AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Thursday, June 20, 2013

10η ΜΕΡΑ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

0 comments
Ρεπορτάζ από την iskra.gr
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.30μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ!
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνας τους δηλώνουν για 10η μέρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Το απόγευμα της Τετάρτης 19/6 συνεδρίασε τοδιασωματειακό των ΜΜΕ και αποφάσισε να καλέσει στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 20/6 όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και τους αλληλέγγυους στον αγώνα των εργαζομένων έξω από το ΣτΕ στην Πανεπιστημίου, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του ΣτΕ παρουσία του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ.Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπουεπαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δηλώνουν "Η ΕΡΤ θα παραμείνει ζωντανή, δεν θα φύγουν από το κτίριο και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους απολυμένους οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εκπέμπουν και δεν υπογράφουν οποιαδήποτε άλλη σύμβαση εργασίας".
Μετά τη συνάντηση της Τετάρτης 19/6, που κράτησε 3,5 ώρες, χωρίς τελική συμφωνία, σήμερα Πέμπτη στιΙς 20.30 μ.μ. θα ξανασυνεδριάσουν οι τρεις εταίροι προσπαθώντας να βρούν λύση και να μειώσουν τις πολιτικές συνέπειες του φασιστικού κλεισίματος της ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στη συγκέντρωση συμπαράστασης αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, που συνδιοργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με ομοσπονδίες και σωματεία. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε επιτροπή βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Α. Τσίπρα.
Κρίσιμη συνεδρίαση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την τύχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα 20/6 στις 18.00μ.μ.  η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Επιτροπή υπό τον πρόεδρο Κ. Μενουδάκο και με τη συμμετοχή του εισηγητή της υπόθεσης Κ. Κουσούλη και άλλων τριών ανώτατων δικαστών θα ακούσουν σε «κεκλεισμένων των θυρών» διαδικασία τις απόψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και του Δημοσίου για να αποφασίσουν αν θα ακυρώσουν και αναστείλουν την επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση, σε μία διαδικασία ανάλογη αυτής των ασφαλιστικών μέτρων.
Ολα τα κρίσιμα νομικά ζητήματα γύρω από τη συνταγματικότητα του κυβερνητικού μέτρου και τη συμβατότητά του προς το διεθνές δίκαιο θα κριθούν από την Ολομέλεια ΣτΕ το φθινόπωρο (η δίκη προσδιορίστηκε για τις 27/9/13).
Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση θα κριθεί (και θα υπάρξει ένα αναλυτικότερο σκεπτικό) εάν η υπουργική απόφαση προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη, τέτοια που να δικαιολογεί το «πάγωμά» της ή αν κάποιοι από τους λόγους που προβάλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι πρόδηλα (ολοφάνερα) βάσιμοι, έτσι ώστε να πρέπει να ανασταλεί η υπουργική απόφαση.
ΜΗΝΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Μήνυση για παραβίαση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ για το θέμα της ΕΡΤ κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι πρόεδροι τριών δημοσιογραφικών ενώσεων. Η πορεία της μήνυσης είναι μονόδρομος καθώς στρέφεται κατά του υπουργού Οικονομικών και υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ.κ Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου, οπότε θα διαβιβαστεί στη Βουλή κατ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ (19/6):
Σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης, και οι δύο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
Επίσης, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ.
Παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος της Digea για την πραξικοπηματική εμφάνιση του ανυπόστατου μορφώματος ΝΕΡΙΤ.
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου καλεί σήμερα Πέμπτη σε συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους έξω από το ΣτΕ (Παν/μίου και Πεσμαζόγλου),στις 16:30 όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση και αναστολή της ΚΥΑ, η οποία καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απολύει όλους τους εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να προκαλεί. Όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ αλλά προσπαθεί να στήσει και ένα «πειρατικό» ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα.
Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :
 Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
• Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
• Να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, φωτορεπόρτερ, μουσικούς, σκηνοθέτες να πράξουν το ίδιο και να μην βάλουν την υπογραφή τους στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+