AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Friday, June 15, 2012

ΣΥΡΙΖΑ;;;;;;;; Θεός φυλάξοι!

2 comments

Το τελευταίο χρόνο και κατόπιν κακής εκτίμησης, δουλεύω σε τεχνικό γραφείο που διατηρούν συγγενείς μου πρώτου βαθμού οι οποίοι τάσσονται ιδεολογικά στο χώρο της δεξιάς και ενίοτε όταν το πράμα ζορίζει το τραβάνε και δεξιότερα π.χ. τίθενται υπέρ του Κασιδιάρη στο προπηλακισμό Δούρου-Κανέλη. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε οι πολιτικές συγκρούσεις δε λείπουν από τη καθημερινότητά μας.Αυτό που συνήθιζε να γίνεται-μέχρι σήμερα τουλάχιστον-είναι να μου πετάνε ένα δημοσιογραφικού τύπου επιχείρημα-πυροτέχνημα, να τους το αποστοιχίζω, ξαναεπιστρέφουν με άλλο να τους το αποστοιχίζω και την επόμενη μέρα ύστερα από πολύ ΣΚΑΪ να επανέρχονται...Έτσι κύλαγε λοιπόν η ζωή στο μικρό γραφείο στα Βριλήσσια μέχρι σήμερα.

Σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσαν σε εμένα και τη γραμματέα-δηλαδή σε όλο το προσωπικό-πως η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο και κατ'επέκταση και το γραφείο από τη προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης που πιθανόν να κυβερνά από Δευτέρα! Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν πως το πιθανότερο είναι αν έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς τη Δευτέρα το γραφείο να κλείσει στο τέλος του μηνός, καθώς η χώρα θα έχει καταστραφεί και "θα κάνουμε να ξαναδούμε δουλειές τουλάχιστον 5 χρόνια άρα δεν έχει νόημα να το κρατάμε ανοιχτό".Μέσα στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν πρόσθεσαν πως στα ράφια των σούπερ μάρκετ παρουσιάζονται δραματικές ελλείψεις και το πλέον πιθανό είναι από Δευτέρα να μην έχουμε φαΐ να φάμε.Επίσης μας είπαν πως πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Λαλιώτης ο οποίος έρχεται τώρα με το Τσίπρα να ξαναρημάξει την Ελλάδα,να τη πετάξει έξω από το ευρώ και να την αγοράσει για 1 κομμάτι ψωμί,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος, ότι τα μισά του στελέχη είναι τρελοί και παίρνουν ψυχοφάρμακα(!!!!!!),ότι το σχέδιό τους είναι να καταστρέψουν τη χώρα και να μας φοροληστέψουν,να διαλύσουν τις επιχειρήσεις και κάθε έννοια επιχειρηματικότητας,ότι θα μας πάρουν όλες τις καταθέσεις για αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να τραβήξουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε (που δεν έχουμε) και να τα σεντουκιάσουμε ή να τα βγάλουμε στο εξωτερικό!

Για το τέλος μας φύλαξαν το καλύτερο: Μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και μας πρότειναν να ψηφίσουμε με "καθαρό μυαλό" και να σκεφτούμε το συμφέρον της χώρας καθώς "καλύτερα γνωστός εχθρός(αυτολεξεί:Τρόικα,Σαμαράς,Βενιζέλος)  ,παρά άγνωστος φίλος(σ.σ: βλ. ΣΥΡΙΖΑ)" και πιο συγκεκριμένα για Σαμαρά-Βενιζέλο "αυτούς έχουμε,με αυτούς θα πάμε". Μας συνέστησαν να ψηφίσουμε ΝΔ καθώς αυτό είναι το συμφέρον του γραφείου άρα και το δικό μας και μας "επέτρεψαν" να ψηφίσουμε έως και...ΠΑΣΟΚ (ενώ παλιότερα ακούγανε ΠΑΣΟΚ και έβγαζαν σπυριά). Σε εμένα συγκεκριμένα-καθώς η γραμματέας είχε μείνει "κάγκελο" σα να της πρόσταξε "Εγέρθητου!!!" ο Καιάδας-που είμαι κι ο πλέον "προβληματικός" μου πρότειναν να ψηφίσω Κουβέλη, μιας και είμαι αριστερός.Όταν αρνήθηκα και τους πρότεινα να σταματήσουν,καθώς οι τόνοι είχαν ανέβει, άρχισαν να με "ψήνουν" ,με τη μέθοδο "μια στο καρφί και μια στο πέταλο", να ψηφίσω-σώσω με τη ψήφο μου το τιμημένο ΚΚΕ το οποίο κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής και εν συνεχεία με έμμεσο τρόπο με αποκάλεσαν προδότη(!!!!!!!!!!!!) επειδή σε αυτές τις εκλογές δε θα στηρίξω ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το οποίο και προέρχομαι ιδεολογικά.Τελικά μου συνέστησαν να ψηφίσω "με το δεξί" και "να προασπίσω το συμφέρον του γραφείου" ή τέλος πάντων αφού είμαι αγύριστο κεφάλι να μη προδώσω τους συντρόφους μου και να στηρίξω ΑΝΤΑΡΣΥΑ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΣΥΡΙΖΑ! ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ! Μάλιστα η τελευταία τους κουβέντα πριν φύγουν ήταν "και πρόσεξε ε! ΌΧΙ ΣΥΡΙΖΑ!"

