίτη 25/6 στις 19:30 έξω από το κτίριο της ΕΤ3 (Λ.Στρατού).
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση συμμετέχουν:
το μουσικό σχήμα ΝΥΞΙΣ σε ένα συνδυασμό έντεχνου, ροκ, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής
η ομάδα χορού FLAMENCO ''a compás''
το εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet Fortissimo
το συγκρότημα Grace Abbott- Summer house rock
Η ΕΡΤ3 εξακολουθεί να παράγει πρόγραμμα. Για το τηλεοπτικό μπορείτε να επισκέπτεστε τους ιστοτόπους www.veetle.com (ert3live) και www.thepressproject.com. Για το ραδιοφωνικό τον ιστότοπο www.veetle.com (ert3radio)."

«ΖΗΤΩ Η ΕΡΤ»: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΓΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
Ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων δημοσιογράφων, διανοουμένων, συγγραφέων, ηθοποιών, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τίτλο: «Ζήτω η ΕΡΤ, εν ονόματι της δημοκρατικής ελευθερίας!», δημοσιεύει η βελγική εφημερίδα Libre Belgique.
Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε με αυτήν την τουλάχιστον αυθαίρετη απόφαση, τόσο άδικη όσο και αδικαιολόγητη, ενώ βρίσκεται αποκομμένος, χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική σύνδεση, από τη διασπορά του: αυτή η πράξη πολιτικής βίας, σε κάθε σημείο αντίθετη στις ίδιες της αρχές της δημοκρατίας, υπενθυμίζει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, και τα σκοτεινά χρόνια 1967-1974.
Εσείς, Κύριε πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνος για αυτή τη λυπηρή απόφαση, τόσο όσον αφορά την ουσία της, αλλά όσο και τη διαδικασία που επιλέξατε»(…)
Εκφράζουμε την πιο βαθιά και ειλικρινή αλληλεγγύη μας στον Ελληνικό λαό, που υποφέρει όλο και περισσότερο από τις παράλογες και αντί-παραγωγικές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
Από την άλλη, οι πρόχειρες μεθόδοί σας, απαράδεκτες από κάθε άποψη, αντί να επιλύσουν πολιτικά το θέμα, εφόσον αδιαφορείτε για τη λαϊκή βούληση, στέλνουν στο δρόμο, στην ανεργία, χωρίς προειδοποίηση, ούτε πρόβλεψη, σχεδόν 3000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν οφείλουν να πληρώσουν τα λάθη της επαγγελματικής τους ιεραρχίας, (την όποια οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος φρόντισαν να τοποθετήσουν).
Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας σας διαφώνησε, με δικαστική απόφαση, διατάζοντας την άμεση επαναλειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης, την οποία θελήσατε να εκκαθαρίσετε ατιμώρητα.
Επείγει λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, πριν από κάθε άλλη ενέργεια, να επαναλειτουργήσει η ελληνική ραδιοτηλεόραση: Η ελληνική δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στο κόμμα σας, ούτε εξάλλου στην κυβέρνηση που διευθύνετε.
Ας αποτελέσετε εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, άξιος εκπρόσωπος του λαμπρού παρελθόντος της Ελλάδας και των μεγάλων αντρών της - από τον Όμηρο ως τον Αριστοτέλη, τον Ιπποκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Επίκουρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή ή τον Αισχύλο, που διαμόρφωσαν την αθάνατη ιστορία της, τόσο σε επίπεδο φιλοσοφικό, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφικό ή καλλιτεχνικό: μία ιστορία χωρίς την οποία η ίδια η Ευρώπη, και επομένως η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. Ζήτω η ΕΡΤ!»
Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+