AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Saturday, April 7, 2012

Ν. Μπογιόπουλος: Ληστεία!

0 comments

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Τον ερχόμενο Οκτώβρη, εις βάρος ενός λαού που το χειμώνα ξεπάγιασε γιατί δεν είχε να πληρώσει για θέρμανση, σχεδιάζουν να επιβάλουννέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και να εκτινάξουν περαιτέρω την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,4 ευρώ το λίτρο! Με αυτήν τη νέα επιβάρυνση, οι αυξήσεις στους ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα έχουν αγγίξει μέσα στη διετία το 1.500%!!!
* Οσο για το «χαρούμενο καλοκαίρι» που βιώνουμε, ήδη η τιμή της βενζίνης φλερτάρει με τα 2 ευρώ το λίτρο!
*
Γιατί συμβαίνουν αυτά; Ιδού:
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών της 26ης Μάρτη που εκδίδεται από την ίδια την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, με μέσο όρο λιανικής τιμής της αμόλυβδης στα 1,804 ευρώ το λίτρο,
το 57% της τιμής (1,02 ευρώ) ήταν φόροι,
το 39% της τιμής (0,7 ευρώ) το νέμονταν τα διυλιστήρια,
το 3% (0,06 ευρώ) οι εταιρείες χονδρικής και
το 1% (μόλις 2 λεπτά του ευρώ) οι βενζινοπώλες.
*
Δηλαδή: Το 99% της τιμής της αμόλυβδης το μοιράζονται οι καπιταλιστές μέσω της φοροεπιδρομής του κράτους τους, των διυλιστηρίων τους και των εταιρειών τους.
Δεν είναι απολύτως καθαρό, επομένως, προς όφελος ποιου διενεργείται αυτή η ληστεία;
Αυτά θα κάνουν αν τους ψηφίσετε...
Μετά τον Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Περιβάλλοντος, που δήλωσε ότι
«δεν καταλαβαίνει τη συζήτηση που μας συγκρίνει με μισθούς Βουλγαρίας»,
προχτές είχαμε τον Σαχινίδη, τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος - κινούμενος στην πεπατημένη του προεκλογικού ΠΑΣΟΚισμού - ετάχθη κι αυτός κατά της συζήτησης ότι θα μειωθούν (κι άλλο) οι μισθοί των εργαζομένων.
Καταρχάς δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η ιταμή τους ψηφοθηρία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαχρείωσης ώστε να μας καλούν αφενός να τους... ευγνωμονούμε - και άρα να τους υπερψηφίσουμε - για τις μέχρι τώρα περικοπές, αφετέρου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε να εμφανίζουν την (ψευδή) μισο-δήλωση ότι δε θα κάνουν κι άλλες περικοπές (σ.σ.: που θα τις κάνουν) σαν μέγιστη προεκλογική «παροχή» (!) και σαν... υπόσχεση!
*
Τα όρια της πολιτικής απάτης τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.
Το δείχνουν τα έως τώρα έργα τους.
Οσο για το πού θα φτάσει η βαλίτσα της έτσι κι αλλιώς δεδομένης πολιτικής απάτης, για το τι άλλο θα κάνουν πέραν όσων έχουν ήδη διαπράξει με τους μισθούς στα 400 ευρώ και την ανεργία στο 1,5 εκατομμύριο,
αντί άλλης απόδειξης, ας απαντήσει το μνημόνιό τους:
*
1) Στη σελίδα 427 του μνημονίου αναφέρονται όλα όσα... (δε) θα κάνουν και συγκεκριμένα τα εξής:


«Τα μέτρα αυτά (σ.σ.: μειώσεις μισθών κ.λπ.) θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη)»!
*
Από την επομένη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υφαρπάσουν την ψήφο, θα θέσουν σε εφαρμογή ό,τι ακριβώς έχουν ψηφίσει και έχουν καταστήσει «υπέρτατο νόμο» του κράτους τους:
Κατώτατος μισθός για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων θα οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αποκλίνει από τον αντίστοιχο των λεηλατημένων από τους καπιταλιστές χωρών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λετονίας, της Αλβανίας κ.ο.κ.
*
2) Στη σελίδα 518 του μνημονίου, κάτω από τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα καθορισμού των μισθών», διαβάζουμε:
«Εως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθώνπου ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
*
Από την επόμενη των εκλογών, επομένως, και εφόσον υπαρπάσουν την ψήφο, και με καταληκτική ημερομηνία τον ερχόμενο Ιούλη, προχωρούν στην... «αντικατάσταση» (!!!) των μισθών.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι τους σημερινούς μισθούς, που τους πήγαν στα 400 ευρώ, θα τους«αντικαταστήσουν»... προς τα πάνω;
Νταλάρα
H κυρία Αννα Νταλάρα δήλωσε:
«Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν τα κέντρα υποδοχής και τα κέντρα κράτησης (σ.σ.: μεταναστών)... διότι χάνει η Ευρώπη την εμπιστοσύνη της...».
*
Οπως βλέπετε, εκτός από τα «ανθρωπιστικά» χρυσοχοΐδικα περί εγκληματικότητας, υγειονομικής βόμβας κ.ο.κ. που... επιτάσσουν τον εγκλεισμό των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η κυρία Νταλάρα εισάγει μια ακόμα παράμετρο:
Τη διασφάλιση της... εμπιστοσύνης από πλευράς ΕΕ. Η οποία ΕΕ (σε αυτό δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε σε την κυρία Νταλάρα) ένα από τα «πολιτισμένα» και «ουμανιστικά» κριτήρια που έχει για να «βαθμολογεί» τη φερεγγυότητα της Ελλάδας είναι το αν η Ελλάδα φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης...
*
Κατόπιν αυτών, αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου για τη βαρυσήμαντη τοποθέτηση της κυρίας Νταλάρα
(η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με τα «Νέα», είναι τόσο κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επελέγη σε «ρόλο οικοδέσποινας» στην προχτεσινή συγκέντρωση «παρουσίασης της πολιτικής πρότασης του Βαγγέλη Βενιζέλου σε ανθρώπους της επιστήμης και του πολιτισμού» στο Μουσείο Μπενάκη...)
μια ερώτηση έχουμε να κάνουμε:
*
Αλήθεια, από κτίριο του υπουργείου που διετέλεσε υφυπουργός η κυρία Νταλάρα, από κτίριο του υπουργείου Εργασίας δεν ήταν εκείνος ο ανασφάλιστος άτυχος μετανάστης, που έπεσε και σκοτώθηκε, το Δεκέμβρη του 2010, την ώρα που καθάριζε τα τζάμια του υπουργείου, χωρίς τήρηση κανενός κανόνα ασφαλείας;..
*Δημοσιεύθηκε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ το Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+