Φαντάζομαι πόσοι θα βρίσκονται σήμερα σε θέση σαν τη δική μου ή και χειρότερη ακόμα, αφού στη περίπτωσή μου πρόκειται για συγγενείς,άρα υπάρχει μια κάποια ανοχή ως προς τις θέσεις μου τουλάχιστον μέχρι σήμερα και επίσης έχω κερδίσει το δικαίωμα του αντίλογου.Πόση άραγε τρομοκρατία και πόσους τόνους εκβιασμού και πολιτικής βίας να βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς;Με πετσοκομένους μισθούς και δικαιώματα,χωρίς ασφάλιση,με επισφαλείς όρους και συνθήκες εργασίας,με χαράτσια,με τους όρους διαβίωσης να έχουν καταντήσει πολυτέλεια,με καθημερινές αυτοκτονίες, με ανθρώπους που δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν το μεροδούλι-μεροφάι, με τα όνειρα και τα οράματα της νέας γενιάς μαυρισμένα και το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή απαγορευμένους καρπούς.

Το ρεζουμέ της παραπάνω γελοιότητας-αθλιότητας που συνέβη, είναι ο τρόμος που έχει κυριεύσει την αντίδραση ντόπια και ξένη όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Αυτό όμως που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο τρόμο δεν είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς αυτή καθεαυτή, αλλά οι δυνάμεις που μπορεί να απελευθερώσει μια τέτοια κυβέρνηση και το δυναμικό που μπορεί να συσπειρώσει γύρω από σημεία-κλειδιά στη βάση των λαϊκών συμφερόντων. Είναι η ανάταση και η πνοή που θα πάρει το κίνημα από μια τέτοια τροπή των γεγονότων! Θα έχει πλέον καταγεγραμμένη μιας στρατηγικής σημασίας νίκη σε ένα "γήπεδο" που παραδοσιακά συνήθιζε να ηττάται.

Καθήκον της Αριστεράς είναι να συσπειρώσει το δυναμικό της πλέον με άλλους όρους, καθώς με μια κυβέρνηση της Αριστεράς στις 18 Ιούνη η μάχη για την Ελλάδα δεν τελειώνει, αλλά μόλις ξεκινά!
Ένας από τους πολλούς εργαζόμενους σε καθεστως τρομοκρατίας


2 Responses so far.

  1. EviTheS says:

    Και τώρα που ο κίνδυνος απομακρύνθηκε και ευτυχώς δεν θα χάσουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα από τα ράφια των σμ, μπορούμε να χειροκροτήσουμε την ηγεσία του ΚΚΕ για την έντιμη στάση της καθώς και την πλειοψηφία (;) του ελληνικού λαού που δεν άκουσε τις σειρήνες και πήγε για μπάνιο αποφεύγοντας να ψηφίσει, ή ψήφισε την αθώωση των Τσοχατζόπουλων, Χριστοφοράκων etc, καθώς και την φοροαπαλλαγή κάθε εργολάβου + καναλάρχη στη χώρα αυτή...

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+