AristeriDiexodos. Powered by Blogger.
 
Sunday, March 25, 2012

"Ελεύθεροι" Πολιορκημένοι Διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα!

0 comments

Πηγή: iskra.gr

ΤΟ '21 ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΥΡΡΑΝΙΕΣ!
ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Υπό καθεστώς πλήρους αστυνομοκρατίας και σε πολιορκητικό κλοιό 7.000 αστυνομικών για την, δήθεν, αποφυγή επεισοδίων, ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της πόλης και αρκετοί δρόμοι έκλεισαν πριν από τις εννιά το πρωί, ενώ το Σύνταγμα έχει μετατραπεί σε αστυνομικό φρούριο.
Μέσα σε ένα απίστευτο κλίμα κυβερνητικής και αστυνομικής τρομοκρατίας πολλές μαθητικές παρελάσεις στους Δήμους όλης της χώρας ήδη ματαιώθηκαν, ενώ σε κάποιους άλλους έχουν''καταργήσει'' τις εξέδρες των επισήμων.
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!
Το «πολιορκητικό σχέδιο» κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήναςπεριλαμβάνει κάθε λογής κατασταλτική πρακτική. Από κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση και αυστηρούς, πραξικοπηματικού χαρακτήρα, ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, έως προληπτικές προσαγωγές!
 Είναι φανερό, πλέον, πως σκοπός της έμφοβης κυβέρνησης είναι ο πλήρης έλεγχος τόσο πέριξ της εξέδρας όσο και πέριξ της ευρύτερης περιοχής του Συντάγματος!
Ενδεικτικό του κυβερνητικού παραλογισμού και της αστυνομοκρατίας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.
Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την στρατιωτική παρέλαση έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Κυριακής!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο της παρέλασης, στη παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάντρου.
Οι συγκεντρωμένοι, πολιορκημένοι από μεγάλη μάζα αστυνομικών, βρίσκονται στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθόδιου, σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων, ενώ φωνάζουν,ειρηνικάσυνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. 
Το κλίμα της αστυονομοκρατίας είναι τόσο έντονο και φανερό, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων!
Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε τρομοκρατικές προσαγωγές έξι πολιτών που προσπαθούσαν, με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο, να διαμαρτυθηρούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!
Πριν, καλά καλά, ξεκινήσει(!) η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έγιναν οι πρώτες,τρομοκρατικού χαρακτήρα, προσαγωγές από την αστυνομικές αρχές στην Βέροια!
Πρόκειται για 15 πολίτες που προσπάθησαν να πλησιάσουν την εξέδρα των επισήμων και να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο!
Παράλληλα δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης, στην πόλη της Βέροιας.
ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ! - ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ!
Ένταση και προσαγωγές υπήρξαν πριν από την έναρξη της παρέλασης στην Πάτρα, όταν μεγάλη ομάδα πολιτών έσπασε τον αστυνομικό πολιορκητικό κλοιό και προσπάθησε να προσεγγίσει την παρέλαση, διαμαρτυρόμενη για τις κυβερνητικές τρομοκρατικές πολιτικές!
Οι αστυνομικές αρχές , κατά τον προσφιλή τους τρόπο τον τελευταίο καιρό και φυσικά ακολουθώνταςκυβερνητικές εντολές, προχώρησαν σε προσαγωγές 30 περίπου πολιτών!
Αξίζει να σημειωθεί πως την παρέλαση στην Πάτρα δεν παρακολούθησε κανένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ούτε βουλευτής!
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!
 Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία διεκόπη πριν καν αρχίσει! Οι αστυνομικές αρχές, σεκαθεστώς πλήρους κατασταλτικής λογικής, έκαναν αλόγιστη ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να αποχωρήσει! 
Στον χώρο της παρέλασης, συγκεντρώθηκαν πολίτες, παρά την αστυνομική πολιορκία, διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου! Ένταση επικράτησε και στοάγαλμα του Δασκαλογιάννη όπου έγινε η τελετή κατάθεσης στεφάνων!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ!
Αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν, βιαίως, την πρόσβαση πολιτών στην Πλατεία Ελευθερίας, στο ύψος της Δημοτικής αγοράς, που ήθελαν να διαδηλώσουν και να φωνάξουν κατά των κυβερνητικών πολιτικών!
 Η βίαιη απώθηση των διαδηλωτών είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, ευτυχώς χωρίς τον τραυματισμό πολιτών.
Μόλις ξεκίνησε η παρέλασε, οι πολίτες αποχώρησαν προς την πλατεία. Οι χώροι στην πλατεία Ελευθερίας παρέμειναν αποκλεισμένοι σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης!
ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!
Eπεισόδια σημειώθηκαν, στη Λάρισα, όταν πόλίτες που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου επιχείρησαν να περάσουν τα κιγκλιδώματα - φράκτες, προκειμένου να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης.
Απωθήθηκαν με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστεί μια διαδηλώτρια η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν, πραξικοπηματικά, σε δύο προσαγωγές δύο πολιτών!
ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο Ρέθυμνο η παρέλαση ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών.
Όσοι αντέδρασαν, τόσο στην παρουσία των επισήμων όσο και στο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πραγματοποίησαν αντιπαρέλαση από την περιοχή Κολωνάκι έως το κέντρο της πόλης!
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που βρέθηκαν την φετινή χρονιά στο Ρέθυμνο για να παρακολουθήσουν την παρέλαση ήταν εμφανώς λιγότεροι από άλλες χρονιές, κυρίως λόγω φόβου και της αστυνομοκρατίας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΟΡΙΝΘΟ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ
Στην Κόρινθο, ομάδες πολιτών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στις κυβερνητικής πολιτικές και την μνηνομιακή λαίλαπα. Μετά το πέρας της παρέλαση, και αφού είχαν απομακρυνθεί οι επίσημοι, μια μεγάλη ομάδα από την «Πρωτοβουλία πολιτών Ν. Κορινθίας» μαζί με εκπαιδευτικούς έκαναν σιωπηλή παρέλαση με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Αντισταθείτε». 

Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν εντάσεις. Πολίτες συγκεντρώθηκαν και στις δύο πόλεις διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομοκρατία, ενώ ανέρτησαν και διάφορα πανό με αντιμνημονιακό περιεχόμενο!
Χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και κάτω από κλίμα αστυνομοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Κέρκυρα. Υπό τον φόβο, δήθεν, των επεισοδίων δεν στήθηκε η εξέδρα των επισήμων παρά μόνο η ελληνική σημαία. Μισή ώρα πριν την παρέλαση,κινήματα και οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας!
Στη Ζάκυνθο, αντιδράσεις δημιουργήθηκαν όταν Χρυσαυγίτες θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο 'Αγνωστου Στρατιώτη, καθώς γιουχαρίστηκαν από πολίτες του νησιού! Με παρέμβαση αστυνομίας απετράπησαν, τουλάχιστον, τα χειρότερα. Οι επετειακές εκδηλώσεις έγιναν, όπως στις περισσότερες πόλεις της χώρας, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και όπως ήταν φυσικό στο χώρο της παρέλασης δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων!
Κλίμα τρομοκρατίας και στην Αλεξανδρούπουλη όταν οι αστυνομικές αρχές έκαναν πέντε προσαγωγές για ''προληπτικούς''(!) λόγους, ενώ οι πολίτες της ακριτικής πόλης αποδοκίμασαν έντονα κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της παρέλασης!
Στα Τρίκαλα απετράπη, βιαίως, διαδήλωση πολιτών που προσπάθησαν να  φτάσουν στο κεντρικό σημείο της παρέλασης.
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ! 
Στις Σέρρες η κατασταλτική δράση των αρχών ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τις τρομοκρατικές προσαγωγές οκτώ ατόμων!
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, μάλιστα, προσήχθησαν άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του νομού Σερρών Αβραάμ Βούλτσιος και ο πρώην πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Σερρών Κ. Καρτιτζόγλου.

Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων!

Κύριακή 25 Μαρτίου

Leave a Reply

 
Αριστερή Διέξοδος © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

You can add link or short description here

Google+