AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Monday, April 16, 2012

Κανένας στρατιώτης έξω από τα Σύνορα!

0 comments

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

 Σε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση των ανταρτών Ταλιμπάν Κυριακή του Πάσχα στηνΚαμπούλ σημειώθηκε πολύωρη στρατιωτική εμπλοκή των ανταρτών με το εκεί ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη ανταλλαγή πυρών.
Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή απώλειες ελλήνων στρατιωτών.
Το γεγονός έρχεται για άλλη μια φορά να υπογραμμίσει την επιτακτική ανάγκη να αποχωρήσουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από το Αφγανιστάν αλλά και από όλες τις αποστολές στοεξωτερικό.
Η Ελλάδα θύμα του Αμερικανο-ΕΕ ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί να γίνεται «μαντρόσκυλο» του τελευταίου και θύτης για άλλες χώρες και άλλους λαούς.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες

Πολλαπλές επιθέσεις στην κεντρική Καμπούλ εναντίον δυτικών πρεσβειών και εναντίον του κοινοβουλίου που βρίσκεται στα δυτικά της αφγανικής πρωτεύουσας εξεπάλυσαν ένοπλες ομάδας Ταλιμπάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. 

Σε μία από τις συγκρούσεις ενεπλάκησαν και ελληνικές δυνάμεις, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Συγκεκριμένα, στόχος επίθεσης έγινε μία ΝΑΤΟϊκή βάση γνωστή ως Camp Warehouse στα περίχωρα της αφγανικής πρωτεύουσας, όπου Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά.  Οι αντάρτες επιτέθηκαν με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα (RPG). Οι ελληνικές δυνάμεις «επέστρεψαν» τα πυρά και εξουδετώρωσαν την επίθεση. Δύο ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα που εκλήθηκαν στην περιοχή δεν χρειάσθηκε να παρέμβουν.

Την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν αποτελούν 99 άτομα και υπηρετούν στη Καμπούλ. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε από μεγάλη απόσταση και δεν υπήρξε μεγάλος κίνδυνος για θύματα. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ταλιμπάν έγιναν στο πλαίσιο των επιθέσεων που πραγματοποιούν κάθε άνοιξη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «την 15 Απριλίου 2012 και ώρα 13:46 (ώρα Ελλάδος), το στρατόπεδο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, στο οποίο στρατωνίζεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων από αγνώστους.»

» Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτηρίων και στρατοπέδων στην περιοχή της Καμπούλ και άλλων περιοχών του Αφγανιστάν. Οι Ελληνικές και Συμμαχικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά και το συμβάν έληξε χωρίς να υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός.»

» Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ.»

Πολλαπλές επιθέσεις

Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν και επιτεθεί εναντίον του υψίστης ασφαλείας συγκροτήματος όπου βρίσκεται το μέγαρο στο οποίο διαμένει ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι μάχες συνεχίζονται σε δύο από τις τρεις περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας στις οποίες επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, περιλαμβανομένης εκείνης κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας και κοντά στον αυστηρά φρουρούμενο διπλωματικό θύλακο.

«Αντιστέκονται ακόμη σε δύο περιοχές, η μία κοντά στο κοινοβούλιο και η άλλη κοντά στο Kabul Star Hotel», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, στρατηγός Αγιούμπ Σαλανγκί, έπειτα από ισχυρές εκρήξεις και πυρά κοντά σε ξένες πρεσβείες.

Σύμφωνα με τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ένας από τους δύο αντιπροέδρους της χώρας, ο Μοχάμαντ Κάριμ Χαλίλι, ήταν στόχος των συντονισμένων επιθέσεων στην Καμπούλ.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας και ένας άλλος ένοπλος που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι η ομάδα τους είχε διαταγές να επιτεθεί στην κατοικία του Χαλίλι, όπως δήλωσε ο Λουφτουλάχ Μάσαλ εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφάλειας.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι, βάσει των πρώτων πληροφοριών που έχει συλλέξει, το δίκτυο Χακάνι φαίνεται να ευθύνεται για τις συντονισμένες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε, όμως τα προκαταρκτικά στοιχεία για τη σειρά των επιθέσεων που σημειώθηκαν στη χώρα δείχνουν εμπλοκή του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σέντικ Σεντίκι στο Reuters.

Ο Σεντίκι πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει στις ανατολικές επαρχίες Πάκτια και Νανγκαρχάρ, αλλά συνεχίζονται σε κάποιες συνοικίες της κεντρικής Καμπούλ, όπως η Σερ Πουρ, αλλά και στη γύρω περιοχή ενός σουπερμάρκετ το οποίο προτιμούν οι ξένοι που ζουν στην πόλη.

Την ίδια ώρα πηγή από τη βρετανική πρεσβεία ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της βρετανικής αποστολής στην Καμπούλ είναι ασφαλές.

Επιθέσεις σημειώθηκαν και εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ και αφγανικών κυβερνητικών κτιρίων στις επαρχίες Λόγκαρ, Πάκτια και Νανγκαρχάρ.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες είναι από τις πιο ευρείες που σημειώνονται στην αφγανική πρωτεύουσα μετά την απομάκρυνση των Ταλιμπάν από την εξουσία το 2001.

Σύμφωνα με τους ίδιους, βασικοί στόχοι ήταν η γερμανική και η βρετανική πρεσβεία, αλλά και το αρχηγείο της Isaf. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι' αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

«Η κυβέρνηση της Καμπούλ και οι δυνάμεις κατοχής είχαν πει πριν λίγο καιρό ότι οι Ταλιμπάν δεν θα είναι σε θέση να εξαπολύσουν εαρινές επιχειρήσεις. Οι σημερινές επιθέσεις αποτελούν την έναρξη των εαρινών μας επιχειρήσεων και τις σχεδιάζαμε για μήνες», πρόσθεσε.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στο Reuters ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε μια βάση του ΝΑΤΟ, τη δολοφονία 17 Αφγανών αμάχων για την οποία έχει κατηγορηθεί ένας στρατιώτης των ΗΠΑ, καθώς και για τα βίντεο που δείχνουν πεζοναύτες των ΗΠΑ να ουρούν πάνω σε νεκρούς Ταλιμπάν.

Πάντως, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Καμπούλ Ράιν Κρόκερ εκτίμησε ότι η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν στο κύμα συντονισμένων επιθέσεων που σημειώθηκε σε πολλά σημεία της χώρας, και κυρίως στην Καμπούλ, είναι «ένα ξεκάθαρο σημάδι προόδου».

πηγή: in.gr, ΑΠΕ

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+