AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, July 20, 2012

Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς

0 comments

Πηγή: iskra.gr 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ!

Χιλιάδες κόσμου στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς που οργάνωσε το σωματείο των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας  στη γέφυρα Ασπροπύργου και στη συνέχεια έξω από την πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, την οποία έχουν καταλάβει τα ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη γέφυρα Ασπροπύργου σε συμπαράσταση στους απεργούς χαλυβουργούς.Η πορεία κατέληξε στο εργοστάσιο όπου μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το πρωί στην πύλη της χαλυβουργίας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς χαλυβουργούς, δήλωσε: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετέτρεψε την Ελλάδα σε κράτος του Μάνεση, όπου τα ΜΑΤ κουρελιάζουν κάθε ίχνος συνταγματικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από την πύλη της Χαλυβουργίας και να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες».
Επιπλέον μεγάλη ήταν και η παρουσία μελών του ΠΑΜΕ το οποίο,νωρίτερα σε  ανακοίνωση του ανέφερε: "Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα. Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του ΜΑΝΕΣΗ, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει, συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν. Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του ΜΑΝΕΣΗ που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής. Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί. Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης".

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης, συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, ενώ διαρκώς έφταναν μέχρι αργά και άλλοι αλληλέγγυοι πολίτες προς τους χαλυβουργούς, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής ,οι οποίες δρούν με βάση τις εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης, και δυσχεραίνουν την προσέλευση των χιλιάδων αλληλέγγυων πολιτών στο σημείο της διαδήλωσης.

Πλήθος κόσμου,έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, συμπαράταξης και ενότητας στον κοινό ταξικό αγώνα που έδωσε με τους απεργούς χαλυβουργούς. Η κοινή παρουσία ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πλήθους κόσμου που ένωσαν τις φωνές τους για τον δίκαιο αγώνα των εργατών, κατέδειξε ότι οι ταξικοί αγώνες είναι αγώνες συμπόρευσης και συμπαράταξης ενός ευρύτερου πλατιού, λαϊκού, αριστερού, ταξικού μετώπου, το οποίο δείχνει να υψώνει το ανάστημά του απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της τρικομματικής συμμαχίας του κεφαλαίου,που στηρίζει το Μάνεση!

Είναι βέβαιον ότι η κυβέρνηση και ο ίδος ο Α. Σαμαράς επιχειρώντας να τσακίσουν με την άγρια αστυνομική βία τον αγώνα των Χαλυβουργών, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα πυγμής και αποφασιστικότητας για την προώθηση του μεταρρυθμιστικού αντεργατικού έργου.

Ο αγώνας των Χαλυβουργών έχει εισέλθει στην πιο κρίσιμη αλλά και πιο δύσκολη φάση του.

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας έχουν συγκαλέσει για αύριο Σάββατο (21/7/12) Γενική Συνέλευση,που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση, με ενωτικό και αποφασιστικό πνεύμα, της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Αυτή η απεργιακή κινητοποίηση όσο και αν φαίνεται δύσκολο, μπορεί να πάρει θετική νικηφόρα έκβαση , αν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας επιδείξουν επιμονή και αντοχή!

Κυρίως, όμως, αν, μαζί με την ενότητα, αποφασιστικότητα και επιμονή των απεργών Χαλυβουργών, αναπτυχθεί παράλληλα ένα μεγάλο πραγματικά ενωτικό μέτωπο όλων των αριστερών δυνάμεων και ένα ενωτικό μέτωπο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στο πλαίσιο μιας πλατιάς εργατικής και λαϊκής ενότητας αλληλέγγυου προσανατολισμού.

Οι Χαλυβουργοί μπορεί να παίξουν ένα διπλό θετικό ρόλο: να νικήσουν και ταυτόχρονα να ενώσουν την αριστερά και το κίνημα.

Ζητάμε πολλά;Ίσως: Το αξίζουν όμως οι Χαλυβουργοί εργάτες! Το δείχνουν τα καθαρά πρόσωπά τους , που συμβολίζουν την ελπίδα σε μια χώρα απογοήτευσης και κρίσης!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ   
ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΣΑΜΑΡΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ!

Η άγρια αστυνομική επιχείρηση εναντίον των χαλυβουργών είχε την προσωπική σφραγίδα του Α. Σαμαρά και την πλήρη και απροσχημάτιστη κάλυψη των συνεταίρων του ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την τελευταία να ξεπέφτει σε όρια εξευτελισμού.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Σύμφωνα πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα το πρωί (20/7), έδωσε προσωπική εντολή στους υπουργούς Εργασίας και Δημοσίας Τάξης να διαλύσουν την απεργία και να επιτεθούν στους απεργούς χαλυβουργούς με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο», δήλωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες.

ΠΑΣΟΚ

« Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ

«Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποκτούν δραματικό χαρακτήρα. Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση», αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ.

Ενώ υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, παρουσιάζονται σαν προασπιστές του «δικαιώματος στην εργασία» και σπέρνουν αυταπάτες για μια δήθεν «κοινωνική ειρήνη» που θα συμβάλει στη λύση των προβλημάτων. Το θράσος των κύριων υπαίτιων, που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν ευθύνονται για την «πολεμική» ανεργία και τα μαζικά λουκέτα, είναι απύθμενο!


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+